Nyhetsarkiv 2011

Nyhetsarkiv 2010

Nyhetsarkiv 2009

Nyhetsarkiv!

Resedrömmens nyhet 19/12-2012En miljard turister i världen
Bild:WTO

Vi är nu mer turister i världen än vad det någonsin har varit. Närmare bestämt en miljard internationella turister, enligt FN:s Världsturistorganisation, WTO. En kampanj har lanserats för att fira detta - en miljard möjligheter-kampanjen. Med denna kampanj vill organsationen uppmuntra turister att respektera och satsa på den lokala maten, hyra lokala guider och att köpa lokala varor/souvenirer, vilket WTO anser gör stor skillnad. WTO tror att antalet turister i världen som passerar en internationell gräns kommer att fortsätta ökat. 2020 kommer vi att vara 1,8 miljarder.

CNN

Resedrömmens nyhet 17/12-2012Harry Potter-affär har öppnat vid plattform 9 3/4
Bild:i09.com

En Harry Potter-affär vid plattform 9 3/4 har nyligen öppnat sina portar. Affären ligger nära nyrenoverade station Kings cross. Här säljs plattform 9 3/4 tågbiljetter som är samlingsbara, souvenirer, t-shirts, böcker, uniformer, trollstavar, tåg och Hogwarts kappa. Affären är producerad av Jonathan Sands - skapare och chef för London Film Museum. Och delägare i Warner Bros. De Potter-fans som besöker butiken kan få en känsla av Hogsmeade medan de väntar på tåget.

Radiotimes

Resedrömmens nyhet 14/12-2012Vings nya hjärtformade logga
Bild:Ving

Ett gult hjärta kommer bli Vings nya symbol/logga. Från och med 19:e december är den nuvarande loggan ett minne blott. Den nya hjärtformade logotypen kallas "the Sunny Heart". Hjärtat är en garant för att vi gör vårt yttersta för att våra kunder ska få en bra semester. De kommer att se att vi tar hand om dem i alla led, från att de beställer resan på webben, till att de flyger med vårt flygbolag, träffar vår personal på resmålen och bor på våra hotell, säger Magnus Wikner

Dagens Media

Resedrömmens nyhet 13/12-2012Verklig Hobbit-pub i Nya Zeeland
Bild:Green Dragon Pub

Skulle du vilja ta några drinkar tillsammans med några Hobbitar? Det är nu möjligt i Nya Zealand. The Green Dragon Pub, är inspirerad av Sagan om ringen och Hobbit och erbjuder sina fans/gäster en plats att: "dricka, mötas och vila dina håriga fötter". Projektledaren Brian Massey ledde konstruktionen av Green Dragon Pub, 80 stycken personer har sett att denna attraktion kommit till. Puben ligger i Hobbiton nära Matamata, baren öppnade nyligen för allmänheten i en speciell ceremoni ledd av landets premiärminister John Key. The Green Dragon Pub:s Facebooksida

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 12/12-2012Fritidsresors nya koncept:Magic Life
Bild:Fritidsresor

Från och med sommaren 2013 lanserar Fritidsresor Magic Life: ett koncepthotell för den sportige resenären. Lata stunder i solstolen varvas med bland annat tennis, segling, aerobics och pilates.Priset är från 6300 kronor för en vecka inklusive flyg, transfer, all inclusive och sporter.På Magic Life finns alltifrån instruktörsledda pass med spinning, zumba och aerobic till mer äventyrliga aktiviteter som segling, vindsurfing och wakeboard. För de som vill träna på egen hand finns välutrustade gym.

Fritidsresor - Pressmeddelande

Resedrömmens nyhet 9/12-2012Visumfritt i Kina under 72 timmar
Bild:Minett Sikström

Från och med första januari 2013 introduceras möjligheten att besöka Beijing under 72 timmar utan att behöva ansöka om visum innan avresa. Kina erbjuder samtliga europeiska länder att utan visum besöka huvudstaden Beijing med ett enda undantag - Norge. Visumundantaget i Beijing kommer gälla för 45 länder varav Sverige och alla övriga EU-länder finns på listan. Dock ser det ut som undantaget inte gäller för norska medborgare. Villkoren för att få nyttja visumundantaget är att man stannar i Beijing under hela vistelsen samt att även avresan sker från Beijing Capital flygplatsen. Det går med andra ord inte att resa ut från någon annan flygplats i Kina.

Crienglish

Resedrömmens nyhet 4/12-2012Nominera din favoritreseblogg
Bild:supersavertravel

Vilken svensk reseblogg tycker du är bäst? Du har möjlighet att påverka vilken reseblogg som ska bli vinnare i Blog Travel Awards 2012. Hur går det till? När den öppna nomineringen, där alla bloggar kan nomineras, avslutas den 19 december tas de tio bloggar som fått flest nomineringar samt uppfyller juryn urvalskriterier i varje kategori ut och går vidare till finalen. Det är då tio bloggar som tävlar i varje kategori och den som har flest röster samt även här uppfyller juryns urvalskriterier i respektive kategori utses som vinnare den 11 januari 2013. De fem olika kategorierna som ska utnämnas är Bästa reseblogg, Bästa barnresetipsen, Mest inspirerande New Yorkbloggen, Bästa Thailandsbloggen och Bästa fotobloggen. Även 2-10 pristagarna i Bästa resebloggen uppmärksammas.

Supsersavertravel

Resedrömmens nyhet 2/12-2012Om låten Gangnam Styles handling
Bild:Youtube

Låten Gangnam Style har väl knappast undgått någon. Men vad handlar Gangnam Style om gentligen? Seoul Tourism Organization har tagit en närmare titt på vad som ligger bakom sången. Gangnam är ett finans - och turismdistrikt i Seoul. Nu har Seouls turismorganisation gjort en video som förklarar “Gangnam Style”. Videon släpptes på en Facebooksida, www.facebook.com/miceseoul, skapad av Seoul Tourism Organization’s. Efter att ha sett klippet kan jag konstatera att den är rolig och informativ. På Facebooksidan kan man tävla och vinna flygbiljett till Seoul och få sig en titt på området där allt började. I Gangnam, som betyder:“South of the River,” finns världens största shoppinggalleria - Coex, och många lyxiga hotell såsom JW Marriott Seoul, Park Hyatt Seoul, Novotel Ambassador Gangnam, och två Inter Continentals. What is Gangnam Style? Video

eturbonews

Resedrömmens nyhet 28/11-2012Världens största inomhusskidbacke
Bild:CEBRA

En dansk resebyrå planerar att bygga världens största inomhusskidbacke. Skidbacken ska likna en gigantisk snöflinga. Det är staden Randers som Skidome Denmark skall byggas. Tre gigantiska bågar ska rymma 70000 kvadratmeter med perfekt skidåkning och där det kommer att finnas plats för sex pister – två blå, två röda och två svarta. De två svarta placeras i toppen av konstruktionen 110 meter över marknivån och själva bågarna blir 700 meter långa och spänner över stadens flod Gudenåen. Det blir tre kilometer av skidåkning och plats för snowboarding och BMX-cyklister. Från ovan, ska byggnaden likna en snöflinga, enligt danska arkitektfirman CEBRA. Varje pist kommer att ha sin egen lift och hissar ska ta åkarna mellan de olika nivåerna i Skidome Denmark.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 26/11-2012Flygplansmat innehåller insekter
Bild:Minett Sikström

Flygplansmat brukar sällan smaka bra, åtminstone inte för oss som färdas i boskapsklassen (ekonomiklass). Trodde du att det enbart berodde på att du befinner dig på högre höjd, får du tänka om. Det beror på att det som serveras innehåller kackerlackor, flugor och möss. Inget som man önskar serveras vid flygmåltiden. Orsaken till detta är: smuts, snusk och skadedjur. Det visar en rapport från den amerikanska myndigheten Food and Drug Administration (FDA) som uppmärksammats av ABC News nyhetsprogram "20/20". Enligt rapporten har myndigheten observerat över 1 500 allvarliga brister under en fyraårsperiod. Och de allvarliga incidenterna är många fler än vad som hittats i andra branscher som granskats, enligt FDA.

ABCNews

Resedrömmens nyhet 21/11-2012Beckham missnöjd med flygvärdinnor på British Airways
Bild:Beckhams Facebookssida

Tänk dig att du är på samma flygplan som en stor världskändis. Vad gör du? Stirrar på personen? Tar ett foto till Facebook eller Instagram? Fotbollsspelaren David Beckham är en som vet hur det är och känns att vara i den situationen som kändis. David upplever flygvärdinnorna på British Airways som väldigt starstrucked. Beckham flyger reguljärt mellan Los Angeles och London och vid ett av dessa tillfällen stirrade en flygvärdinna på honom utan att sluta ta blicken ifrån honom. Det som fått honom arg och som fått honom fundera på att bojkotta British Airways. Det är när en flygvärdinna väckte Beckham med en ficklampa i ansiktet för att ta en bild på honom.

The Sun

Resedrömmens nyhet 14/11-20128City - Sydkoreas nya stad
Bild:courtesy 8City

Det ser ut som något som är taget från filmen Star Wars men det är Sydkoreas senaste turismprojekt. Staden beräknas kosta 264 miljarder dollar, det ska bli en gigantisk stad vid ön Yongyu-Muui nära Incheon, inte långt från Incheon International Airport.Med en yta på 80 kvadratkilometer kallar skaparna bakom 8City project världens största enskilda turismplan.Om de kan få igenom sin idé, vill säga. Huvudgatan kommer bli 200 meter hög, 880 meter bred och 3,3 kilometer lång. En "innercirkel" kommer också att byggas. Staden kommer inrymma lyxhotell, kasino, nöjesparker, shoppingcenter, konserthall och en Formel 1-bana. För dem som söker något annat extra ordinärt kommer det finnas tillgång till "medicinsk turism" med ett så kallat “healing town” och en underhållningsdel “hallyu”. Målgruppen är de 5,7 miljoner passagerare som passerar genom Incheon International Airport varje år.

CNNGO

Resedrömmens nyhet 8/11-2012Dubai planerar Taj Mahal-kopia
Bild:mailonline.com

Ett lokalt företag i United Arab Emirates (UAE) planerar att bygga en kopia av Indiens kända byggnad Taj Mahal i Dubai. Salim al-Musa, ordförande vid Falconcity of Wonders, säger att monumentet kommer kallas Taj Arabia och likna det kända masouleumet i Agra men bli mycket större. Byggnaden kommer även inrymma lägenheter, shoppinggallerior och omgiven av Moghul-style-trädgårdar, enligt al-Musa. Ett hotell med platsför 300 personer. Företaget hoppas attrahera företagen inom bröllop då många tusentals indier bor i UAE. Bollywood-stjärnor har redan uttalat sitt intresse för byggnaden då de är en bra filmmiljö. Taj Arabia beräknas vara klar 2014

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 5/11-2012Ta en tur i Neapels undre värld
Bild:nocomment.com

Napolis undre värld har blivit en turistattraktion. 'Illegal Naples Tour' som turen kallas som tar besökare till stadens sämre kvarter. Där turister kan umgås med prostituerade, ficktjuvar, hallickar och leverantörer av falska handväskor av märket Gucci, rolex-klockor och piratkopierade DVD-filmer .Idén kommer från No Comment, en icke vinst drivande organisation som tror att detta kommer framhäva vad de kallar "bråttom" av kriminaliteten i staden. En del tycker en sådan här tur kan vara farlig men organisatörerna hävdar att turisterna inte kommer råka illa ut eftersom man inte går i de mest farliga områdena såsom där knarkdealarna håller till. "The last thing these people want to do is catch the attention of the police by harming curious foreign tourists. As long as you are discreet and don't wave a camera around too much, you'll be fine," säger Mr Alfano som går i spetsen för initiativet. Men då ska tilläggas att den tur som tar två och en halv timme sker utan guider med hjälp av en nedladdningsbar karta.

The Telegraph

ömmens nyhet 2/11-2012

Nordkoreas hotell Ryugyong öppnar nästa år
Bild:Minett Sikström

Det pyramidformade hotellet med 105-våningar som har stått som ett övergivet monument i Nordkoreas huvudstad i mer än 20 år börjar för första gången närma sig en öppning. Pyongyang's Ryugyong Hotel kommer antagligen att öppnas i mitten av nästa år, säger Reto Wittwer, CEO of international hotel operator Kempinski AG, på ett forum i Seoul. Kempinski kommer driva hotellet, ett hotell som inkluderar affärer, kontor, restauranger, danssalong och 150 rum. Nordkorea började bygga hotell Ryugyong på 1980-talet men slutade när pengarna tog slut på 1990-talet.

Huffpost/Travel

Resedrömmens nyhet 1/11-2012Londons taxibilar bäst - igen!
Bild:traveldailynews.com

Londons taxibilar intar åter positionen som världens bästa, enligt sajten Hotels.com. Topp-fem världens bästa taxibilar: 1. London 11 % 2. New York 6,4 % 3. Tokyo 5,6 % 4. Shanghai 4,8 % 5. Bangkok 4,3 %. Detta är femte året i rad som de svarta bilarna vinner. Bilarna har bedömts utifrån renlighet, lokalkännedom, körskicklighet, vänlighet, säkerhet, tillgänglighet och valuta för pengarna.

Yahoo

Resedrömmens nyhet 31/10-2012Finnair + Marimekko = sant!
Bild:finnair.com

Det välkända finska designföretaget Marimekko kommer från och med våren 2013 finnas ombord på Finnars flygplan, med sin design som återfinns på både textilierna och porslinet ombord. Samarbetet kommer vara i tre år, syftet är att samarbetet ska skapa en större medvetenhet kring finsk design. Redan nu flyger dessutom ett flygplan mellan Asien och Helsingfors dekorerat med Marimekkos klassiska blommönster.I samband med det nya samarbetet har Marimekko tagit fram en helt ny design, speciellt utformad för Finnair. Två av Finnairs långdistansplan kommer dessutom att kläs i Marimekko-mönster utvändigt. En Airbus Airbus A340 flyger redan i dag med Maija Isolas blomsterdesign från 1964 och ytterligare ett flygplan kommer under våren 2013 få en traditionell Marimekko målning. ”Finnair har en stark designtradition och samarbetet med Marimekko tar vårt designtänk till en helt ny nivå. Vårt mål är att bli ett designflygbolag och ge våra resenärer unika upplevelser för alla sinnen. Samarbetet med Marimekko är ett viktigt steg mot detta mål”, säger Mika Vehviläinen, CEO Finnair.Youtube- Marimekko tillsammans med Finnair

Huffpost/Travel

Resedrömmens nyhet 27/10-2012Gollum på flygplats i Nya Zeeland
Bild:3news.co

Gollumkaraktären från Sagan om ringen har intagit flygplatsen i Wellington, Nya Zeeland, inför premiären av The Hobbit. Skulpturen som är 13 meter lång är skapad och producerad av Richard Taylor och Weta Workshop, och visar delar av Gollums överkropp och ansikte med den högra armen utsträckt och försöka nå en av flera stora fiskar. Weta's Sir Richard Taylor invigde officiellt installation i dag. “It took a lot of long nights to pull this off and our project manager hasn't slept for days,” säger Mr Taylor. Den första Hobbittrilogin, regisserad av Sir Peter Jackson, kommer på bio den 14 december. Youtube- Gollum Wellington Airport

3news.co.nz

Resedrömmens nyhet 25/10-2012Lonely Planets favoritstäder 2013
Bild:swea.org

När du planerar din semester, planerar du oftast i förväg. Lonely Planet har redan tittat på vilka städer som man bör besöka nästa år, enligt deras rapport Best in Travel 2013. Nu listar Lonely Planet de trendigaste resmålen inför nästa år, i boken Best in Travel 2013. San Francisco är hetaste staden att resa till nästa år, som för åttonde året i rad utser resmål som är har något extra. Platserna utses genom passion, miltals av resande av Lonely Planets personal, författare och online communitys. 1. San Francisco 2. Amsterdam 3. Hyderabad, Indien.

Lonely Planet

Resedrömmens nyhet 21/10-2012Gigantisk trampolinbro i Paris
Bild:AZC

Besökare i Paris kan snart korsa floden Seine på en gigantisk trampolinbro, inte långt från Eiffeltornet. Det är det Paris-baserade arkitektföretaget AZC som ligger bakom idé och design i en lokal designtävling. Den upplåsbara bron består av tre stycken sektioner som är runda (30 meter). Bron sitter ihop med en lina och är fylld med 3700 kubikmeter luft.

Designboom

Resedrömmens nyhet 18/10-2012Atombombplats blir turistattraktion
Bild:AP

Myndigheter i Kina planerar att anordna en turistplats av platsen där landets första atombomb bräserade. Enligt nyhetstidningen Xinhau beräknas cirka 6m yuan (£595,000) spenderas på platsen som ligger i Xinjiang regionen, nordväst i landet.Det ovanliga utvecklingsprojektet är utvecklat av regeringen och Tsinghua Universitetet i Beijing. Besökare kommer kunna besöka laboratorier och sovsalar som vetenskapsmännen använde. Kina testade atombomber i området 1960, där den första registrerade detoneringen ägde rum i öknen nära Malan, 16 oktober 1964. Sedan dess har 40 kärnvapentester ägt rum fram till 1996, året då Kina avvecklade sitt kärnvapenprogram. Landet har aldrig detonerat en atombomb under en attack.

Huffpost/Travel

Resedrömmens nyhet 17/10-2012Så reser svenskarna 2012/2013
Bild:blogg.vk.se

Hur reser svenskarna under 2012/2013? Det har Resia undersökt via Resebarometern. Julen firas hemma, nyår i New york och alla hjärtans dag då lockar Paris. Resorna följer fem trender: 1. Långresorna ökar til lresmål som Gambia, Aruba och Mexiko, 2, Kap Verde och Dominanska blir alternativa destinationer istället för Kanarieöarna och Thailand, 3. Klassiska (industrisemester)månaden, juli, minskar och januari och februari blir nya semestermånader, 4. Berlin är hett, det är den populäraste weekendstaden att resa till och 5. Det märks av ett ökat intresse för spa i Sverige och på charterresan.

Resia

Resedrömmens nyhet 16/10-2012Konstiga saker lämnas på hotellrum
Bild:shuttlerstock

Resenärer har lämnat de mest bizarra sakerna på hotellrum, enligt en ny undersökning av lastminute.com som undersökt 500 hotell runt om i världen.Många har nog tagit en handduk och/eller schampoo medan andra lämnar kvar konstiga saker. Sniglar hittades på ett hotellrum i Budapest, på ett hotell i USA hittades $10,000 i kontanter gömt. Anställda på ett hotell i Washington, USA hittade en levande orm. Och så har vi mannen som lämnade sin fru i Prag. En hund kvarglömdes av sin ägare i Milano, en bröllopsklänning glömdes bort i New York. En polis lämnade kvar sin pistol och bricka på ett hotellrum i Las Vegas. De vanligaste kvarglömda sakerna är: mobiltelefoner, pass, tandborste och nycklar.

Huffpost/Travel

Resedrömmens nyhet 15/10-2012Giza återöppnas för turister
Bild:AP

Turismen till Egypten har minskat det esnaste året, därför väljer Egyptens regeringen att återöppna Giza för turister. Giza har under en 10-års period restaurerats. Dock ifrågasätts säkerheten kring området, Mr Ibrahim, antikivitetsminister, insisterar på att Egypten är ett säkert land för turister. Pyramiden av Chefren, mer känd som pyramiden av Khafre, är den näst största pyramiden i Giza. Egyptens ekonomi behöver turismen, då det tidigare varit en stor inkomstkälla.

Huffpost/Travel

Resedrömmens nyhet 14/10-2012Hollywoodskylten får ett ansiktslyft
Bild:AP

Den välkända Hollywoodskylten kommer gå samma öde som de flesta i Hollywodd, nämligen ett ansiktslyft. 35 år efter att den återbyggdes ska skylten få ett metallhölje och målas vitt. Projektet som ska pågå i 10 veckor har påbörjat, vilket det gjorde tidigare i veckan. Skylten firar 90 år nästa år. 1923 hamnade skylten uppe på berget till en kostnad på 21000 dollar för att promota Real Estate Group development. Fram till 1949 stod det "Hollywoodland", när Hollywood Chamber of Commerce gjorde en deal och tog bort de fyra sista bokstäverna. Youtube - Hollywoodskyltens ansiktslyft

Mailonline

Resedrömmens nyhet 13/10-2012Beijing planerar en ny flygplats
Bild:businessinsider.com

År 2008 öppnade Beijing Capital International Airport Terminal 3, vilket gjorde flygplatsen till världens mest transporterande av passagerare. Men nu har man upptäckt att flygplatsen som har kapacietet för 75 miljoner passagerare per år är för liten, därför har Kina planer på att bygga en ny flygplats. The Beijing Daxing International Airport, som planerar att öppnas 2017, kommer byggas utanför staden kommer ha plats för 130 miljoner passagerare per år. Vilket kan jämföras med New Yorks tre flygplatser (LaGuardia, JFK, och Newark) som tillsammans har en kapacitet för 110 miljoner.

Mailonline

Resedrömmens nyhet 27/9-2012Virteull dyktur med Google
Bild:Google

Följ med på en dykningstur med Google, perfekt sett att se livet under vattenytan för de som inte har dykcertifikat. Google Street View tar oss med under ytan vid utvalda platser som Australien, Filippinerna och Hawaii. Dykare som är utrustade med kamera fångar de bilder du ser. Dock är den inte helt funktionell ännu, exempelvis fungerar det inte att få reda på hur man cyklar från Canberra till det Stora barriärrevet, något Google Maps inte kunde generera. Youtube -upptäck havet med Google Maps

Googles blogg

Resedrömmens nyhet 26/9-2012Gran Canaria - populäraste resmålet
Bild:apollo.se

Gran Can - om svensken får välja. För tredje året i rad är Gran Canaria den mest bokade destinationen och bokningarna dit har ökat med tio procent jämfört med förra året. Ticket ser dock en rejäl uppgång på bokningar av långdistansresor, en trend som startade redan förra vintern. Inför vintern 2012/2013 väljer ännu fler svenskar att styra sin vinterresa till ett resmål långt bort. De mest populära långdistansresmålen är fortfarande Bangkok och Phuket som ligger tvåa och trea på topplistan över de mest bokade vinterdestinationerna. Den regniga sommaren har verkligen ökat reslusten bland svenskarna. Många känner att de inte fått tillräckligt många soldagar på semestern och är därför extra sugna på en resa till solen. Och framför allt är det Gran Canaria som lockar svenska soldyrkare. Gran Canaria är den överlägset mest bokade destinationen och ön har dubbelt så många bokningar som de övriga Kanarieöarna tillsammans, säger Martin Durnik, marknadschef på Ticket.

Ticket

Resedrömmens nyhet 25/9-2012Krokodil rymde på ett flygplan
Bild:wort.lu

Flygplanslastarna fick en mindre trevlig överraskning när ett Qantas-plan från Brisbane landade i Melbourne i Australien förra måndagen. Överraskningen bestod av en krokodil som rymt från sin bur i lastutrymmet och rörde sig fritt balnd bagaget. En talesperson för flygbolaget Qantas säger att krokodilen snabbt kunde fångas in, och att den aldrig utgjorde något hot mot personalen. Den var inte fullvuxen. Djuret kunde fångas in snabbt och säkert när flygplanet landade i Melbourne, säger en talesperson. Fraktbolaget Australian Air Express ska nu undersöka hur krokodilen lyckades ta sig ur sin bur, och om den lastats på flygplanet på rätt sätt.

Huffpost/travel

Resedrömmens nyhet 24/9-2012Flygvärdinna stal passagerares iPad
Bild:findmyipad.com

En passagerare på ett amerikanskt flygbolag förlorade sin iPad ombord på flygresan, han använde en särskild app för att spåra den och fann den hemma hos en flygvärdinna. Flygvärdinnan, Wendy Ronelle Dye, som är 43-år, anställd vid Horizon Air, arresterades sent på fredagen, säger Bill Kler, talesman för Oregon City Polismyndigheten. Passageraren, en man från Nevada, använde appen Find My iPad för att lokalisera "paddan" efter att den försvunnit på planet. Ms Dye sa till polisen att några resenärer på flygplanet hade hittat iPaden på ett säte och gav den till henne och att hon planerade att lämna tillbaka den och att hon inte använt den.

Huffpost/travel

Resedrömmens nyhet 22/9-2012Norwegian har världens bästa wifi
Bild:norwegian.com

Lågprisflygbolaget Norwegian vann första pris för internet ombord i Passenger Choice Awards 2012. Flygbolaget slår därmed Emirates, Oman Air, Virgin America och Gulf Air och får utmärkelse för sin internetuppkoppling ombord. Flygbolaget har i dag gratis uppkoppling på 46 av sina flygplan. Vinnaren av priset utsågs av resenärer.

Norwegian/pressmeddelande

Resedrömmens nyhet 21/9-2012De punktligaste lågprisflygbolagen
Bild:flightglobal.com

Germanwings är punktligast i Europa, med hela 93,53 procents punktlighet, vilket kan jämföras med SAS som ligger på 95 procent, enligt siffror från FlightStats.com. Andraplatsen går till engelska Easyjet med 90.82 procent och trea kommer Norwegian med 89,55 procent av flygningarna i tid. Längst ner på listan hamnar mindre de kända flygbolagen. Österrikiska Niki har en punktlighet på 77 procent och spanska Vueling har 79.64 procent flyg i tid. Ständigt medieaktuella Ryanair hamnar på plats 4 med 87.70 procent av sina flygankomster i tid.

Skyscanner

Resedrömmens nyhet 20/9-2012Barcas spelare ratar manliga flygvärdar
Bild:turkishairline.com

En av världens största fotbollsklubbar, Barcelona, föredrar att bli serverade av kvinnliga flygvärdinnor, eftersom manliga flygvärdar är intresserade av deras färdigheter på fotbollsplan. Turkish Airlines, Barcelonas sponsor, är ansvarig för att organisera flygresorna för det spanska laget har bekräftat att om manliga flygvärdar är med ombord åker det röda kortet fram direkt, på grund av att de är för starstruck av fotbollsstjärnorna. Turkish Airlines tillmötesgår deras önskan och har handplockat 20 kvinnor från besättningen för att serva spelarna.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 19/9-2012Följ en flygplansresa virtuellt
Bild:flightradar24.com

Känner du någon som sitter på ett flygplan på väg mot en semesterort i Europa? Då kan du följa flygresan virtuellt och spana in samma vy som din vän. Det är den svenska flygsajten Flightradar24 som använder sig av Google Earth för att ge användare samma utsikt som passagerare och piloter har. Sedan tidigare presenterar sajten en karta som visar var en stor del av trafikflygplanen befinner sig och i realtid markerar deras färdväg som en animation. Flightradar24

Resedrömmens nyhet 18/9-2012Bilder på den tråkiga flygplansmaten
Bild:airlinemeals.net

Servicen ombord på en flygresa har i många avseenden förbättrats, men inte på ett område, nämligen maten. När det gäller den kulinariska upplevelsen på en flygresa har flygbolagen inget bra rykte. För många räcker det med att höra flygplansmat för att de ska vilja sträcka sig efter spypåsen i stolen framför. Det finns en sajt,AilrlineMeals, där resenärer delar med sig med bilder av maträtter där flygplansrutten samt flygbolag och namnet på maten står. Marco ‘t Hart, som startade sajten för tio år sedan, säger att sajten blivit populär tack vare att flygplansmaten är så tråkig. På hemsidan finns det cirka 26000 foton av mat, både fantastiska och mindre lyckade maträtter tagna på över 600 flygbolag.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 17/9-2012Gå på joddelvandring i Österrike
Bild:jodelweg.at

I en del av Österrike kommer bergen återigen att fyllas med ett speciellt ljud av musik, nämligen joddlande. Det alpina landet har öppnat ett nytt vandringsspår där vandrare kan släppa loss till en melodi. Organisatörerna säger att det är lätt med hjälp an tryckknapp, vid stopp längs vägen kan vandrare trycka på en knapp och höra ett inspelat joddlande i två delar. De kan också lyssna på varje del separat och bestämma vilken de ska pröva. Vandringsleden kan man gå själv eller med en guide. Det är den lokala joddlaren och hotellägaren Christian Eder som kom på idén.

Gadling

Resedrömmens nyhet 16/9-2012Bäst att sitta längst bak i planet
Bild:Daily Mail.com

Om oturen är framme under en flygresa och planet kraschar är det bäst att sitta längst bak i planet. Foton från när ett plan kraschar visar vad som händer med planet och det är tydligt att det är längst bak som är säkrast att sitta. En boeing 727 med plats för 170 personer fick statuera exempel vid Sonoran öknen i Mexiko. Efter att piloten James Slocum, 55, hoppade ut, blev planet guidad till marken av ett bakomföljande Cessnaplan.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 15/9-2012Berlinborna har tröttnat på turister
Bild:gridskipper.com

Berlin har de senaste åren blivit en populär turistdestination, i paritet med London och Paris, vilket inte alla är så glada över. Lokalborna beskyller turisterna för högre hyror och miljöutsläppet har ökat, speciellt de i 20-års åldern som kommer till staden med lågbudgetflyg. Turister är inte välkomna överallt, det går att läsa:'Noisy tourists go home!' på olika boenden vid de östra distriktet av Friedrichshain, medan klistermärken är uppsatta vid trafikljusen nära Kreuzbergproclaim: 'Berlin doesn't love you'. Dessa protester representerar en minoritet, säger Burkhardt Kieker, director vid VisitBerlin.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 14/9-2012Gratis resa med Flygbussarna
Bild:visitsweden.com

På lördag (15/9) ärdet Öppet hus på Arlanda i samband med detta bjuder Flygbussarna bjuder på returresan för alla som åker dit. I en monter i SkyCity kommer personal från Flygbussarna att finnas för att berätta om verksamheten och Flygbussarnas miljöarbete. Här kommer det också finnas möjlighet att tävla om åkkort med Flygbussarna. På lördag från kl 8.00 till kl 18.00 bjuder Flygbussarna på returresan från Arlanda. En vuxen löser en enkelbiljett för 99 kronor och får, som alltid, ta med sig upp till fyra barn kostnadsfritt. Returresan bjuder Flygbussarna på.

Flygbussarna

Resedrömmens nyhet 13/9-2012Frihetsgudinnan tar emot besökare igen
Bild:outdoorcentral.com

För cirka ett år sedan stängdes Frihetsgudinnan i New York för att repareras. Från och med nästa månad kan besökare till den kända damen göra ett besök inuti henne. Med start den 28 oktober, som är Frihetsgudinnans 126 födelsedag.

The Jakarta Post

Resedrömmens nyhet 12/9-2012Ryanair desinfekterar plan efter fästingbett
Bild:ryanair.com

Ett Ryanair flygplan togs ur bruk förra veckan efter att två passagerare klagat över att de fått fästingbett under flygresan. Passagerarna som reste från Billund, Danmark till Ciampino, Italien, framförde sin klagan medan de väntade vid terminalen på sitt bagage. I ett led av detta klagomål togs planet för service så att det kunde bli desinficerat. En talesperson för Ryanair säger:"Eftersom källan till insektsbettet är okänt, var Ryanair glada över desinfektera planet innan det återvände för att flyga igen".

AOL.CO.UK

Resedrömmens nyhet 11/9-2012Norwegian riktar sig mot hen
Bild:norwegian.com

Ordet Hen är populärt nu och flygbolaget Norwegian vill inte vara sämre än att också använda sig av ordet. Allt för att visa att de inte gör skillnad mellan människor eller kön. I annonserna kallar sig företaget för bland annat för "The businesshen's airline" och tanken är att kampanjen ska flirta med den heta hen-frågan och visa att företaget inte gör skillnad på män och kvinnor. Vi använder ordet hen för att ha en startpunkt i något som är ett aktuellt samtalsämne. Vi vill väcka debatten om vad som är modernt och vad som är gammeldags. Norwegian trycker hårt på att de vill visa att de behandlar alla lika. Då startar vi med den här annonsen som väcker mycket känslor, säger Anna Frick, projektledare på Garbergs, till dagensmedia.se.

Dagens Media

Resedrömmens nyhet 10/9-2012Boracay - världens bästa ö
Bild:worldstourism.com

Den Filippinska ön Boaracay har blivit utsedd till årets bästa ö, enligt den amerikanska resetidningen Travel + Leisure. Boracay blev vald av tidningens läsare och uppnådde 93.10 poäng. Nilou Motamed, redaktör, sa i en amerikansk TV-show att Boracay toppar listan av de mest populära öarna 2012. Förra året hamnade ön på en fjärdeplats. Ön slog ut öar som Bali i Indoneisen och Greklands Santorini. Enligt Motamed, älskar deras läsare ön på grund av att det är billigt med hotell i världsklass. "Våra läsare älskar detta, det har inte varit någons radar. Det är Filippinerna. Detta är platsen där du inte bara kan stanna på ett hotell för 50 dollar natten, utan det är hotellstandrad som liknar Shangri-la.".

Travel and leisure

Resedrömmens nyhet 9/9-2012VaccBook - sajten som håller koll på vaccinationer
Bild:vaccbook.com

Har du koll på vilka vaccinationer du har tagit och när du tog dem? Inte, då finns det en sajt som hjälper dig ha koll på vaccinationerna. www.vaccbook.com är en kostnadsfri hemsida för privatpersoner att hålla ordning på sina familjemedlemmar och husdjurs vaccinationer. Med vårt system kan dubbelvaccineringar minimeras och den inbyggda påminnelsefunktionen hjälper till att hålla reda på påfyllnadsvaccinationer.

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 8/9-2012Skyskrapan som liknar ett par byxor
Bild:supplied

Kinas nya skrytbygge kan nog lätt räknas som en av världens konstigaste skyskrapor. Gate to the East, som ligger i Suzhou, kostade 700 miljoner dollar att bygga, har blivit uppmärksammad för att den mest påminner om ett par byxor. Men egentligen var det tänkt att byggnaden skulle bli: dramatisk ikon mot Öst som skulle konkurrera mot triumfbågen i Paris. Den öppna delen sträcker sig 246 meter upp i luften. Därmed är skyskrapan högst i världen med denna form och högre än självaste Triumfbågen.

Shanghai Daily

Resedrömmens nyhet 7/9-2012Världens första vegetariska MCDonalds
Bild:wotshappeing.com

MCDonalds vill locka till sig pilgimer i Indien genom att öppna en vegetarisk restaurang. Den välkända hamburgerkedjan kommer för första gången öppna två restauranger som enbart serverar vegetarisk mat i Indiens mest pilgrims besökta platser. Nyheten kom samma dag som "smörgås-kedjan" Subway öppnade sin första vegetariska restaurang i den Indiska staten Punjab. McDonald's kommer öppna nära Golden Temple i Amritsar under 2013. Den andra restaurangen kommer placeras i en liten stad som heter Katra i delstaten Jammu och Kashmir. Golden Temple är helig plats för siker och har tusentals besökare per dag från hela världen, medan Katra tar emot runt åtta miljoner pilgrimer per år.

CNNGO

Resedrömmens nyhet 6/9-2012Föräldrar delade ut öronproppar på flygresa
Bild:Daily Mail

För många passagerare är det mindre kul när man ser en förälder eller föräldrar kliva ombord på planet med en bebis. Så vad göra åt det? Jo, att som förälder se till att muta de andra ombord. Det visste säkert dessa föräldrapar som var smarta nog att ge en gåva till sina medpassagerare på en flygresa med American Airlines. Paret hade med sig två 14-veckors tvillingpojkar.Uppmärksammat på Reddit, denna innovativa gest uppmärksammades av en person som var med på flygresan och som därmed fick en goodie bag från föräldrarna,skriver Reddit.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 5/9-2012Flygvärdinna full under flygresa
Bild:Daily Mail

En av flygvärdinnans uppgifter är att lugna ned fulla passaagerare. Men vid en flygresa var flygvärdinnan, Stephanie Partington, var det hennes egna alkoholproblem som ställde till det. Den 24-åriga flyvärdinnan var så full och högljudd när hon serverade passagerare på Boeing -777 att hon blev tillsagd att dämpa sig. Misstankarna om hennes alkoholproblem blev tydliga när papprena hon fyllde i vid slutet av sju timmar långa flygresan med Emirates från Dubai till Birmingham var oläslig. Kapten ombord hade ordnat så att polis mötte upp vid landningen i England.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 4/9-2012Thailand dalar i popularitet
Bild:poseidontravel.se

Har du bokat en resa till Thailand i vinter? Då är du fel ute, åtminstone om manska gå på populritet. Då är det Karibien som gäller. Faktum är att researrangörerna har svårt att sälja, och drar ner på antalet resor till Thailand. En av anledningarna är att den svenska kronan är stark, vilket gör det förhållandevis billigt för oss svenskar att resa till andra sidan Atlanten. – Svensken är som en levande Forexbutik. Vi har väldigt bra koll på valutan. Kronförstärkningar skapar en generell reslust och många drömmer sig tillbaka tjugo år då vi kunde vara som kungar vart än vi åkte, säger Lottie Knutson på Fritidsresor

Aftonbladet

Resedrömmens nyhet 3/9-2012Sov 8 personer i Boeings Aeroloft
Bild:boeing.mediaroom.com

För de som har råd kan en flygresa vara riktig bekväm. Boeings Business Jet 747-8 har en egen sovavdelning med plats för åtta personer. Loaliserad mellan planets övre plan och svansen, har den så kallade Aeroloft plats för åtta separata sovplatser och ett gemensamt utrymme att dela på. Flygplanet levererades häromdagen till en okänd kund.

Gizmodo

Resedrömmens nyhet 2/9-2012Vietnam har få publika toaletter
Bild:virtualtourist.com

Antalet offentliga i Vietnam uppgår endast till 30 procent av behovet, vilkte anses leda till att turister får ett dåligt intryck av landet. I slutet av året ska minst 50 procent av turistdestinationerna har publika toalleter av god kvalité som turister kan använda. Nguyen Ngoc,turistguide, säger att besökarna lägger mycket uppmärksamhet på kvalitén på de offentliga toaletterna. En ohygenisk toalett sänker servicekvaliten och ger en dålig bild av Vietnam, enligt Ngoc.

eturbonews

Resedrömmens nyhet 1/9-2012Seychellerna har bästa badvattnet
Bild:yornet

Det är till Seychellerna man ska bege sig för att få bada i riktigt friskt vatten. Detta enligt havsexperter från en olika miljöorganisationer och universitet, som har tagit fram ett havshälsoindex, Ocean Health Index. Indexet baseras bland annat på biologisk mångfald och havsvattnets renhet. Samt hur väl länderna skyddar sina kustområden. Här kommer kuststräckorna utanför Västafrika längst ner. Vart Sverige hamnda på listan? På 38:e plats.

lt.se

Resedrömmens nyhet 31/8-2012Bebis född under en Emirates flight döpt till EK
Bild:okänd

Lilla bebisen EK, EK är Emirates flygkod, kommer ha en bra berättelse att berätta när han växer upp. Varför? Därför att han är född på en flygresa med Emirates någonstans mellan Dubai och Manila. EK is Emirates' flight code. Barnet föddes inne på en flygplanstoalett av två sjuksköterskor ombord med assistans från flygvärdinnor. Planet fick nödlande i Ho Chi Minh för att lämna av bebis och mamma för leverans till sjukhus. Huruvida lille "EK" kommer får gratis flygresor med Emirates i framtiden förtäljer inte historien.

Gulfnews

Resedrömmens nyhet 30/8-2012Slutrökt på Vings Sunving Resort
Bild:ving.se

För rökare som tänkt resa med Ving till något av deras Sunving Resort är det dags at tänka om. Däremot är det en glädjande nyhet för icke-rökare. Från och med sommaren 2013 är det slutrökt på de hotellen. Det gäller förutom i rummen och lägenheterna även på balkongerna och terrasserna, med undantag för ett antal rökområden som skapas på hotellområdena. Sammanlagt blir det rökfritt på tio hotell. Kartorna över hotellområdena på ving.se kommer att uppdateras med var de utmärkta rökområden finns under hösten.

Ving

Resedrömmens nyhet 29/8-201283-årig flygvärld med i Guiness rekordbok
Bild:Youtube

En flygvärd landar i Guinness böcker för världsrekord efter att ha spenderat 63 år i en kabin. Ron Akana, 83, arbetade på sin sista rutt i helgen ombord på United Airlines flight från Denver till Kauai, där han avslutade sin karriär men där han även påbörjade sin arbetsresa. Rons flygvärdskarriär har väckt mycket uppmärksamhet, något han inte väntade sig. Han blev Uniteds första manliga flygvärdinna.

Huffpost/Travel

Resedrömmens nyhet 28/8-2012Lufthansa nonchalerar ARN
Bild:lufthansa.com

Lufthansa är lika dåliga som lågprisflygbolaget ryanair att måna om sina kunder. Lufthansa ignorerar 63 procent av besluten om ersättning till passagerare, medan Ryanair struntar i hela 65 procent av besluten. Ett av fallen då Lufthansa vägrat betala kompensation rör en familj som enligt ARN (allmänna reklamationsnämnden) är berättigade till ersättning om 3 600 euro för att ha blivit strandsatta i Frankfurt i två dagar när de var på väg till Sudan. ARN anser att Lufthansa enligt EU:s regler är skyldiga att betala. Men Lufthansa delar inte den uppfattningen: - Vi har följt en del rekommendationer från ARN och en del har vi inte följt. När vi inte följt rekommendationerna har vi ansett att händelsen inte faller inom ramen för EU-regelverket om att passagerarna ska kompenseras. Vi har ansett att rekommendationen inte följer EG-förordningen 261 och att det faller utanför Lufthansas ansvar, säger Lufthansa Europas presschef och talesperson Aage Duenhaupt till SVT.

svt.se

Resedrömmens nyhet 27/8-2012Turister lockas till en renoverad Jesus
Bild:News.com

Den har blivit kallad "världens sämsta restaurering", en 102-år gammal målning föreställande Jesus. Målningen har målats om, nu föreställande en apa, en apa som lockar hudratals turister till en sömnig liten stad i Spanien. En kyrka i den spanska staden Borja lockar hundratals nyfikna som vill se den misslyckade renoveringen av Elias Garcia Martinez målning av Jesus Kristus. Bilderna av hur den vackra målningen från 1910, med titeln ”Ecce homo”, förvandlats till något som mest liknar en klumpig barnteckning har visats över hela världen, något som fått många att le.

News.com.au

Resedrömmens nyhet 26/8-2012Åk till Eilat med Solresor
Bild:Solresor

Eilat är ett solsäkert resmål med 350 soldagar om året, det är kristallklart vatten och mängder av historiska sevärdheter inom räckhåll. Eilat ligger vid Aqaba-viken, längst söderut i Israel. Staden lockar med shopping, en fin marina, bra hotell och ett stort restaurangutbud. Utflykter kommer att arrangeras till bland annat till Jerusalem, Petra i Jordanien och till Döda havet. Resorna släpps till försäljning idag och sker från 20 december 2012 till 11 april 2013.

Solresor

Resedrömmens nyhet 25/8-2012Flygplats planeras vid Machu Picchu
Bild:AFP

Det finns flera sätt att besöka Machu Picchu i Peru, med tåg, häst, organiserad busstur eller ta en promenad dit. Men nu vill ansvariga i landet att det ska bli lättare att ta sig dit genom att bygga en internationell flygplats vid Inkaimperiet, Cusco. Peruanske presidenten Ollanta Humala har berättat om planerna att investera 460 miljoner dollar. Den nya flygplatsen kommer inte bara ta emot turister, den kommer också generera arbetstillfällen och modernisering som skapar ett värde i området.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 24/8-2012Turister fotade Buddha - riskerar fängelse
Bild:petapixel.com

Tre franska turister riskerar fängelse efter att ha fotats vid buddha när de låtsades pussa statyn. Två kvinnor och en man har brutit mot koden att visa respekt inför Buddha, enligt:'the religious feelings of any class of persons'. Rätten hade hört att de tagit foton när de kysser statyn och har intima posér. Turisterna blev arresterade när de hade lämnat in bilderna till en fotobutik.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 23/8-2012Europas mindre bra flygplatser
Bild:chicagotribune.com

Europas sämsta flygplats är inte helt oväntat Charles de Gaulle Airport i Paris, enligt en undersökning från Skyscanner. Tvåa på listan kommer flygplatsen Domodedovo i Moskva och trea kommer Atatürk International i Istanbul. De trevligaste flygplatserna är Kastrup i Köpenhamn där européerna helst fördriver ett par timmar. Sedan kommer Schiphol i Amsterdam och på tredje plats hittar vi svenska Arlanda i Stockholm.

Skyscanner

Resedrömmens nyhet 22/8-2012Ilska på Facebook över Ryanairs avgifter
Bild:ryanair.com

Suzy McLeod från Berkshire, Storbritannien, säger att lågprisflygbolaget Ryanair tvingade henne att betala €300 för att skriva ut fem stycken boardingkort inför en flygresa mellan Alicante och Bristol den 15 augusti. En dag senare skrev på Ryanairs Facebooksida: "I had previously checked in online but because I hadn't printed out the boarding passes, Ryanair charged me €60 per person! Meaning I had to pay €300 for them to print out a piece of paper! Please ‘like’ if you think that's unfair." Dagen efter inlägget var det 350,000 ‘gilla’ och cirka 18,000 kommentarer.

Telegraph

Resedrömmens nyhet 21/8-2012Visit Holland lanserar en app
Bild:visitholland.com

Vill du upptäcka Holland? Det kan du göra med hjälp av Visit Holland-appen som är en gratis app. Vare sig du är online eller offline, du har alltid aktuell information till hands – inspirerande texter, vackra bilder och kartor till alla större städer. Här får den intresserade information om holländska städer, regioner, attraktioner, sevärdheter och museer. Visit Holland App -Youtube

holland.com

Resedrömmens nyhet 20/8-2012Rullande baksmällebuss i Las Vegas
Bild:hangoverheaven.com

För de turister i Las Vegas som inte tänker på morgondagen eller kan hantera sitt alkoholintag och därmed garanterat kommer må dåligt dagen efter finns det nu en lösning. Lösningen är en baksmällebuss som sägs lindra huvudvärken. En buss som rullar längs The Strip i spelstaden Las Vegas. Bakom denna idé ligger Dr. Jason Burke,anestesiolog, som säger att han tar bort huvudvärken på 45 minuter. Patienterna kan välja mellan olika behandlingar och paket. Billigast är en så kallad "Redemption" för 99 dollar som är en enkel droppbehandling för att återställa kroppens vätskebalans.

seattlepi.com

Resedrömmens nyhet 19/8-2012Stadsdoft på burk
Bild:etsy.com

Den ikoniska‘I Heart NYC’ t-shirten kan komma att förlora sin status som souvenir, konkurrenten är en burk med stadsdoft från staden.. Brukar du tänka på hur en stad doftar? Nu finns det stadsluft på burk att köpa. Den tjeckiske konstnären Kirill Rudenko säljer en serie av burkar med luft från olika städer runt om i världen. Enligt etiketterna innehåller varje stad: " lindrar stress, botar hemlängtan och hjälper mot nostalgi". Stadsburkluft finns för följande städer:Paris, New York City, Singapore, Prag, Berlin och Riga.

etsy.com

Resedrömmens nyhet 18/8-2012Air France bad passagerare om kontanter till bränsle
Bild:thefw.com

Besättningen ombord på Air France som i onsdags var på till Damaskus frågade passagerararna hur mycket pengar/kontanter de hade på sig efter att myndigheter i Syrien vägrade betalning med kreditkort för bränslet. Air France har stoppat alla flygningar till Damaskus sedan i mars. Flygplanet kom iväg efter att flygbolaget betalade bränslet, en talesman för flygbolaget säger att det endast var en försiktighetsåtgärd att be passagerarna om pengar. Hur mycket Air France betalade framgår inte. Planet kunde efter två timmar lämna Damaskus och flyga via Cypern vidare till Beirut där det landade på torsdagen. Air France säger att de ska utreda varför de inte hade tillräckligt med bränsle för att resa till Amman som de borde haft för att slippa denna prekära situation.

Reuters

Resedrömmens nyhet 17/8-2012Flygbolag levererar bagaget hem
Bild:airsafe.com

Skulle du betala för få ditt bagage hemlevererat? American Airlines (AA) erbjuder en ny service som låter passagerare att slippa stå och vänta vid bagagebandet. Med start denna vecka kommer de låta passagerare, mot betalning, få sitt bagage levererat till sitt hotell, hem eller annan destination. Servicen är tillgänglig för de som bokar sin resa upp till två timmar före avgång. Avgiften för att få sitt bagage levererat till en adress max 64 kilometer (40 miles) från flygplatsen ligger på motsvarande 200 kronor. Har du mer än en väska kostar det cirka 335 kronor. För transporter längre är 64 kilometer stiger också priset. Vid över 200 flygplatser i USA finns denna service tillgänglighet och få bagaget levererat mellan fyra och sex timmar. Vi tror detta kommer att vara extra värdefullt för barnfamiljer och för affärsresenärer som har bråttom till möten, säger David Vance på American Airlines.

Foxnews.com

Resedrömmens nyhet 16/8-2012Budgethotell - IKEA:s nya koncept
Bild:suitablesize.com

Ikea förknippar nog de flesta med billiga möbler men nu planerar det välkända företaget att expandera sin verksamhet, de ska ge sig in i hotellbranschen. De ska bygga 100 stycken lågbudget hotell runt om i Europa. målsättningen är att skapa en budgetdesign som skapar samma känsla som deras varhus, det vill säga ett hotellövernattning. För dem som hoppas kunna boka ett rum vid Ikea Hotel blir nog besvikna när kedjan inte kommer använda sig av namnet utan kommer drivas av en etablerad hotelloperatör utanför företaget. De första hotellen kommer finnas i England, Holland och Polen, där IKEA redan är relativt kända och etablerade.

Huppost/Travel

Resedrömmens nyhet 15/8-2012Koh Kho Khao nytt chartermål hos Ving
Bild:Ving/Christina Kronér

Vings nya charternyhet är ön Koh Kho Khao i Thailand. Det är en ö för den som vill ha lugn och ro på resan. Längs den två mil långa stranden på västkusten finns enbart en handfull hotell. Till skillnad från flera av resmålen på Phuket kan Koh Kho Khao erbjuda en orörd miljö där kommersen och turiststråken lyser med sin frånvaro. Det här är på många sätt det ”gamla” Thailand. Koh Kho Khao lämpar sig perfekt för avkoppling och ligger samtidigt inte allför långt ifrån fastlandet och andra öar, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving. Charter till Koh Kho Khao är från oktober till april. Flyget landar på Phukets flygplats, därefter sker transfer med buss, bil och båt.

Ving - pressmeddelande

Resedrömmens nyhet 14/8-2012Hyr Alcatraz för en natt
Bild:sftravel.com

Har du någonsin velat hyra en egen ö? Om du säger ja, tänker du nog på palmer och stränder och inte ett fängelse. Men för de som vill ha ett äventyr, Alcatraz, är det kända San Francisco tillgämgligt att hyra för en natt genom företaget Vayable. Det kostar 600 dollar för upp till 20 personer eller 5,500 dollar för 350 personer och det kan tyckas vara en hög summa för en plats som inte är fem-stjärnig men pengarna går till parkservice.

Chic Travel

Resedrömmens nyhet 13/8-2012Turist somnade på bagagebandet
Bild:La Republica

Det finns ett bra uttryck: Där spriten går in går vettet ut. Och det kan man väl säga om den norske turisten som fångades på röntgenbild vid flygplatsen i Rom. Säkerhetspersonalen på flygplatsen blev överraskade av att finna en människokropp bland väskorna som åkte igenom röntgenapparaten. Men det handlade inte om att smuggla in en person i ett annat land, utan en norsk turist som somnat på bagagebandet. 36-åringen som hade helt enkelt druckit för mycket när han anlände till Terminal 3 för att checka in till flyget till Oslo. Han sov sig igenom hela episoden och polisen vid flygplatsen hade till och med svårt att väcka honom, när de skulle utreda vad som hänt.

The Telegraph

Resedrömmens nyhet 12/8-2012Londons nya taxibil
Bild:nissan.com

Nissan är redan nya taxibilar i Tokyo och New York, nu har de ett förslag på att få rulla på gatorna i London 2014. Det finns bara två alternativ för Londons 22600 taxichaufförer, den traditionella LTI TX4 och Mercedes Vito. Nissan säger att NV200 cab kommer bli billigare, mer användarvänlig. En taxibil i London kör cirka 193km på en dag. En elektrisk version eNV200 beräknas köra på gatorna 2014.

Guardian

Resedrömmens nyhet 11/8-2012Ingen flygresa utan pyjamas
Bild:qantas.com

Flyg? Inte utan pyjamas. En 15-timmars flygresa mellan Los Angeles till Melbourne med Qantas blev försenad då två passagerare i första klass vägrade flyga utan pyjamas i storlek extra large. Det australiensiska paret klagade till kabinpersonalen och accepterade inte ett annat par från business class, så de beslöt sig för att lämna planet. En passagerare, Angela Ceberano, berättade att passagerarna ombord på planet bröt ut i skratt när kaptenen berättade att de skulle bli försenade. Kapten sa: " Jag vill bara informera er alla att anledningen till förseningen beror på att två passagerare i första klass vägrade att flyga med detta plan när det inte fanns några pyjamasar i storlek extra large åt dem." Efter att ha väntat i 30 minuter med att packa av parets bagage kunde flygresan starta.

Herald Sun

Resedrömmens nyhet 10/8-2012Flygplatspersonal trodde parfym var handgranat
Bild:telegraph.com

En passagerare togs som terrormisstänkt då säkerhetspersonalen misstog hans parfym som en handgranat. Jimmy Ho säger att han fick panik efter incidenten vid flygplatsen i Edinburgh. Dramat kom efter att en säkerhetsröntgen visade en handgranatsformad aftershave som den 25-årige Ho hade i sitt handbagage när han var på väg till London. Säkerhetspersonalen vid flygplatsen tog den suspekta "handgranaten" som är en parfymflaska designad av Vikor & Rolf för rigorösa tester.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 9/8-2012Synskadad av drink på Bali
Bild:ruvs.com

Läkare varnar för gratisdrinkar på Bali, detta efter att en 19-årig resenär har blivit blind. Varningen kom efter att en 19-åring backpacker från Nya Zealand fått permanenta ögonskador efter att ha druckit upp till 10 stycken cocktails bara timmar före hon skulle flyga från Indonesien. Arrack är kokosnötblomma, ris och sprit som är vanligt i Indonesien. Denna dryck tillverkas mycket illegalt och kan ibland innehålla methanol. Methanol är ett lösningsmedel som även kallas träsprit. 10ml är tillräckligt för att en människa ska bli blind. Förra året dog 29-årige Michael Denton från Australien på Bali efter att druckit arrack innehållandes methanol. För tre år sedan dog 25 turister på Bali efter att ha druckit förgiftad arrack.

News.com

Resedrömmens nyhet 8/8-2012Galet felmeddelande på flygplansvinge
Bild:Boardingarea.com

Markpersonal vid Alaska Airlines tog bort en bit av flygplansvingen och skrev ett galet meddelande om saken. Det kanske ser ut som ett dåligt skämt från en passagerare, men det är det inte. Det är ett meddelande från Alaska Airlines underhålls/servicepersonal som servade en Boeing 737 och skar då ut en bit av vingen och lämnade följande meddelande på flygplansvingen: "We Know About This". Och skickade sedan vidare flygplanet på flygresa. Tänk dig att vara passagerare på det planet och se att en bit av en flygplansvinge saknas, kan inte vara en kul upplevelse.

Gizmodo

Resedrömmens nyhet 7/8-2012Nepal förbjuder ensamvandring
Bild:Minett Sikström

Från och med september är det slutvandrat för solovandrarei Nepal. Myndigheterna i landet har beslutat att för att få trekka krävs det att man anlitar en lokal guide eller bärare (sherpa) från ett licensierat företag. Detta tilltag har kommit efter att flera turister har anmälts försvunna och en belgisk vandrare har hittats mördad i nationalparken Langtang. Att anlita en bärare eller guide kostar cirka tio dollar(70 kronor) per dag.

Telegraph

Resedrömmens nyhet 6/8-2012Nål i maten ombord på Air Canada
Bild:airplanefood.net

Så har då ännu en nål hittats i en smörgås serverad på en flygresa. En person fick en otrevlig upptäckt när en nål hittades i smörgåsen ombord på planet. Nyligen hittades det nålar ombord på Delta Airline på en flygresa mellan Amsterdam till USA som ledde till en FBI-utredning. Nu har det åter hittats en (sy)nål ombord i maten på en flygresa med flygbolaget Air Canada. Vem som levererat maten till Air Canada är i skrivande stund inte känt, men det ska enligt uppgift inte röra sig om samma företag som tillverkade maten till Delta Air Line, dess leverantör var var Gate Gourmet. Polisen är inkopplad i händelsen med synålen som upptäcktes på en flygresa från Victoria, British Columbia, till Toronto.

CNN

Resedrömmens nyhet 5/8-2012Tonårings förlåt till alla passagerare
Bild:CBS

En tonårig lacrossspelare som upptäcktes av sin coach när han gick ombord på planet tidigare blev tvungen att läsa en skriftlig ursäkt högt inför planets alla passagerare. Mac Breedlove försvann hastigt före han bad om ursäkt med blev fasttagen av en flygvärdinna vid Southwest och fick sedan be om ursäkt med hjälp av planets PA-system. "Mina kära resenärer", började han "I dag tillägnar jag er mitt dåliga samvete. Under boardingprocessen, tog fördel av flygbolagets vänlighet". Han fortsatte sedan och berätta att medan flera av hans teamkamrater stod i fronten av kön, var Breedlove inte en av dem , utan han fortsatte in i planet utan dem. Se videon

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 4/8-2012Sydkorea inför all inclusive bussresor
Bild:VisitKorea/Comittee

Goda nyheter för de som ska resa till Sydkorea. Landets turistbyrå K-Shuttle har startat en busstur runt om i landet för utländska besökare. I bussturen ingår besök i tio städer och pågår i tre dagar med start i Seoul för att sedan resa vidare till Buyeo, Jeonju, Yeosu, Gurye, Busan, Gyeongju, Andong, Wonju, Pyeongchang och Gangnung. Bussen har sittplats för 35 personer och har extra benutrymmen. Övernattning i två dagar inklusive frukost är ett annat alternativ som erbjuds. I resan ingår det sovplats, frukost, transport, engelsktalande guide och biljetter till exempel till tempel. Resan med två till tre övernattningar kostar ungefär, 2650 kronor (US$220), per person, vilket ger ett dygnspris på 440 kronor. Den stora Sydkorea rundresan med övernattning i fem/sex dagar kostar cirka US$438, per person. Bokning måste göras minst fem dagar i förväg och bussarna avgår fyra dagar i veckan. Den som åker "K-shuttle" får också ett låtsaspass med stämplar från de platser som besöks, som en souvenir. K-shuttle utgår från Dongwha Duty Free i Gwanghwamun, Seoul varje tisdag, torsdag, lördag och söndag, klockan 08:30.

CNNGO

Resedrömmens nyhet 3/8-2012Avkastad av flyget - hade byxorna nere
Bild:V´ron/Flickr

Gillar du att ha byxorna hängandes en bit nere? Glöm det om du flyger med det amerikanska budgetbolaget Spirit Airlines. En man blev varse det i helgen då han kastades av planet vid Chicagos O’Hare flygplats. När personalen bad mannen att dra upp sina byxor blev han aggressiv samt hotfull och hotade med att slå en flygvärdinna. – Det hade gått så långt att hela hans stjärt hängde ut. Det är inte lämpligt. Vi har många kunder på planet, många barn, säger Spirits talesperson Misty Pinson. När polisen kom till platsen valde mannen och hans kvinnliga sällskap att lämna flygplanet, som skulle till Florida. Det hela löste sig genom att paret bokades om till ett senare flyg samma dag. Huruvida byxorna var uppdragna vid den flygresan står det inget om.

Chicago Tribune

Resedrömmens nyhet 2/8-2012Height Cuisine - mat anpassad efter flyghöjd
Bild:coolhunting.com

Att flygplansmat smakar mindre bra är inget nytt, men det tänker British Airways ändra på. De har tagit fram menyer som anpassade efter höjden maten serveras på. För vi känner bara 70 procent av smaken där uppe i luften.British Airways har skapat något de kallar för Height Cuisine meny, det är mat som är anpassad efter en höjd på cirka 9000 meters höjd. Menyn är baserad på tanken att smaken på maten inte är densamma på marken som i luften, eftersom vi människor tappar 30 procent av våra smakkänslor när vi flyger. Flygbolaget har testat många maträtter och alternerat flertalet recept. Till exempel har de jämfört tusentals viner för att hitta några sorter som har en balanserad smak uppe i luften.

springwise.com

Resedrömmens nyhet 1/8-2012Lutande Colosseum i Rom
Bild:discoverynews.com

Först lutande tornet i Pisa och nu lutande Colosseum i Rom. Den världskända byggnaden Colosseum är nu 40cm kortare på den södra sidan jämfört med den norra, nu utreder myndigheter om byggnaden snabbt behöver repareras. Experter upptäckte att byggnaden lutade redan för ett år sedan och har restaurerat det i några månader. Colosseum är känd som en plats där gladiatorerna slogs under romerska imperiet och är i dag den största turistattraktionen i staden.

Guardian

Resedrömmens nyhet 31/7-2012Appen om dina rättigheter som passagerare
Bild:EU

Vad har du för rättigheter när du åker tåg och det blir något strul? Och vad kan rörelsehindrade kräva vid en resa? Det är frågor som du kan få svar på via en ny app. Det är EU-kommissionen som har tagit fram en mobilapplikation som gör att resenärer enkelt och snabbt kan kontrollera sina rättigheter om något inträffar på resan. Om flyget är inställt, vilka rättigheter har du då? Det kan du kolla med hjälp av EU:s nya app, direkt via telefonen eller surfplattan. Appen heter Your Passenger Rights och finns på 22 språk, däribland svenska, och täcker resor med flyg och tåg. Your Passenger Rights finns till de flesta smarta mobiltelefoner, läs mer på EU:s hemsida. EU:s hemsida

EU pressmeddelande

Resedrömmens nyhet 30/7-2012Tigerturism föbjuds i Indien
Bild:bbc.co.uk

Indiens domstol har bestämt att tigerturism tillfälligt ska förbjudas i fem av landets tigerreservat, i ett led att skydda den utrotningshotade kattdjuret. Domstolens order innebär att inga turister kan besöka parkerna. "Varför ska turism vara tillåtet i huvudområden? Vad än statistiken säger, talar fakta för att tiger populationen i landet förminskas" säger domstolen.Domstolen kommer ta upp ärendet igen den 22 augusti för att besluta om ett definitivt förbjud är nödvändigt. Miljöminister Jayanthi Natarajan säger att alla ministerchefer i Indien kommer strikt följa domstolens beslut. Beslutet kanske får en del turister att ändra sin planer på tigerbeskådning och kan komma få konsekvenser i form av att turismanställda förlorar sina jobb.

CNNGO

Resedrömmens nyhet 29/7-2012Londons mest besökta platser
Bild:aboutfoursquare.com

Att OS pågår i London vet nog de flesta om, men vilka är de populäraste platserna just nu i London? Den sociala appen Foursquare som talar om var folk befinner sig har gjort en lista över platser där folk befinner sig i OS-staden. Idrottarna och deras familjer har anlänt, liksom de turister som köpt biljetter för att följa spelen. Åtta miljoner biljetter har sålts till de 17 dagar eventet pågår. Exempel på några populära platser: Piccadilly Circus, Hyde Park och Tate Modern.

Jaunted

Resedrömmens nyhet 28/7-2012Hotell förvarade livsmedel på toaletten
Bild:Miljönämnden Östra Skaraborg

Ett hotell i Skövde förvarade maten inne på toaletten, den upptäckten gjordes när miljönämnden i östra Skaraborg nyligen gjorde en inspektion på hotellet. Att förvara mat på en toalett är inte tillåtet, av hygieniska skäl, då det finns stor risk för spridning av bakterier. Inte helt oväntat måste hotellet som valt denna ofräscha udda plats till sin matförvaring upphöra med detta. Nämnden krävde att hotellet omedelbart slutade att "förvara livsmedel på toaletten" och byta plats för förvaring av livsmedel. Det var miljöinspektören Annica Johansson som gjorde den obehagliga upptäckten: – Man diskar ju inte burken innan man stoppar den i munnen så även fast det är en drickaburk så är det väldigt olämpligt att ha den bredvid en toalettstol. Risken är ju att det skvätter fekalier - det vill säga avföringsbakterier - på burkarna, säger hon.

Nyheter24

Resedrömmens nyhet 27/7-2012Populär bok ersätter bibel på hotell
Bild:digitrad.com

Jonathan Denby köpte Damson Dene hotel i Crosthwaite, Storbritannien, från en metodistgrupp för 10 år sedan och har sedan dess velat byta ut biblarna som finns i varje rum mot någonting annat. Först tänkte han byta mot Ayn Rand's Atlas Shrugged, men ändrade sig sedan till: Fifty Shades of Grey. Hotellmanager Wayne Bartholomew säger att de har fått en mycket positiv respons på att ha den bästsäljande boken. Mr Bartholomew, som tittade på Channel 4’s serie The Hotel, säger att boken var det enda folk pratade om men de var för blyga för att köpa boken själva.

boston.com/travelblog

Resedrömmens nyhet 26/7-2012Empire state Building lyser upp under OS
Bild:sbnation.com

New York's Empire State Building kommer lysa i de färger olika länder har på sina flaggor under OS 2012. Skyskrapans fyra sidorkommer varje kväll under de olympiska speln lysa upp i något lands flaggfärger. Med start den 26 juli i USA:s färger rött, vitt och blått och Storbritanniens färger. Byggnaden kommer kommer lysa upp i rött och gult på fredag för att hedra Kinas team, på måndag 6 augusti är det Nodkoreas färger rött, blått och vitt som visas. Se schemat på hemsidan

Gadling

Resedrömmens nyhet 25/7-2012Bussen som gör armhävningar
Bild:skynews.com

Att OS i London snart börjar är nog de flesta medvetna om, detta gör också att kreativiteten märks på olika sätt. Bland annat har en tjeckisk konstnär, David Cerny gjort om en klassiks gammal London dubbeldäckare till en atlet som gör armhävningar för att fira OS. Bussen låter till och med när den gör sina armhävningar, precis som en del gör på gymmet. “London Booster” kommer installeras där de tjeckiska spelarna håller till under de olympiska spelen. Se videon på bussen

Sky News

Resedrömmens nyhet 24/7-2012Skyskrapa i Venedig?
Bild:Palais de Lumiere

Lokalborna i Venedig är kluvna inför att modemagnaten Pierre Cardin’s planer på att bygga ne skyskrapa i staden. The Palais de Lumiere eller Palace of Light - skyskrapa skulle kosta $1.9 billion att bygga och nå en höjd på 244 meter. Det sägs att att den skall byggas iPorto Marghera, ett gammalt industriområde, ett par mil från Venedig. Skyskrapan kommer ha en helikopterplatta, lägenheter, restauranger, cirka 60 hissar och en biograf.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 23/7-2012Goa förbjuder rökning på stränderna
Bild:cigarettezom.com

I ett led att göra Goas kustlinje tobaksfri har turismdepartementet beslutat att förbjuda rökning vid stränderna från och med oktober i år, skriver India Times. "Vi planerar en lag som inkluderar stränder som är en del av de publika områden där rökning kommer förbjudas", säger Pamela Mascarenhas, deputy director vid turismdepartementet. Miramar beach som ligger strax utanför Panaji kommer bli den första stranden som det är slutrökt för turister på. "Vi börjar med Miramar. Uppmärksamhet är viktigt... Om vi börjar med den populäraste stranden Calangute och förbjuder rökning där kommer det bli kaos. Därför har vi valt den mindre befolkade stranden Miramar", säger Mascarenhas.

India Times

Resedrömmens nyhet 22/7-2012Hobbit-tema ombord på Air New Zealand
Bild:airnewzealand.com

Det verkar som att ha tema inom hotell, kryssningar och flygplan är det som gäller. Flygbolaget Air New Zealand kommer börja med "Hobbit-tema" inför Peter Jacksons kommande film som har premiär 28 november. Dock har flygbolaget inte lanserat något datum från och med de börjar med sitt specialtema. En representant för flygbolaget säger: “New Zealand är etablerat som hemmet för jordens mitt, så det passar utmärkt som Hobbit-tema. Passagerare som flyger mellan Wellington och USA samt mellan USA och Storbritannien kommer få chansen att uppleva detta specialinriktade Hobbit-tema.

Air New Zealand

Resedrömmens nyhet 21/7-2012Fem världsdelar på en dag
Bild:Gunnar Garfors

Fem kontinenter, fyra flygplan, två människor och en dag. Ibland kan tiden på en flygplats vara knapp mellan flighterna, men en filmare och han norska vän lyckades passera genom fem flygplatser, i fem kontinenter på en dag. Vi är många som beklagar oss över att semestern tar slut för snabbt. Men Gunnar Garfors, från Norge, och hans filmande vän har prövat hur mycket som går att se på en dag (24 timmar), så länge man är inom räckhåll från flygplatsen. Den 37-årige norrmannen bjöd in sin kompis Adrian Butterworth för att göra en dokumentär på deras:‘continent run’ – i resan ingår följande platser: den asiatiska sidan av Istanbul, Casablanca (Afrika), Paris (Europa), Punta Cana (Nordamerika) och Caracus (Sydamerika). Resan ägde rum den 18 juni (2012) och tog 29 timmar, men med tidszoner lyckades de resa på en dag. De ägnade sig inte någon sightseeing på deras strikta schema, men de lyckades komma iväg från flygplatserna för att träffa några lokalbor.

CNNGO

Resedrömmens nyhet 20/7-2012Besök Antarktis via datorn
Bild:goggle.blogspot.com

Skulle du vilja besöka Antarktis? Men tycker det är för dyrt och kallt för att resa dit. Då kan du upptäcka Antarktis med hjälp av Google Street View, där du bland annat kan beskåda två historiska upptäcktsresande platser: Shackletons hus och Scott's hus. Med denna teknologi kan besöka Shackletons hydda och andra små träbyggnader som var basen under deras upptäcktsfärd. De var byggda för att klara väderförhållanden endast under några år, men otroligt nog är de fortfarande intakta, tillsammans med valkonserverad mat, mediciner, överlevnadsprylar och andra prylar som användes under expeditionerna.

Googleblog

Resedrömmens nyhet 18/7-2012Lonely Planets bästa städer 2012
Bild:news.com

Lonely Planet listar topp 10 städer att besöka 2012. Stockholm intar en hedrande femteplats. Efter att ha rest runt jorden har Lonely Planet kommit fram till sina favoritstäder 2012. På förstaplats kommer London, mycket beroende på OS som snart skall börja. Andraplatsen intas av Muscat i Oman och tredjeplatsen innehavs av Bengalurur (Bengalore).

Lonely Planet

Resedrömmens nyhet 17/7-2012Nålar i maten ombord på Delta
Bild:airliners.net

Delta Air Lines Inc och FBI håller på att utreda hur nålar har hamnat i smörgåsar serverade ombord på fyra olika flighter från Amsterdam. Varav en passagerare har blivit skadad. Flygbolaget säger att sammanlagt har det hittats nålar i sju stycken smörgåsar. Fem på söndagen under en resa till Minneapolis, där en passagerare blev skadad men ville inte har sjukvård, enligt Deltas taleskvinna Kristin Baur. De andra nålarna var på två olika fligther, en till Atlanta och en till Seattle. Smörgåsarna var gjorda i Amsterdam av cateringföretaget Gate Gourmet, och serverades till businesspassagerare ombord på Delta.

Huffpost/travel

Resedrömmens nyhet 16/7-20123D-illusioner på museum i Sydkorea
Bild:busanfor91days.com

I staden Busan i Sydkorea finns ett museum vid namn: Trick Eye Museum, där besökaren stimuleras med hjälp av kreativitet och fantasi genom optisk illusion. Det interaktiva museet spelar ett spratt med dina ögon och inbjuder besökare till kända konstverk och tredimensionella bilder där de blir en del av själva konstverket/bilden. Resenärerna Jürgen och Mike, spenderade 91 dagar i olika städer runt om i världen där de bland annat besökte museum och poserade för att ta roliga foton på sig själva

PSFK

Resedrömmens nyhet 15/7-2012Flygbolag inför avgift för handbagage
Bild:Consumenttraveler.com

Det började i USA (spirit Airlines och Allegiany Air), nu kommer det första Europeiska (ungerskt) budget flygbolaget Wizz Air med en försöksperiod för bagageavgifter. Flygbolaget inför en extraavgift för handbagage vars storlek överskrider måtten 42 x 32 x 25 centimeter. Väskor över den storleken, som tas med in i kabinen, medför en kostnad på tio euro, cirka 85 kronor. Försöket med avgift för stort handbagage görs inledningsvis på flygbolagets rutt mellan engelska Luton och polska Katowice. Om det faller väl ut kan passagerarna räkna med den nya avgiften på alla sträckor, även de sju linjer som Wizz Air flyger från Stockholm Skavsta.

Terminal U

Resedrömmens nyhet 14/7-2012IKEA öppnar VIP-lounge
Bild:IKEA

Resenärer vid Frankrikes flygplats,Charles de Gaulle, kan slappna av med stil, tack vare IKEA´s nya VIP-lounge, där IKEA har ett familjevänligt område. IKEA-loungen är gratis för besökare, där de kan vänta på nästa flight medan de tittar på TV i en bekväm soffa. Trötta resenärer kan även lägga sig i en IKEA-säng i ett av de nio sovrummen. Barnen kan underhålla sig själva i ett särskilit barnområde.

PSFK

Resedrömmens nyhet 13/7-2012Folk vill dela rum med komiker
Bild:bt.se

Dela rum med Zlatan? Nej, tack säger en majoritet. Vilken kändis skulle du vilja dela hotellrum med? Enligt en undersökning från Hotels.com vill de flesta dela rum med en komiker, helst Mia Skäringer. Däremot spenderar folk helst inte natten med Håkan Juholt eller Zlatan Ibrahimovic. På delad andraplats kom Carola och Zlatan. Hotels.com tror att en anledning till resultatet kan vara att starka personligheter avskräcker, om det stämmer är det trist. Filip & Fredrik, Carina Berg och Mark Levengood ligger högt på listan - samtliga folkkära med humor.

Aftonbladet

Resedrömmens nyhet 12/7-2012Sov i en gul ubåt i Liverpool
Bild:clickliverpool.com

Staden är känd som Betales hemstad. Nu har en businessman kommit på ett bra boende för alla Betalesfan. En båt har blivit ett frlytande hotell, båten är målad gul som en påminnelse av låten och skivomslaget "Yellow submarine". På hotellet/båten finns bland annat en original scooter från filmen Quadrophenia i den psykedeliska loungen, tre sovrum med inspiration från skivan som kom 1969, i rummen finns även 3D-tv, datorer och wi-fi. Delar av texten till "Yellow Submarine": We all live in a yellow submarine,yellow submarine, yellow submarine, We all live in a yellow submarine, yellow submarine, yellow submarine.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 11/7-2012Dåligt väder upprör turismföretag
Bild:telegraph.com

Turismföretagarna vid Belgiens kust är upprörda över en väderrapport, då de sa att de ska regna. Nu överväger de stämning. Det var den privata meterologbyrån Meteo Belgique, som publicerade vädret i tidningen Het Laatste Nieuws där de utlovade endast fem dagar med 25 grader under juli månad och dåligt väder första halvan av augusti, vilket är dåligt för turismen. Sådana här prognoser är inte vetenskapliga. De förutspår att vädret blir dåligt i början av augusti och vi får avbokningar direkt, säger turistdirektören i Knokke-Heist, Daniel Despiegelaere.

The Telegraph

Resedrömmens nyhet 10/7-2012Idrottsprofiler påverkar Sverigebilden
Bild:sportsyahoo.com

Framgångarna och intresset för stora idrottsmän som Zlatan Ibrahimovic påverkar Sverige-bilden positivt. Intresset för svensk idrott är starkt kopplat till varje nations idrottsintresse. Idrott utgör en relativt liten del av den totala Sverigediskussionen i bloggar och onlineforum, men enskilda händelser som det aktuella fotbolls-EM gör avtryck i bloggar och googlande. Enligt en undersökning från VisitSweden om Sverigebilden i bloggar och i sökningar på Google. Den explosionsartade tillväxten av sociala medier har gjort en stor mängd användargenererad information tillgänglig på internet, säger Thomas Brühl, vd på VisitSweden.

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 9/7-2012Legoskog i Australiens öken
Bild:Lego.com

En Legoskog i verklig storlek har poppat upp i Australiens öken i en liten stad kallad Broken Hill. Invånarna kan beskåda 15 stycken träd på 3,9 meter och 15 blommor som ska "växa" i det heta solljuset. Från den andra juli till 12 juli går det att se skogen i öken. Caroline Squire, Director of Marketing, LEGO Australien och Nya Zealand säger, "Kontrasten av de stora gröna träden gentemot det röda outback är en oförglömlig syn!" Detta är en del av LEGO Festival of Play, ett schemalagt niomånadersschema av olika event för att fira Legos 50-års jubileum i Australien.

My Modernmet.com

Resedrömmens nyhet 8/7-2012British Airways söker passagerare via Google
Bild:britishairways.com

British Airways ska börja med ett program som heter "Know Me", det innebär att anställda kan googla passagerarnas ansikten för de ankommande flighterna så att de omedelbart välkomnas vid entrén till gaten/flygplanet. Uppenbarligen tycker flygbolaget att det inte räcker med att veta ditt namn, adress och kreditkortsinformation. Detta ska underlätta för kabinbesättningen, personalen vid check–in diskarna och första klass lounges som ska få denna tillgång till denna teknologi för att hjälpa dem möta och välkomna resenärer. British Airways beräknar med att de kommer skicka ut 4,500 personliga meddelanden per dag i slutet av året.

Huffpost/Travel

Resedrömmens nyhet 7/7-2012HongKong är bästa staden i världen
Bild:svemarknad.se

HongKong är bästa staden i världen följd av Amsterdam, enligt en ny undersökning som fokuserar på gröna ytor. Listan med världens bästa städer att leva kombinerar Economist Intelligence Unit (EIU) global "liveability" ranking med nya kriterie som kallas "spatial characteristics". Hong Kong är en väldigt kompakt stad som har lyckats förvalta sitt naturliga arv, i staden finns ett nätverk av gröna ytor. Om någon varför Stockholm inte är med beror det på att 140 städer ingick i index som jämfördes med varandra.

News.com

Resedrömmens nyhet 6/7-2012Möt The Shard - Europas högsta byggnad
Bild:Ruaridh Connellan/Barcroft Med

The Shard i London har öppnat, vilket den gjorde till en spektakulär ljusshow. London's Shard är 350 meter hög och har 52 våningar. 12 lasers och 30 ljussökare lyset upp i staden. I byggnaden finns kontor, restauranger, hotell och utsiktsplattform. "The Shard är en ikonisk tillbyggnad till stadens skyline", säger Irvine Sellar, ordförande vid Sellar Property, som byggt The Shard. "Det kommer bli en del av en Londonvistelse precis som Empire State Building är för besökare i New York." Se bilder från ljusshowen

News.com

Resedrömmens nyhet 5/7-2012Saltpastiller köps mest av i taxfreeshopen
Bild:nordicstore.com

Ving har genomfört sin årliga undersökning om vad som är populärast bland taxfreevarorna och precis som förra året är salta lakritspastiller den stora vinnaren. Thomas Cook Airlines Scandinavia har över 900 populära varunummer i sitt utbudatt välja mellan. Saltlakrits är en riktig taxfreeklassiker bland oss svenskar. Våra nordiska grannar delar inte riktigt denna förkärlek för lakrits, men när det däremot kommer till choklad i alla dess former verkar vi vara rörande överens, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Ving pressmeddelande

Resedrömmens nyhet 4/7-2012Zombie-nöjespark i Detroit
Bild:zombieplace.com

Vad göra med ett övergivet samhälle? Jo, en zombiepark (Z world). Det är i al fall vad Mark Siwak vill för att locka folk till Detroit. Betalande besökare skulle jagas av en hord av zombies (alla professionella) genom en övergiven stad där de jagade kan söka skydd i övergivna hem, fabriker och företag. Om "Z World" säger Siwak: "Att ha zombies är jättebra, men det viktiga med detta projekt är skapa liv i en glömd och nedgången stad". Z Worlds hemsida

Huffpost/Travel

Resedrömmens nyhet 3/7-2012Flygluffa obegränsat i Norge
Bild:visitnorway.com

I sommar kan du flygluffa runt i hela Norge. Med Widerøes Norge Runt-biljett reser du obegränsat i 14 dagar inom en, två eller tre zoner under perioden 19 juni-27 augusti. Priserna varierar mellan 2 775-3 975 nok. En extra vecka kostar 1 750 nok. Första sträckan kan inte ändras, men annars går det att anpassa och ändra rutten efter egna önskemål.

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 2/7-2012Bästa restaurangerna i världen
Bild:Flickr/arnold inuyaki

Vill du ha tips på bra restauranger i världen? Då ska du kolla in TripAdvisor's inaugural 2012 Travellers Choice Restaurant awards. Bästa restaurangen finns i New York på den franska skaldjursrestaurangen Le Bernardin. Den tre-stjärniga restaurangen som ligger vid Times Square på Manhattan, och startades 1972 i Paris av Gilbert och Maguy le Coze och flyttade till New York 1986.Tvåa kom restaurang Gary Danko, San Francisco och trea den belgisk/franska Le Cirque vid Bellagio casino i Las Vegas. I undersökningen ingick nära 600 restauranger runt om i världen som baseras på resenärers omdömen och åsikter.

News.com

Resedrömmens nyhet 1/7-2012Londons linbana har öppnat
Bild:AFP/Getty Images

Emirates Air Line, är företaget som sponsrat Englands första linbana som blev officiellt invigd häromdagen av borgmästare Boris Johnson, i ett inför OS i London 2012. Den 1,1 kilometer långa linbanan har 34 kabiner med plats för 2500 passagerare i timmen i vardera riktning och erbjuder en fin utsikt över London, Canary Wharf, Greenwich, Themsen och den Olympiska parken. Linbanan når som högst 90 meter ovan marken. Restiden beräknas under högtrafik att ta fem minuter och tio minuter i lågtrafik, allt för att turisterna ska få njuta av utsikten så mycket som möjligt. En enkelresa med Emirates Air Line kostar 4,30 pund för Oyster card användare (cirka 40 kronor) för vuxna och 2,20 pund (runt 20 kronor) för barn, en reurresa kostar 6,40 pund, enligt Transport for London (TfL). Se video på linbanan

Arabian Business

Resedrömmens nyhet 30/6-2012Dubbeldäckad linbana i Schweiz
Bild:Reuters/Christian Hartmann

Schweizs nya linbana är inget för häjdrädda eller vad sägs om att åka 1900 meter upp i luften i en dubbeldäckad linbana utan tak. The Cabrio, som linbanan kallas når en höjd på 1,2 miles vid Stanserhorn mountain nära staden Lucerne. Det finns plats för 60 stycken åt gången, hälften av dem har möjlighet att andas frisk bergsluft uppe på övre däck. Med start i Kalti på 711 meters höjd transporterar the Cabrio passagerare till slutstationen 1850 meter upp.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 29/6-2012Loreen välkomnar på Arlanda
Bild:Swedavia

Loreen får ännu en gång uppleva eufori, i och med sin vinst i Eurovision Song Contest i Baku. Hon ska välkomna världen till Stockholm och Sverige genom sitt porträtt i Hall of Fame på Stockholm Arlanda Airport. Nu tar den högaktuella sångerskan plats i flygplatsens populära Stockholm Hall of Fame. Det är en fantastisk ära, och det känns stort att få vara en del av Stockholm Hall of Fame tillsammans med de andra svenska profilerna, säger Loreen, sångerska och artist. Vi är mycket glada över att Loreen vill ge ett första välkomnande till Stockholmsregionen tillsammans med övriga personer som utgör Stockholm Hall of Fame på Arlanda. Med sin stora talang och starka personlighet är hon en bra ambassadör för vår huvudstad, säger Jan Lindqvist, informationschef vid Stockholm Arlanda Airport.

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 28/6-2012Diskotek med Avatar-tema
Bild:Avastar Nightclub

Entreprenören Mike Basson är en stor fan av filmen Avatar av regissören James Cameron, han har därför skapat en nattklubb kallad Avastar i Rivonia i Sydafrika. Där folk får möjlighet att flippa ut på dansgolvet. Ägaren till klubben känns mer som en maffiagubbe, en slags Sydafrikansk Soprano. Nattklubben ser inte ut att ge "Avatar-känsla", det är rökmaskiner, eldmaskiner och laser.

Geekologie

Resedrömmens nyhet 27/6-2012Hotellrummens äckligaste platser
Bild:inquistr.com

Brukar du ha handsprit i väskan? Det bör du ha, det finns många bakteriehärdar på hotellrummen. En ny studie som forskare vid universitetet i Houston, USA har genomfört visar att som väntat är badrummens handfat, toalettstol och golv högt på listan, men bakteriesamlingarna är också omfattande på tv:ns fjärrkontroll samt på sänglampans knappar. Och så klart tillkommer städpersonalens svampar och moppar, vilket kan innebära att bakterier från ett rum förs över till ett annat rum. Forskarna kontrollerade ytor i utvalda hotellrum i södra USA.

MSNBC

Resedrömmens nyhet 26/6-2012Turister stjäl gatustenar i Rom
Bild:Travellingrome.com

De flesta turister går till en affär när de vill handla en souvenir från deras semesterresa, men i Rom vill en del turister att ett annorlunda minne med sig hem. Den italienska polisen har avslöjat att besökare till staden har stulit kullersten och marmor. Dussintals av den 200 år gamla stenbeläggningen, delar av mosaik och andra artefakta saker har hittats av säkerhetspersonalen när handbagaget röntgats vid Roms flygplatser Fiumicino och Ciampino. Majoriteten av dem som upptäcks med stöldgods säger sig komma från norra Europa men även flertalet brittiska turister har fångats med sten i väskan. Polischef Antonio Del Greco säger att de som fångas blir mycket generade men blir inte arresterade.

The Telegraph

Resedrömmens nyhet 25/6-2012NASA bygger en ny Concorde
Bild:Daily Mail

Nu tar NASA upp "tävlingen" om ett ny Concorde. Det är många som tävlar om att bygga en ny Concorde: Boeing, Gulfstream och Nasa är med och försöker skapa ett flygplan som flyger mellan London och Sydney på fyra timmar. Flygplansentsiaster väntar med spänning på ett nytt snabbt flygplan. Nästa månad ska amerikanska byggare med NASA:s hjälp presentera en prototype vid Farnborough Air show.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 21/6-2012Where the hell is Matt-2012
Bild:Huffpost/Travel

Det har tagit fyra år, men nu är väntan över, "Where The Hell Is Matt" har gjort en ny video. Matt Harding har funnits som video innan YouTube fanns, via e-post skickades dessa video vidare. Senare kom Dancing 2006 och Dancing 2008 (som har sett över 40 miljoner gånger), bägge filmerna är sponsrade av Stride Gum. With each project,I varje projekt har Matt haft hjälp av lokbor och dansare och nu har han lagt till flera dansrörelser. Men nu har Matt och hans fru Melissa fått en liten knodd. Matts nya video

Huffpost

Resedrömmens nyhet 20/6-2012Drömflyget -enligt resenärerna
Bild:Skyscanner

När flygjämförelsesajten Skyscanner frågade 1 000 resenärer i 46 olika länder om vilka funktioner de vill ha på sitt drömflygplan flödade fantasin. Men det som är allra högst prioriterat är att få sova bekvämt och i fred samt slippa skrikande barn under flygresan. De mest efterfrågade faciliteterna bland resenärerna är nämligen sovutrymme, ljudisolerad barnavdelning och sparksäkra säten. Mer än en fjärdedel av resenärerna vill ha funktioner som dämpar ljudet från högljudda barnfamiljer och 18 procent vill ha ljudisolerade rum på flyget för att helt och hållet slippa oljudet från skrikande barn. Åtta procent vill ha sparksäkra säten, för att inte bli störd av passageraren bakom.

Skyscanner

Resedrömmens nyhet 19/6-2012Spektakulär berg - och dalbana har öppnat
Bild:Glenwood Caverns/Adventure Park

Världens högsta och spektakulära berg- och dalbana har öppnat i Klippiga bergen, USA. Det är åktur som utlovar fantastiska vyer och är inget för dem med svagt hjärta samt hödrädsla. Det är knappt man kan/vågar hålla ögonen öppna. Den nyöppnade attraktionen, som fått det passande namnet Cliffhanger, ligger i Glenwood Caverns Adventure Park i Colorado, USA. Den har byggts på det 2100 meter höga Iron Mountain och är därmed världens högst belägna berg- och dalbana. Den som vågar åka denna berg - och dalbana får uppleva branta stigningar och dramatiska fall längs bergets kanter samt en panoramutsikt över Roaring Fork Valley och Colorado-floden. Se delar av åkfärden på Youtube

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 18/6-2012Angry Birds-parken har öppnat
Bild:Lappset

Det som började som ett app för sju kronor i mobiltelefonen har vuxit till något större. Angry Birds parken i Tammerfors är den första i raden av flera temaparker som den finska speltillverkaren Rovio planerar tillsammans med lekplats och parkmöbeltillverkaren Lappset Group, också från Finland. Intresset för lekutrustning med Angry Birds tema är stort även i Sverige men hittills har vi mest sålt enstaka produkter och parkmöbler. Det vore såklart fantastiskt roligt att få bygga en aktivitetspark liknade den i Tammerfors här i Sverige, säger Katja Skånér, marknadschef på Lappset Sweden, som säljer och marknadsför Angry Bird lekutrustning i Sverige.

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 17/6-2012Bredare säten för överviktiga på flygplan
Bild:wired.com

Att antalet överviktiga personer ökar i samhället har fått flygbolagbranschen att tänka om. Därför tillverkas Airbus A320 med extra breda säten. Vilket innebär att utrymmet i ekonomiklass blir mindre så att de fortfarande kan flyga lika många passagerare. Mr Curtis-Ward, talesman för Air Travel Advisory Bureau, säger: "Jag antar att några kunder kommer klaga över att de har mindre sittplatser. Men personligen skulle jag hellere sitta på en mindre stol än att sitta bredvid en överviktig som tar över en del av ens egna plats".

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 16/6-2012Star Wars-hem upprustas
Bild:msnbc.com

Är du ett hängivet Star Wars-fan? Då minns du säkert Luke Skywalkers hem på Tatooine i Stärnornas krig-filmerna. Det lilla vita huset med kupolformat tak som var Skywalkers hem har nu fått sig ett ansiktslyft, trogna fans har sett till att restaurera huset. Anledningen till restaureringen är att för två år sedan befann sig belgaren och guiden Mark Dermul på en guidad Star Wars-resa. På denna tur såg att han att huset var i bedrövligt skick och startade därför en insamling för att renovera huset, han fick ihop 70 000 kronor. Han startade insamlingen via Facebook och sajten Save the Lars Homestead. Eller rättare sagt en grupp av sex Star Wars-fans från fem länder är de som ligger bakom renoveringen.

MSNBC

Resedrömmens nyhet 15/6-2012Världens största marina park
Bild:beautifulscenereys.com

Många är de australienresenärer som lockas av stränder, fantastiska stränder, tropiskat vatten och det underbara dykvattnet. Så de lär nog gilla nyheten om att Australien planerar arr skapa världens största nätverk av marina parker. Den marina parken kommer bestå av en tredjedel av Australiens öar.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 14/6-2012Hello Kitty-spa har öppnat i Dubai
Bild:gizmodiva.com

Är du ett Hello Kitty fan? Då gillar du denna nyhet. För ett par dagar sedan öppnade världens första Hello Kitty-spa i Dubai vid Jumierah Beach Road, spat är fullt med aktiviteter för tjejer och äldre kvinnor, som kallas "prinsessor" och "drottningar".Prinsessprogrammet inkluderar en Kitty-behandling,Toe-Tally Perfect, Kitty Glam facials, samt många andra behandlingar med gulliga namn. The Hello Kitty Beauty Spa in Dubai inkluderar även ett Hello Kitty café, som erbjuder delikata sötsaker som Hello Kitty cupcakes, godis, fräsch juices och tesorter av olika smaker.

Gizmodiva

Resedrömmens nyhet 13/6-2012Cypern har Europas renaste vatten
Bild:mynewsdesk.com

Vart i Europa finns det bästa badvattnet? Det finns på Cypern och Malta. Enligt den årliga badrapporten från Europeiska Miljöbyrån. Medan det sämsta badvattnen finns i Holland. De senaste åren har EU infört hårdare regler för vattenkvaliteten på våra badplatser. Trots det visar den årliga rapporten från den Europeiska Miljöbyrån EEA att badvattnen i Europa blir allt bättre, mer än 9 av 10 badplatser har en kvalitet som är godkänd eller mycket bra. De bästa badvattnen i Europa finns i södra Medelhavet med Cypern på första plats med 99,1 procent och med Malta som tvåa med 97,7 procent. De svenska badvattnen kommer först på 21:a plats. Den nya statistiken omfattar fler än 22 500 badplatser och mätningarna gjordes under 2011 i 30 europeiska länder.

MSN/Resor

Resedrömmens nyhet 12/6-2012Resdagboken reser vidare
Bild:resdagboken.se

För cirka en månad sedan gick Resdagbokens dåvarande ägare ut med att sajten läggs ned helt och hållet den 15 juni. Den största anledningen till nedläggningen ansågs Facebook vara, Facebook har gjorts så att besöksantalet minskat. Men nu kan alla Resdagbokens medlemmar och andra som gillar sajten andas ut. Varför? Jo, för att sajten kommer inte att läggas ned, det har Fabian Mossberg, med kollegor på United Sites of Europe sett till. Vi har själva varit medlemmar på sajten sedan länge och brinner för resor och webben. Vi har den tekniska kompetens som krävs för att driva sajten vidare och lösa de problem som funnits, skriver Fabian Mossberg på resdagboken.se

Dagens Media

Resedrömmens nyhet 11/6-2012Skum kyler ölen i Japan
Bild:Geekosystem.com

Hur hålla en öl kall? Jo, genom en så kallad soft serve-öl. Det är en öl som påminner om frozen yougurt, bakom ölen ligger företaget Kirin och kallas Ichiban Shibori Frozen Draft. Skummet på toppen håller ölen kall i 30 minuter, vilket är bra mycket längre än en "vanlig" öl. - Folk förväntar sig att skummen är soft och skummande, därför är den frusna toppen en överraskning till en början, säger Higashi. Ölen sägs vara obeskrivbar. Varför denna skumma öl? Kirin kom på idén med frusen öl för att kunna konkurrera med yngre som hellre dricker trendiga cocktails istället för öl. Higashi säger att företaget vill ge sina kunder "en ny erfarenhet" med en klassisk dryck.

Huffpost/Travel

Resedrömmens nyhet 10/6-2012Beijing öppnar fler sektioner för turister
Bild:edhelien/Flickr

Beijings myndigheter har bestämt att staden skall öppna fler sektioner på kinesiska muren, för att kunna ta emot fler turister. Det är sektionerna vid Huanghuacheng och Hefangkou och längre fram vid Mutianyu och Badaling som ska öppnas upp, säger Kong Fanzhi, chef vid kulturmyndigheten. Anledningen till att välja dessa områden är att de är fullt med folk på helger och semestrar, som tilläger att människor har klättrat vid de nu stängda områdena och därmed förstört delar av muren.

Huffpost/Travel

Resedrömmens nyhet 9/6-2012Nätrecensioner gäller vid reseplanering
Bild:travelandtorurism.com

Innan en resa är det internet vi går till för att söka information, 70 procent av de reseköpande svenskarna läser nätrecensioner, visar en ny undersökning. För de som är under 30 år är siffran ännu högre. Det är nätrecensioner som är viktiga vid planerandet och köpandet av resor Siffror från Jajja Communications visar att 88 procent av svenskarna använder en sökmotor för att hitta information innan de köper en resa, vilket är fler än de som går direkt till resebolagets webbplats. Undersökningen visar också att användarrecensioner spelar stor roll för vad vi bokar. Hela 70 procent läser recensionerna på hotellbokningssajterna eller på branschledande Tripadvisor. I gruppen under 30 år litar ännu fler på nätrecensionerna, medan resenärer över 60 år i högre grad frågar vänner eller letar information i papperstidningar.

Travelreport

Resedrömmens nyhet 8/6-2012Abu Dhabi - Solresrors nya resmål
Bild:solresor.se

Abu Dhabi är Förenade Arabemiratens huvudstad och det största av de sju emiraten. Här möts besökaren av kritvita stränder, bra shopping och intressanta sevärdheter. Inte minst för alla återkommande gäster till emiraten är detta ett utomordentligt bra val. Abu Dhabi har mycket att erbjuda – inte minst ett solsäkert klimat, hotell av bra klass och en inte alltför lång flygresa från Sverige, säger Pauline Berndtsson, informationschef på Solresor. Resorna släpps till försäljning idag och sker från slutet av oktober 2012 till början av mars 2013.

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 7/6-2012Rymdfärja- New Yorks nya turistattraktion
Bild:EPA

New Yorks nya turistattraktion har landat i staden. The space shuttle Enterprise - som fått sitt namn efter ett rymdskepp i Star Trek, flöt häromdagen förbi Frihetsgudinnan och One World Trade Center för att slutligen docka vid sitt nya hem på ett museum vid Hudsonfloden. Denna rymdfärja har aldrig gjort någon rymdresa men har ändå blivit uppmärksammad då hundratals New York-bor kunde se rymdfärjan flyga över staden via en Boeing 747 Jumbo jet.

Daily Mail

Nyhetsarkiv

Resedrömmens nyhet 6/6-2012Sitt bredvid en likasinnad på flyget
Bild:airbaltic.com

Har du någon gång hamnat bredvid någon på flyget som pratar oavbrutet, är full och odräglig eller bara allmänt jobbig? Det kan snart finnas ett slut på det. airBaltic ska introducera något som kallas "SeatBuddy", där det är tänkt att likasinnade resenärer ska sitta bredvid varandra. Passagerare kan välja mellan tre alternativ, så kallade "flyghumör" (flight moods), beroende på om de vill arbeta, skapa nya business kontakter eller helt enkelt bli störd av någons störande stämma under flygresan.Servicen är gratis och valfri och kan också inkludera saker som hobbys eller gemensamma intressen med andra resenärer. Den första flygresan med detta tillval äger rum i slutet av juni.

airBaltic.com

Resedrömmens nyhet 5/6-2012Medelhavsländerna populärast 2011
Bild:sverigestidskrifter.se

Svenskar älskar att resa varde sig det råder finans- eller eurokris i världen. – Det verkar som vi skräms av politisk kris men inte av ekonomisk kris, säger Per J Andersson, redaktör på Vagabond. 2011 blev året då vi svenska turister övergav den arabiska våren, Egypten och Tunisien. I stället gick resan till de krisande Medelhavsländerna Spanien, Grekland och Italien. I alla fall enligt Vagabonds resebarometer för 2011 som är gjord i samarbete med Rese- och Turistdatabasen, TDB. Populärast under 2011? Spanien, 1,63 miljoner reste dit förra året.

Vagabond

Resedrömmens nyhet 4/6-2012Förvandlat en Jumbo Jet till ett hem
Bild:cnn.com

Många gillar flygplan och att flyga, så kanske en del har förståelse för Bruce Campbell ombygge av en Jumbo Jet 727-200 till ett hem i Oregon. Passagerarsätena i i delar av kabinen är borttagna för att få flera rum. Elektriciteten fungerar och har även fungerande rör. Han har tre stycken toaletter, temporärt har Campbell installerat en dusch i huvudkabinen i planet, en dusch som inte lämnar mycket privatliv. Men som Campbell konstaterar bor man som han mitt ute i skogen är det inte så många som passerar förbi. Det finns varken TV eller radio ombord på planet, underhållning får Campbell via en iPad.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 3/6-2012Heathrow firar drottningen
Bild:heathrowairport.com

Att drottningen i Storbritannien i dagarna har sitt diamantjubileum märks även inom flygbolagsvärlden. Heathrow, Gatwick, British AIrways och Virgin Atlantic firar jubileet med brittiskt tema i helgen. Runt sex miljoner förväntas delta i diamantjubileet i helgen, varav 780000 kommer till Londons flygplatser, därför ser flygplatserna och några flygbolag att resenärerna får ett kungligt välkomnande. På Heathrow kommer de anställda dela ut Union Jack flaggor och så kommer passagerare att bli inbjudna att skriva gratulationer till drottningen i en bok som sedan skickas till Buckingham Palace.

Heathrow Airport

Resedrömmens nyhet 2/6-2012Storbritannien - prisvärt resmål
Bild:london4tourists.co.uk

Tillhör du dem som reser till Thailand under semstern, för att det är billigt? Då bör du tänka om, det är inte billigt. Vill du ha valuta för semesterpengarna är det Storbritannien du ska bege dig till. Marocko är exempelvis det billigaste semesterlandet att bo och leva i, men räknar man med kostnader för flygresan avslöjas en helt annan verklighet. Thailand är ett exempel på en destination där det är väldigt billigt att leva och bo, men där kostnaden för flyg mer än fördubblar semesterkostnaden. Landet uppfattas som det näst billigaste, men inkluderar man flygresan i beräkningen hamnar Thailand så långt ner som på 27:e plats.

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 1/6-2012Hjärtat i New York-loggan byts ut
Bild:ilovenewyork.com

Den klassiska "I Love New York"-loggan, som bland annat finns på t-shirts, muggar och nyckelringar sedan 1970, skall nu få en makeover som en del i en ny turismkampanj. New Yorks guvernör Andrew Cuomo satte igång kampanjen genom att bjuda in både lokalbor och besökare för att ersätta hjärtat i loggan med något annat tema som representerade New York för dem. Alla New York-bor är dock inte nöjda med kampanjen utan tycker att det är ett helgerån att ersätta den klassiska loggan. Än så länge har hjärtat i den nya loggan ersatts en pizzabit, en badboll och en luftballong. Idén bakom kampanjen är att återanvända loggan.

Huffingtonpost

Resedrömmens nyhet 31/5-2012Dinoconda - 4D berg- och dalbana
Bild:cnngo

Tröttnat på vanliga berg- och dalbanor? Hur låter det med att åka runt baklänges med du färdas upp och ned med åkturen? Välkommen till Kinas Dinoconda 4D-åktur. Den 1058 meter långa och 79 meter höga berg - och dalbanan är den senaste attraktionen vid Changzhou's Global Dinosaur Town, som är lokaliserad 200km från Shanghai. Åkturen har en hastighet på 126 km/h där Dragons in the sky roterar runt sin egen axel och med tre loopar på 90 grader. 4D innebär att vagnarna kan rotera fritt runt sin egen axel, upp och ner, till vänster och höger oberoende av spårets riktning.

CNN GO

Resedrömmens nyhet 30/5-2012Aruba ger valuta för pengarna
Bild:aruba travel guide

När Vings resenärer kommer hem från semestern får de en kvalitetsenkät med en rad frågor om resan. Under den gångna vintern svarade 258 000 gäster på enkäten och av alla Vings resmål är det på Aruba resenärer tycker att de får bäst valuta för pengarna och ingen annan stans i världen motsvarade hotell och resmål förväntningarna så bra som på Aruba. En av de viktigaste frågorna är om resenärerna anser sig fått valuta för pengarna. Det är inte bara priset på resorna som spelar in utan även upplevelserna på plats och på Aruba, där det finns restauranger av alla slag och prisnivåer, ligger priserna runt 30 procent lägre än på en motsvarande restaurang i Sverige.

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 29/5-2012Loreen ökar turismen till Sverige
Bild:AP

Den svenska musikindustrin är inte de enda som jublar över Loreens seger. Det är även total eufori i den svenska turistnäringen. Efter segern i Baku kan man redan se att fler turister söker sig till Sverige. Flygsökningarna från Europa till Sverige har ökat med 52 procent sedan segern. Värst är britterna vars sökningar på flygresor till Sverige ökat med hela 103 procent.

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 28/5-2012Bagagekaos på Heathrow
Bild:AP

Planerar du att åka till London i augusti? Ett tips, undvik att flyga till Heathrow eller därifrån den 13 augusti. Varför? Jo, det är dagen efter OS-avslutningen, och den dagen beräknas bli den värsta i flygplatsens historia, när 138000 resenärer ska hem. Därför tränar nu de anställda på flygplatsen i att hantera bagage, allt för att undvika bagagekaos. Häromdagen kunde ett myller av resväskor beskådas på Heathrows terminal 5, i ett led i träningen av bagage inför OS, hade 3000 extra väskor ställts dit. Målsättningen var att ta hand om allt bagage på två timmar, vilket fortlöpte utan problem.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 27/5-2012Nytt spritmuseum i Stockholm
Bild:Visit Stockholm

I dagarna (24 maj) har ett nytt Spritmuseum slagit upp portarna vid Galärskjulen på Djurgården. Det är ungefär ett år sedan Vin & Sprithistoriska Museet vid Dalagatan i Stockholm stängde, men nu har museet öppnat med en ny skepnad och plats. På det nya Spritmuseet går det att spatsera runt bland en konsthall, provningsrum, mötesplats, bar, restaurang, uteservering och butik. Spritmuseet visar tre nya utställningar – ”Spritlandet Sverige”, ”Äntligen fredag” och ”Face it!”, som är ett urval ur Absolut Art Collection. Spritmuseets hemsida och Visit Stockholms bilder

DN

Resedrömmens nyhet 26/5-2012Angry Birds linbana i Singapore
Bild:singaporecablecar.com

Om du inte kan resa till Finland för att besöka världens första licensierade Angry Birds nöjespark i juni, eller till Kinas icke licensierade nöjespark, finns det ett annat alternativ i Singapore: "Angry Birds äventyr på toppen av Mount Faber." Från juni till december kan fans till det populära spelet hoppa på Singapores linbana där 30 Angry Birds linbanevagnar finns vid Mount Faber. Där finns också möjlighet till att kolla in interaktiva spelstationer, delta i kreativa workshops och äta Angry Birds mat. Singapore cable cars - hemsida

CNNGO

Resedrömmens nyhet 25/5-2012Icebar by Icehotels sommarinredning
Bild:Nordicseahotels.com

Icebar by Icehotel i Stockholm har bytt tema inför sommaren, och har därmed en helt ny utställning och inredning i lokalen. Man ger nu ett spännande perspektiv på relationen mellan den tätt bebodda staden Stockholm och det glest befolkade norra Sverige. Icebar Stockholm är världens första permanenta isbar, öppen året runt med en konstant innetemperatur på fem minusgrader. Men jämna mellanrum byggs isbaren om och all inredning – från bord, väggar, sittplatser och bardisk – byts ut med ny is från Torne älv i Jukkasjärvi.

Icehotel

Resedrömmens nyhet 24/5-2012Fotbollsflygplanets nya utseende
Bild:Malmö Aviation

Fotbolls-EM närmar sig, därför har Malmö Aviation gjort en ny design på planet Avro RJ 100 som ska flyga fotbollslandslaget till såväl sommarlägret på Gotland som till Kiev och EM. Innan dess får dock Malmö Aviations passagerare provsitta stolarna som Zlatan, Mellberg och de andra ska sitta i om lite drygt två veckor. Planet går nämligen i Malmö Aviations ordinarie inrikestrafik. Malmö Aviation har sedan länge ett samarbete med Svenska Fotbollförbundet. Fotbollsplanet är en del i detta samarbete. Planet har plats för 112 personer. Den 6 juni sätter landslaget sig i det för att flyga från Bromma till Kiev och sommarens EM-turnering.

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 23/5-2012Avatar som boardingpersonal i NYC
Bild:airportone.com

Avatarer välkomnar resenärer till New York. Flygplatserna JFK, Newark Liberty och LaGuardia, har fått hjälp av en så kallad AVA , the airport virtual assistant, virtuell boardingpersonal, som fångar resenärernas uppmärksamhet. De ler, svarar på frågor och kan guida dig till närmaste vilorum eller till nästa flight. Men försök inte att skaka hand med dem. Dock är flygplatserna i USA inte först ut med avatarer, det finns redan vid Orly flygplatsen i Paris samt vid Luton flygplatsen i London.

Huffpost

Resedrömmens nyhet 22/5-2012Megapool - störst i världen
Bild:GAVIN BERNARD/BARCROFT MEDIA LTD

Världens största bassäng kostade sju miljarder kronor och är så lång att du kan segla i den. Poolen ligger cirka 100km väst om Santiago, denna lagoon vid San Alfonso del Mar resort är världens största pool i världen. Denna lyxiga privata resort har Guinness rekord i världens största kristallklara pool och rymmer 250 miljoner liter vatten.Temperaturen ligger på 26 grader och djupet i poolen är 35 meter. Poolen motsvarar 20 stycken olympiska simbassänger.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 21/5-2012Snåla turister på Bali eller?
Bild:balivillas.co

BALI'S turismansvariiga anklagar turisterna för att vara snåla och för många i det Indonesiska paradiset. Turisterna till Bali ökar, enligt Ida Bagus Ngurah Wijaya vid turismmyndigheten, men de stannar bara i tre, fyra dagar istället för en vecka vilket var normen för tio år sedan. Han säger också att turisterna spenderar US$100 per dag istället för $300. Ön håller på att bli skitig. Eller är turismmyndigheten gnällig?

The Bali Times

Resedrömmens nyhet 20/5-2012Fotbollsmåltid på Malmö Aviation
Bild:Malmö Aviation

Malmö Aviation bjuder samtliga resenärer på Fotbollsmålet mellan den 21 maj och 30 juni. Fotbollslandslagets kock, Mats Broström, har komponerat menyn, som bland annat innehåller smörgås och choklad. Som svensk fotbolls flygbolag vill vi uppmärksamma att landslaget återigen deltar i ett stort mästerskap och vi är glada att i samband med det kunna bjuda våra resenärer på något ätbart med fotbollsanknytning i sommar, säger Malin Olin, ansvarig för ombordserveringen hos Malmö Aviation.

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 19/5-2012Ryskt flygbolag svartlistar passagerare
Bild:wordpress.com

I framtiden bör hettempererade och personer som dricker för mycket ta sig en funderare om de ska flyga med ryska flygbolaget Aeroflot, de ska nämligen börja svartlista besvärliga passagerare. Detta i ett led att öka säkerheten ombord, det skall även gälla piloterna. Tillsammans ska flygbolagen börja med en svart lista för passagerare och piloter som brutit mot säkerhetsföreskrifterna. Svarta listan syftar till att få flygbolagen att leva upp till de regler som redan finns och följs av flygbolag i andra länder, säger en delegat i ryska parlamentet, Duman.

The Moscow Times

Resedrömmens nyhet 18/5-2012Sydkoreas nya snabbtåg
Bild:koreaherald.com

Sydkoreas nya snabbtåg har visats upp, Hemu-430X, namnet har tåget fått efter toppfarten på 430 kilmeteri timmen. Högst en och en halv timmes restid över hela landet. Den visionen målas upp med Sydkoreas nya snabbtåg Hemu-430X, som med en toppfart på kring 400 km/h sätts i trafik om cirka fem år. Prototypen har visats upp i staden Changwon. HEMU kan ta upp emot 456 passagerare med en hastighet på 370 kilometer i timmen, vilket är 70 kilometer i timmen snabbare än föregångaren KTX, som tog 363 passagerare. resultatet av detta nya snabba tåg är bland annat att hela Sydkorea kan nås på 90 minuter.

Koreaherald

Resedrömmens nyhet 17/5-2012Mat- och vinresor med Ving
Bild:Ving

Det är många som reser för maten och dryckens skull, det är upplevelsen på resan. Det är något charterbolaget Ving tagit fasta på, de börjar nu med kulinariska upptäcktsfärder på Teneriffa med besök på vingårdar och lokala restauranger. Svenskarnas kärlek till Kanarieöarna verkar aldrig ta slut. På senare år har det skett en uppgradering med bättre infrastruktur, nya moderna designhotell och fantastiska restauranger på både Gran Canaria och Teneriffa, därför är det roligt att vi nu kan visa upp Teneriffas mat- och vinkultur som jag tror är okänd för de flesta resenärer, säger Claes Pellvik på Ving.

Ving

Resedrömmens nyhet 16/5-2012Den mest trafikerade flyglinjen
Bild:Amadeus

JEJU, vid den Sydkoreanska ön med samma namn, är inte en av landets störtsa städer. Under 2011 flög 9,9m passagerare mellan Seoul och Jeju (och motsatt håll). Detta gör att detta är den mest trafikerade flyglinjen i världen, enligt Amadeus, ett företag som tilllhandahåller teknik till reseinudtstrin. I undersökningen ingår städer där passagerare startar och slutar sin resa, den mest flyglinjen är egentligen New York-Chicago i USA, dock byter de flesta passagerare där för att sedan flyga vidare till en annan destination.

Economist

Resedrömmens nyhet 15/5-2012Ticket Affärsresor namnbyte till Ticket Biz
Bild:Ticket.com

Ticket Affärsresor byter namn till Ticket Biz. Samtidigt blir företagets grafiska färg blå istället för röd. Syftet är att få ett gemensamt nordiskt namn och en tydligare särskiljning mellan verksamheterna privat- och affärsresor. Med ett nytt grafiskt utseende och ett nytt gemensamt namn i de nordiska länderna vill vi ytterligare förstärka vår position och samtidigt förtydliga våra budskap, säger Thomas Ådén VD Ticket Affärsresor.

Cisionwire

Resedrömmens nyhet 14/5-2012Världens högsta LEGO-torn i Sydkorea
Bild:Reuters

Världens högsta LEGO-torn har byggts i Seoul, Sydkorea, tornet är byggt av 4000 barn där de använt 500000 brickor till tornet som når en höj på 31,9 meter. Leksakstornet premiärvisades av den danska kronprins Frederik, som lade den sista biten i ett led att fira att Lego fyller 80 år. Tornet står framför Seouls Olympiska stadion. Bygget tog dryga dryga fem dagar av de unga entusiasterna. tornet har nu blivit en turistattraktion som har lockat 30000 besökare.

Dailymail

Resedrömmens nyhet 13/5-2012Hashtag-byggnad planeras i Sydkorea
Bild:londonmedia

Hashtagsymbolen,#, har kommit att bli en symbol för det sociala nätverket Twitter. Nu kan hashtagsymbolen bli en byggnad i Sydkorea. Byggnaden kommer bestå av två torn där två broar sammanför dem, vilket ger hashtagsymbolen. Det kommer inkludera 600 lägenheter, ett bibliotek och ett galleri, på toppen kommer det finnas trädgårdar. Hashtag-byggnaden, #, kommer byggas i Seoul som en symbol för det nya Yongsan business district. Bakom denna unika idé ligger den danska arkitekten Bjarke Ingels Group (BIG).

Dailymail

Resedrömmens nyhet 12/5-2012Harry Potter goes Japan
Bild:globalpost.com

Harrys Potter Wizarding World goes Japan. I slutet av förra året blev det känt att Universal Studios kommer inrätta en Harry Potter värld i Orlando. Harry Potter och hans gäng kommer hålla till vid Universal Studios i Osaka. "Universal Studios tycker det är spännande att bli utvalda att japaner och turister kan få uppleva Harry Potter i Japan", säger Glenn Gumpel, president vid Universal Studios Japan. Bygget kommer påbörja inom de närmsta fem veckorna och är ett $500 million dollar projekt, som beräknas öppna 2014.

Huffpost/Travel

Resedrömmens nyhet 10/5-2012Full SAS-pilot stoppades
Bild:sas.se

Onykter SAS-pilot stoppad. Det var ett oanmält blåstest som avslöjade honom. Styrmannen på ett SAS-plan var onykter på jobbet och stoppades från att flyga på Arlanda i tisdags morse. Styrmannen på med den yttre säkerhetskontrollen när polisen bad honom blåsa. Testet avslöjade att styrmannen hade över 1,0 promille alkohol i blodet - långt över den tillåtna gränsen på 0,2 promille. Enligt SAS egna regler ska piloter dessutom vara helt nyktra minst åtta timmar innan de ska flyga. Styrmannen är den förste som fastnat i en nykterhetskontroll på flygplatsen sedan en ny lag infördes 2009. Den gör det tillåtet för polisen att genomföra oanmälda alkoholtest av flygpersonal trots att man inte har skälig misstanke om onykterhet. Polisen har nu inlett en förundersökning mot mannen.

Aftonbladet

Resedrömmens nyhet 9/5-2012Berlins nya flygplats försenad
Bild:Getty Images

Berlins nya flygplats blir försenad på grund av problem med brandsäkerheten. Det var tänkt att Berlin-Brandenburg Airport Willy Brandt (BER), skulle ha ersatt Tegel och Schönefeld med start 3 juni. Nu skjuts öppningen upp på obestämd tid. Det kom som en överraskning, säger Aage Dünhaupt på Lufthansa. Det tyska flygbolaget Lufthansa hade planerat utökad flygtrafik i samband med Brandenburgs öppning tredje juni. Bolagets 20 flygdestinationer skulle utökas till 50. Schönefeld och Tegel skulle ha stängts 2 juni, men kommer nu fortsätta vara öppna. Det råder flygkaos i Tyskland. Öppningen av Berlins nya flygplats Berlin Brandenburg har skjutits upp flera månader. Det har satsats enormt på flygplatsen, och hoppas kunna öppna efter sommaren.

Spiegel-online

Resedrömmens nyhet 8/5-2012Fotbollsresor med Ving
Bild:ving.se

Ving utökar nu samarbetet med Thomas Cook Sports och startar försäljning av fotbollspaket till Premier League-säsongen 2012/2013. I paketen, som kommer att kosta från 1 995 kr, ingår två eller tre nätter på hotell samt matchbiljett. Hotellen är alla tre- eller fyrstjärniga med cityläge. Flygresan ingår ej i priset. Fotbollspaketen kommer att släppas upp till försäljning i juni då matchprogrammet är lottat och biljetterna släpps upp till försäljning.

Ving/fotbollsresor

Nyhetsarkiv

Resedrömmens nyhet 7/5-2012Cheerleaders underhåller på flygplats
Bild:chinasmack.com

Den 24:e April var runt 5000 passagerare försenade vid Kinas Dalian Zhoushuizi International Airport på grund av dimma. För att underhålla de försenade passagerarna beslöt de ansvariga vid flygplatsen att tjejer från ett cheerleading team skulle utföra aerobic dans. Undrar vad passagerarna tänker när cheerledarna skriker "Go, go, go!" och passagerna inte kan gå någonstans.

China Smack

Resedrömmens nyhet 6/5-2012Richard Branson som isbit
Bild:Virgin Atlantic

Flygbolaget Virgins ägare Sir Richard Branson har blivit kylig, under maj månad serveras han som isbit till drinken. Det har tagit fyra designers sex veckor att skapa isbitarna. Bransons ansikte är detaljrikt återgivet och getskägget, hans främsta kännetecken, syns tydligt. Isbitarna är designade så att Virgin chefens ande skall vara med passagerarna och så de även kan få erfara hur det känns att ta en drink med entreprenörs miljonären. Isbitarna är framtagna för att inviga Virgin Atlantics nya bar ombord. Baren - och isversionen av Branson - finns bara i de finare klasserna på flyget.

Huffpost

Resedrömmens nyhet 5/5-2012Angry Birds nöjespark öppnar i Finland
Bild:angrybirds.com

Älskar du Angry Birds men önskar att du kunde göra mer än att bara spela med digitala fåglar på din smartphone? Då kan du leka runt på Angry Birds nöjespark i Finland. Angry Birds nöjespark inkluderar 12 åkturer, äventyrsbana och mat som har olika tema. Angry Birds utvecklare Rovio har hjälpt till att designa parken.

Eurogamer.net

Resedrömmens nyhet 4/5-2012Undervattenshotell i Dubai
Bild:Deep Ocean Technology

När det kommer till nya designidéer får väl ändå Dubai anses vara outstanding. Emiratet har redan världens högsta byggnad i världen, Burj Khalifa och flera konstgjorda öar vid kusten. Så det kanske inte kommer som någon överraskning att arkitekterna i landet har en ny utmaning på gång, nämligen att bygga ett hotell med rum som ligger 10 meter under vattenytan. Hotellet som kallas "Water Discus Hotel" liknar ett rymdskepp som är lokaliserat mitt i vattnet. Designerna, Deep Ocean Technology (DOT) hoppas att hotellet kommer få semesterfirare att upptäcka djupet av oceanen. Undervattens sektionen är lokaliserad 10 meter under havet och inkluderar 21 hotellrum, en bar och ett dykcenter. Ett speciellt ljussystem kommer lysa upp så att floran och faunan på utsidan syns tydligt och med hjälp av högteknologisk utrustning kommer besökaren att kunna titta på små varelser genom mikroskopisk fotografering.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 3/5-2012New York är favoritresmålet
Bild:ving.se

Vings undersökning Resepanelen visar att de allra flesta reser till en storstad på våren och allra helst ska cityresan gå till New York, Barcelona, Rom, London eller Paris. Det är också de fem städer som ligger i topp i bokningarna hos Ving. Sammanlagt har 9059 personer svarat på Vings undersökning Resepanelen som handlar om semesterplaner och resor utomlands. Topplista: Vilken storstad vill du helst besöka på din nästa cityresa? 1. New York 2. Barcelona 3. Rom

Ving

Resedrömmens nyhet 2/5-2012Bästa destinationerna 2012
Bild:tripadvisor.com

TripAdvisor har gjort listor av: Traveler's Choice Destinations för 2012. Det finns 440 destinations på listan. Medan Paris toppade 2011-års lista, har London tagit över som resenärernaspopulära destination. TripAdvisor har flera listor såsom bäst stränder, bäst prutning och bäst lyxhotell.

Tripadvisor

Resedrömmens nyhet 1/5-2012Slutrökt på spanska stränder
Bild:spanishvida.com

Kampen mot rökare i Spanien tar nu ett ytterligare steg. På populära svenskresemålet Gran Canaria träder om två veckor ett rökförbud i kraft. Till en början blir tio stränder rökfria. Svenskar som röker får tänka till om de inte vill riksera att få böter på uppemot 5400 kronor. De tio stränder som inför förbudet finns alla inom kommunen Mogan,Playa de Mogan, Paya del Diablito, Playa de Tiritana, Playa de Tauro, Playa de Cura, Playa de los Amadores, Playa de Puerto Rico, Playa de Balito, Playa de la Vega, og Playa de Arguineguin, men andra platser väntas följa efter i framtiden. Dock gäller det 75 procent av platserna på stränderna, det vill säga det går att röka på 25 procent av stränderna.

Think Spain

Resedrömmens nyhet 30/4-2012Bästa flygplatserna för mat och shopping 2012
Bild:wikipedia.org

Världens bästa flygplatser för mat, shopping och saker att göra har undersökts av Skytrax. Research företaget Skytrax annonserade nyligen vinnarna i: World Airport Awards – där resenärerna röstar, där det var några överraskningar i år. Heathrow övertog Dubai International titeln för “World’s Best Airport for Shopping” under 2012. resultatet baserar sig på en undersökning där 12 miljoner resenärer från över 100 länder deltar. Flygplatserna i Asien fortsätter dominera som favoriter bland resenärerna med Seoul’s Incheon Airport, Singapore Changi och Hong Kong International som ligger i toppen.

World airport awards.com

Resedrömmens nyhet 29/4-2012Införa en taxa för överviktiga?
Bild:aroundphilly.com

Om passagerare får betala för överviktig bagage på ett flygplan, varför skulle då inte överviktiga personer betala mer? Det är en fråga många resenärer har röstat fram. Nära hälften av semesterfirarna i en undersökning höll med om att överviktiga borde få betala extra. Män är mindre sympatiska än kvinnliga resenärer, med procent för en avgift. Bland kvinnorna tyckte att en taxa borde införas. James Lewis, VD vid HolidayExtras.com säger: "Världens befolkning blir fetare och det kommer bli ett stort problem. Att vara en överviktig passagerare påverkar resandets förutsättningar såväl fysiskt som finansiellt.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 28/4-2012Världens näst bästa jobb?
Bild:tourism Queensland

10 bloggare har fått chansen att delta i Australiens'next best job in the world' arrangerad av Tourism Queensland. De utvalda flygs över till Australien för en veckas semester, mellan 5-10 juni, för att upptäcka delar av landet har att erbjuda och promotar förhoppningsvis det i sin blogg. De lyckligt utvalda kommer bland annat att få krama en koala och snorkla i Stora Barriärrevet.

News.com

Resedrömmens nyhet 27/4-2012Bästa sittplatsen på flyget
Bild:Skyscanner

Vilken är den bästa sitt platsen på flyget? Flygjämförelsesajten Skyscanner har frågat över 1 000 flygresenärer vilken del av planet de helst skulle sitta i, samt om de skulle välja fönster-, mittplats eller ett säte vid mittgången. De allra flesta passagerarna önskar en fönsterplats i den främre delen av planet. Efter att ha gått igenom svaren har ett specifikt säte kunnat utses som det perfekta för flygturen. Och det visade sig att på ett standardflyg uppges plats 6A vara den bästa. Den mest populära platsen, 6A, är väl placerad för dem som vill stiga av planet snabbt och är inte allt för nära de främre toaletterna.

News.com

Resedrömmens nyhet 26/4-2012Google fototur tar dig till 15000 platser
Bild:Youtube

Laddar du upp dina resebilder i Picasa eller Panaromio? Då kan dessa användas av Google Map. Google Maps nya funktion är intressant. Med den nya funktionen kan man göra en virtuell fototur i 3D av 15000 olika kända landmärken, som alla är markerade i kartan. The new feature can be accessed through Google Maps. Det finns två sätt att titta på Google fototur, antingen så söker man efter en destination och sedan klickar på bilden på vänstersidan av panelen eller klickar poå kartan. Youtube - Google fototur

Googles blogg

Resedrömmens nyhet 25/4-2012Varumärket USA promotar "Land of dreams"
Bild:Youtube

Brand USA, den nya turismreklamen som ska marknadsföra hela USA för världen, får för första gången i sin 236-åriga historia en turistbyrå som representerar hela nationen. I nästa vecka drar första internationella reklamkampanjen igång med en reklamfilm där Johnny Cash dotter Rosanne sjunger nykomponerade låten "Land of dreams". Hom framför låten sittandes spela gittar och sjunga under Brokklyn Bridge Kampanjen visar på olikheterna som finns i USA till sloganen:"Discover this land, like never before." Vill du ladda ned låten (gratis)? Discover America och Se videon - Land of dreams

Multivu.com

Resedrömmens nyhet 24/4-2012Turister flockas till smurfbyn
Bild:AP

Det är den spanska byn Júzcar, med 200 invånare, som gick med på att byta färg på samtliga byggnader i byn. Och inte ens borgmästaren kunde ana vilken effekt den smurfblå färgen skulle få för turismen. Husen i byn var tidigare traditionellt vita. Men inför marknadsföringen av filmen Smurfarna 3 målades hela byn om. Förra året hade byn över 125 000 besökare, vilket är en explosivartad ökning.Och inget tyder på att turisterna minskar. Förutom några kalla vinterdagar så har besöksantalet tvärtom stigit, säger byns borgmästare Sur.

Telegraph

Resedrömmens nyhet 23/4-2012NASA´S Greatest Hits
Bild:NASA

Nasa har släppt ett youtubeklipp med de bästa från de olika time-lapse fotografierna tagna från rymden. Till musik av Walking In The Air, skriven av Howard Blake för filmen The Snowman. Den fyra minuter långafilmen zoomar in jorden från International Space Station, filmad av besättningen på Expedition i november. Youtube- NASA´S Greatest Hits

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 22/4-2012Så reser vi 2020
Bild:chaostocolloaboration.com

Rapporten From Chaos to Collaboration ger en bild av hur vårt resande ser ut år 2020. Rapporten kombinerar åsikter från både experter och resenärer från hela världen och visar en framtid där teknisk innovation kan förbättra reseupplevelsen betydligt på två sätt – minskad stress i samband med resor samt en mer innehållsrik resa. Genombrottet av nya tekniker har på senare år lett till ökad interaktion och samarbete mellan företag och deras kunder. Ännu viktigare är interaktionen mellan kunderna själva, exempelvis genom sociala nätverk och olika mobila tjänster. Så kallade ”intelligenta rekommendationer” genom dessa lösningar gör det lättare för folk att tagga och kommentera alla delar av reseupplevelsen och enkelt dela dem med omvärlden. Resenärer kommer allt större utsträckning låta sig påverkas av andra resenärer liknande dem själva och av experter. Personliga resguider och mobila guider är andra verktyg som förstärker reseupplevelsen.

Cisionwire

Resedrömmens nyhet 21/4-2012Charles De Gaulle- flygplatsen upprustas
Bild:cmuarch2014.com

Aéroports de Paris och Air France har förenat sina ambitioner för flygplatsen Paris-Charles de Gaulle genom att förbättra service till passagerarna, attrahera mer internationell flygtrafik och därigenom skapa Europas ledande hub som för människor samman över hela världen. Ny infrastruktur och nya tjänster, inklusive “satellite 4”, den nya avgångshallen i Terminal 2E, hör till förändringarna. På sikt kommer Charles de Gaulles Terminal 2 att ha förmågan att hantera 42 miljoner passagerare årligen, jämfört med 34 miljoner passagerare år 2010. Med en investering om 580 miljoner euro för Aéroports de Paris kommer avgångshallen “satellite 4” att serva långdistansflygningar och betjäna upp till 7,8 miljoner passagerare.

Meetingsinternational

Resedrömmens nyhet 20/4-2012Ove Sundberg -mardrömsgranne på flyget
Bild:nyheter24.se

Flygjämförelsesajten Skyscanner har frågat 1 153 svenskar om vem de tycker skulle vara jobbigast att sitta bredvid. Undersökningen visar att 41 procent av svenskarna helst skulle undvika en flygstol bredvid Ove Sundberg. Tvåa på den mindre smickrande listan är Sean Banan tätt följd av en annan melodifestivalstjärna, Björn Ranelid. En jobbig flygstolsgranne kan vara rena mardrömmen. Den pratglada och påträngande Solsidan-karaktären Ove Sundberg toppar föga förvånande listan framför Sean Banan och Björn Ranelid. Carola Häggkvist verkar inte heller vara en särskilt populär flygstolsgranne. Hela nio procent av de svarande tycker att det skulle vara jobbigast att sitta bredvid sångerskan.

Skyscanner

Resedrömmens nyhet 19/4-2012Sveriges historia via timeline på Facebook
Bild:History of Sweden

Som första land i världen lanserar Sverige sin timeline på Facebook - från Olof Skötkonung till könsneutrala äktenskap. Den kronologiska berättelsen om Sverige kommer vara öppen för alla att fylla på med bildmaterial, anekdoter och historiska fakta. Att lägga ut Sveriges historia interaktivt på Facebook är ett nytt sätt att skapa en levande och trovärdig bild av landet. Initiativtagarna Svenska institutet och VisitSweden står även bakom satsningen Curators of Sweden, där Sveriges officiella twitterkonto lånas ut till en vanlig svensk en vecka i taget. History of Sweden (Facebook)

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 18/4-2012Curators of Sweden har fått ett guldägg
Bild:capdesign

När Svenska institutet och VisitSweden lanserade Curators of Sweden tillsammans med kreativa byrån Volontaire, där vanliga svenskar får ta över Sveriges officiella twitterkonto @sweden en vecka i taget, var syftet att ge en öppen, äkta, nytänkande och omtänksam bild av det samtida Sverige. Genom att låta olika personer bidra med varsin pusselbit av Sverige skapas dialog med internationella målgrupper. Att låta dem som verkligen representerar Sverige bidra till att ge en sann bild är ett nytt framgångsrecept. En stark Sverigebild har stor betydelse för både besöksnäringen och andra näringsgrenar, säger Thomas Brühl VD på VisitSweden.

VisitSweden

Resedrömmens nyhet 17/4-2012World Trade Centers nya logga
Bild:Huffpost

Med bara ett par veckor kvar till One World Trade Center når 100:e våningen har byggnaden fått en ny logga. Företaget Cushman & Wakefield, är det som ligger bakom: "New York's Number One". Loggan har både ett konceptuellt och parktisk betydelse av ordet "ett". På en nivå deklarerar. 1 World Trade Center de är först av många i ett led att bygga upp New Yorks skyline.

Huffingtonpost

Resedrömmens nyhet 16/4-2012OS 2012 i siffror
Bild:londonportalen.se

Nu börjar OS i London komma allt närmare och det är mycket förberedelser för de ansvariga. De olympiska sommarspelen 2012 är den 30:e i ordningen. London har tidigare arrangerat sommar-OS 1908 och 1948. OS-byn ligger i stadsdelen Stratford i nordöstra London. I Stratford ligger också nybyggda Olympiastadion som har en kapacitet på 80 000 åskådare. Arenan påbörjades 2007 och färdigställdes 2011. Invigningen går av stapeln den 27 juli och avslutningsceremonin stänger spelen i London den 12 augusti.Några exempel i siffror om vad som ska hålla redas på inför detta stora event. 600 baskebollar kommer användas, 2,200 dussin tennisbollar kommer användas i spelen och 8,8 miljoner biljetter har sålts.

Gadling.com

Resedrömmens nyhet 15/4-2012Your24 - egna checkin-tider på hotell
Bild:psfk.com

Det är inte ovanligt att hotell låter gäster som bor där ofta få checka ut senare, men nu har Starwood Hotels & Resorts Worldwide, nyligen tagit ett intiativ som tar steget med att checkaut ett steg högre. För utvalda medlemmar av företagets lojalitetsprogram som tillbringar 75 nätter på ett år på Starwood Hotel, kommer tillgång till något som kallas Your24. Det är ny service där gästen bestämmer sina egna check-in och check-out-tider.

Springwise.com

Resedrömmens nyhet 14/4-2012Lilla sjöjungfrun får en bror
Bild:artinfo.com

Designduon Elmgreen & Dragset har just gett turister en anledning att besöka hamnen i Helsingör, Danmark. Där kommer Köpenhmans kända sjöngjungfru att få en bror, en staty kallad Han. Han, kommer att blunda några sekunder varje timme. Det är Danish National Arts Council som ligger bakom idén till statyn. I staden som även kallas Elsinore finns redan Kronbergs slott, som är ett världsarv (UNESCO) och staden är även känd för Shaespeares´s Hamlet. Han kommer att finnas på plats den 2 juni.

artinfo.com

Resedrömmens nyhet 13/4-2012Fotbollsbar på Arlanda
Bild:Swedavia

I sommar är det fotbolls-EM vilket Arlanda uppmärksammar med Carlsbergs Euro Lounge. Här finns till tilltugg som förknippas med att titta på fotboll, till exempel snacks och korvar, ska hjälpa till att bidra till upplevelsen av att se fotboll vid Terminal 5 på Arlanda flygplats. Med konstgräs, TV-skärmar, Fussballspel och andra attribut från fotbollens värld har vi lyckats skapa en helhetsupplevelse för alla besökare, säger Lars Edengréen, vd för SSP Sweden.

Swedavia

Resedrömmens nyhet 12/4-2012Freedom Tower - snart New York högsta byggnad
Bild:Barcroft US

Freedom Tower som är byggt för att ersätta tvillingtornen som blev förstörda i terrorattack 2001, kommer att bli stadens högsta byggnad. Skyskrapan nådde 100 våningar den andra april och när den 101 våningen är klar når den en höjd på 382 meter, vilket är cirka en meter högre än Empire State Building. När byggnaden är klar 2013, kommer Freedom Tower, även känt som World Trade Centervara cirka 417 meter hög.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 11/4-2012Stinkande resenärer är värst
Bild:couriermail.com

Illaluktande människor är inte populära att få som stolsgranne på flygplanet. Enligt en undersökning genomförd av Skyscanner är det personer som har en mindre fräsch hygien och överviktiga personer som tar upp för mycket utrymmer som ogillas bland resenärer. Fulla passagerare kom på tredje plats samt barn och bebisar är något som inte uppskattas under flygturen. Men mardrömmen för 44 procent är att det skulle vara ett party ombord.

News.Com

Resedrömmens nyhet 10/4-2012Air Canada erbjuder George Clooneys läderväst
Bild:AP

Flygbolagen blir allt mer kreativa med att belöna sina frekventa flygresenärer. Lufthansa har sin "sockscription" som erbjuder ett paket med tre par sockor som man får direkt och sedan ytterligare två par som levereras fyra månader senare (21000 poäng). Och passagerare som samlar ihop 650 miles med Icelandair kan få traditionell isländsk mat och en rhubarb cake även kallad Lyckligt giftermål-kaka. Men Air Canada tar detta till en ny dimension genomatt erbjuda George Clooneys läderväst för den som flyger mer än 177000 miles.

Jaunted

Resedrömmens nyhet 9/4-2012Två nya Hello Kitty-flygplan
Bild:Eva Air

Nu ska flygbolaget Eva Air skapa två till flygplan med hello Kitty-tema( Magic Jet, Apple Jet aoch Global Jet). De två A330s kommer flyga på nya rutter från Taipei SongShan till Tokyo Haneda och Shanghai Hongqiao. Eva Air har skapat en egen webbsida skapad av flygbolaget enbart för detta, tillgången till webbsidan fås vid incheckning på flygplatsen.

Eva Air

Resedrömmens nyhet 8/4-2012Italiensk mat svenskarnas favoritmat
Bild:recept.nu

Italien ligger etta på topplistan över de länder som har godast mat, det tycker 42 procent av svenskarna. Landet är en storfavorit bland både män och kvinnor i alla ålderskategorier vilket gör det italienska köket till en klar vinnare. Därefter kommer Grekland på en andraplats med 32 procent följt av Spanien med 25 procent. Maten på resmålet har stor betydelse för svenskarna. Det märker vi både i undersökningen och i våra butiker. Svenskarna frågar mycket om maten och står det och väger mellan två resmål väljer man ofta det som har godast mat, säger Martin Durnik, marknadschef på Ticket privatresor.

Ticket

Resedrömmens nyhet 7/4-2012De populäraste världsstäderna
Bild:NYC&Company

Flygjämförelsesajten har listat vilka storstadsdestinationer som fått störst antal sökningar från Sverige indelat per världsdel. Klassiker som London, Paris, Bangkok och New York ligger högst upp när svenskarna söker storstadsresor. Tidigare handlade storstadsturism mycket om Europa. Nu ser vi att svenskarna i allt högre grad åker till storstäder som Miami och Dubai, som i många fall kan erbjuda både shopping och strandliv året om, säger Linda Edstrand, Skandinavienchef på Skyscanner.

Skyscanner

Resedrömmens nyhet 6/4-2012Ryanir minskar bensinkostnaderna
Bild:ryanair.com

Ryanair försöker minska bränslekostnaderna genom olika åtgärder. Åtgärderna består av att trycka tidningen som finns ombord på flyget på ett tunnare papper och de ska delas ut färre isbitar till passagerarna. Dessa åtgärder kan väl ändå ses som ok men Ryanair nöjer sig inte med detta de vill även att de anställda ska bli smalare. Ryanair lockar med att de som går ned i vikt får vara med i deras kalender.

Huffingtonpost

Resedrömmens nyhet 5/4-2012Barnfria zoner på Malaysian Airlines
Bild:flighthistory.net

I juni 2011 förbjöds barn inom första klass på Malaysian Airlines, nu införs även restriktioner för att ha barn inom ekonomiklass. Barn yngre än 12 år är inte tillåtna att sitta i den övre sektionen på Airbus A380. I bokningssystemet kommer de som försöker boka in ett barn i övre sektionen att blockeras. Anledningen tilldetta är att de business-resenärer som reser i ekonomiklass ska få en lugnare och behagligare resa. Malaysian Airlines Airbus

Australian Business

Resedrömmens nyhet 4/4-2012British Airways olympiska "duvflygplan"
Bild:PA

Flygbolaget British Airways (BA) har lanserat sitt första flygplan med "duv-tema" inför OS i London 2012. Den första A319 som har guldfjädrar, guldnäsa och flygplansstjärt såg dagens ljus häromdagen. Detta är det första flygplanet av nio som är dekorerat att likna en gulddduva. BA säger att de vit - och guldfärgade duvflygplanen kommer att vara i bruk under ett år, vilket anses tillräckligt länge för att "plane spotters" och fågelskådare ska kunna få en skymt av planet.

Huffingtonpost

Resedrömmens nyhet 3/4-2012Kvinna hittade larver i Qantas-snacks
Bild:Youtube

En australiensisk kvinna blev skrämd när hon upptäckte livs levande larver i snacksen ombord på flygresan med qantas från Los Angeles till Melbourne. Victoria Cleven, 42, började ätasnacksen , nötter och torkad frukt men då det natt började hon äta i mörker. Men det smakade konstigt. När jag tände och tittade i paketet var det larver överallt. Jag kunde inte prata. Jag var nära att kräkas upp allt. Jag var utom mig, säger Cleven. Vi tar detta på största allvar, säger en Qantas-talesman. Se larverna live (Youtubklipp).

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 2/4-2012Bagagestölder vid JFK-flygplatsen
Bild:Flickr/Fresco

De som ska checka in vid JFK International Airport i New york bör tänka till en extra gång. Det är nämligen värt att enbart ha med sig handbagage, då det härjar en tjuvliga på flygplatsen. Pengar, smycken, elektroniska prylar och andra värdesaker har blivit stulet från passagernas bagage. Detta kan ske på grund av ett insiderjobb som inte blivit stoppat. En passagerare blev av med saker till ett värde av $160,000. Mer än 200 stölder sker per dag på en av världens mest trafikerade flygplatser i världen. Vad som är värre är att stölderna inte rapporteras, flygbolagen vill helst inte bli involverade och skriver hellre "försvunnet bagage".

CBS New York

Resedrömmens nyhet 1/4-2012Titanic-museum i Belfast
Bild:telegraph.co.uk

I år är det 100 år sedan fartyget Titanic kolliderade i full fart med ett isberg, och det osänkbara fartyget gick efter ett par timmar till botten. Det är anledningen till att Titanic Belfast Experience – en spektakulär byggnad i sex våningar som utlovar besökarna en resa såväl i lyxskeppets historia som genom staden som byggde henne blivit skapat. Nästan på dagen 100 år senare, öppnar Titanic Belfast i Nordirland, ett museum som med automatik lär bli stadens nya, stora turistattraktion. Det var just här, i hamnen i Belfast för 100 år sedan, som Titanic skapades, föddes och sjösattes. Titanic Belfast museum

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 31/3-2012Satanist kan pryda Norwegians plan
Bild:Norwegian.com

Flera medier rapporterar att black metal-musikern Euronymous som blev mördad 1993, ska pryda stjärtfenan på ett av Norwegians nya plan. Nu dementerar Norwegian uppgifterna. Flygbolaget Norwegian utlyste nyligen en tävling där den norska allmänheten skulle rösta fram sin favorit bland landets kulturpersonligheter. Vinnaren skulle få sitt porträtt avbildat på ett av bolagets nya flygplan. Nominerad var Euronymous, en förgrundsfigur inom den norska black metal-scenen. Men de som tror att hårdrockaren nu ska pryda stjärtfenan har tagit ut segern i förskott. Det rör sig om ett missförstånd. Folk i fyra olika regioner har fått nominera sina kandidater. De fem bästa från varje region går nu vidare till en större final där den slutgiltiga vinnaren ska utses, säger Åsa Larsson, presschef på Norwegian.

Dagens Media

Resedrömmens nyhet 30/3-2012Nattvandring på museet...naken
Bild:Nick McGrath

Alla som gillar att vandra omkring nakna, kan nu göra det offentligt på ett museum i Australien. i ett försök att länka mellan konstnären och publiken, erbjuder nu ett museum besökarna nakenturer nästa månad som en del utställningsdesign för exhibitionister. Melbourne-konstnären Stuart Ringholt kommer leda turen av sin egen nya utställning vid Museum of Contemporary Art i Sydney genom att vara naken och naturligtvis måste alla som deltar var nakna. Detta eventet är endast till för vuxna på kvällstid, på ett klockslag utanför ordinarie öppettider. Mellan den 27-29 april pågår denna nakentur.

News.com

Resedrömmens nyhet 29/3-2012Nya webbplatser för flygresenärer
Bild:swedavia.se

Swedavia lanserar elva nya flygplatswebbar som gör att svenska flygresenärer snabbt och enkelt kan informera sig om flyg, destinationer, parkering, shopping, mat och service på flygplatserna. Webbplatserna är också anpassade till den plattform som besökarna använder; läsplatta, smart telefon eller laptop. Alla flygplatswebbar har en enhetlig design. Nytt är att också den tekniska lösningen är gemensam vilket gör att information kan delas mellan flygplatswebbarna, inklusive den koncernwebb som också lanseras idag.

Swedavia

Resedrömmens nyhet 28/3-2012Lyxhotell erbjuder "parfymbutler"
Bild:Rosewood Hotels

Rosewood Hotels & Resorthave har införskaffat en 24-timmars "doft-butler" på sina ägor i USA och Saudiarabien, där de erbjuder gästerna en exklusiv service i form av tillgång till en variation av parfymer och cologner. Gäster har möjlighet att låna parfym genom att kalla på "parfym-butlern" som kommer bärandes på tio olika sorter på en silverbricka. Följande parfymer bland annat att välja Chanel No. 5, Daisy Marc Jacobs, Tom Ford för män och Bulgari Pour Homme.

Springwise

Resedrömmens nyhet 27/3-2012Minigolf ombord på Air New Zealand
Bild:airnewzealand.com

Spela minigolf på ett flygplan? Japp, det går att göra sedan 26 mars, 2012, på Air New Zealands inrikesresa mellan Auckland och Queenstown. Det är ledd att promota att de är sponsorer för NZ PGA Pro-Am Championship, där passagerare får fylla i en blankett i ankomsthallen. Dom vars namn som blir slumpmässigt utvalda blir inbjudna att delta i tävlingen i att slå en golfboll (putt) på hög höjd. Vad vinner vinnaren? Flygbiljetter, hotellvistelse, VIP-biljetter till NZ PGA Pro-Am Championship och Callaway golfklubbor. Air New Zealand In-flight putting challenge

Air New Zealand

Resedrömmens nyhet 26/3-2012Japan söker "Ogres"
Bild:AFP

En liten japansk stad letar efter tre stycken "Ogres" (jättar i folksagor) att hyra, men bara om de har körkort och har baskunskaper, detta för att boosta turismen i staden. Staden Oga ligger 450km norr om Tokyo, säger att de ska betala $2500 i månaden till människor som vill resa runt i staden klädd djävulska gudar som är kända från den lokala folkloren som Namahage. Traditionellt har frivilliga lokala män klätt sig i hemska kostymer närde besökte hem på kalla nyårakvällar, bärandes på knivar och ropandes: Finns det några stygga barn? Turismmyndigheten och deras vänner har själva gjort masker med horn och kappor av halm för det speciella arrangemanget.

News.com.au

Resedrömmens nyhet 25/3-2012Till Burma med Solresor
Bild:Solresor

Från och med i höst kan Solresors resenärer uppleva mystikens land Burma. Den två veckor långa rundresan erbjuder mängder av upplevelser med start i den forna huvudstaden Rangoon. En av resans höjdpunkter är en flodkryssning mellan städerna Mandalay och Bagan. På nära håll kan resenärerna ta del av det dagliga livet längs floden bland tempel, byar och risfält. En resa till Burma är en resa bakåt i tiden. Här möts man av ett mycket spännande och vackert land där man ibland får intrycket att tiden har stått stilla i flera decennier. Vem vill inte vara en av de första att se landet medan det ännu är så orört? säger Pauline Berndtsson, informationschef på Solresor.

Solresor

Resedrömmens nyhet 24/3-2012Hejdå Big Ben, hej... Elizabeth tower
Bild:metro.co.uk

Det brittiska parlamenetet överväger en motion som vill se drottningen få ett torn uppkallat efter sig. Senior MPs är det som vill driva igenom en namnändring, nämligen att den ikoniska Big Ben blir Elizabeth Tower, i ett led att hylla hennes 60 år på tronen. Klocktornet som blev klart i april 1858 som ligger vid Palace of Westminster, har kommit att bli en symbol för London.

Guardian

Resedrömmens nyhet 23/3-2012Upptäck Amazonas med Google
Bild:googleblog.com

Har du en längtan efter at få upptäcka Amazonas? Men har ingen möjlighet att resa dit själv. Nu finns möjligheten att turista i Amazonas i ditt eget hem och därmed slippa en lång flygresa. Bilder som är tagna längs Rio Negro i Brasilien förra året har blivit inlagda i Google Maps, vilket tillåter besökare att ta ett virtuellt äventyr längs floden, djungelspår och bland byar. "Ta en virtuell båttur längs Rio Negro och upp till de mindre bifloderna där skogen är fylld med vatten", säger Google Street View Amazon projektledare Karin Tuxen-Bettman.

News.Com

Resedrömmens nyhet 22/3-2012Fransmän mest oförskämda
Bild:varldensflaggor.se

Vilka turister vill européerna helst slippa på semestern? Flygjämförelsesajten Skyscanner frågade 1208 européer om vilken nationalitet som är den otrevligaste. Svaret visar att fransmännen och ryssarna är de mest oförskämda nationaliteterna. Längst ned på listan hamnar karibierna som med andra ord kan titulera sig som de ”mest vänliga”.Frankrike och fransmän utmärker sig i många sammanhang. Fast denna gång handlar det inte om mat, mode eller vin. När européerna fick rangordna vilken nationalitet som var den mest oförskämda så gick denna mindre smickrande utmärkelse till just fransmännen. De toppar listan med 19 procent av rösterna.

Skyscanner

Resedrömmens nyhet 21/3-2012Emil får en egen park i Astrid Lindgrens värld
Bild:tvminnenblogg.se

Astrid Lindgrens Värld satsar 95 miljoner kronor på nöjesparken i Vimmerby. En Emil i Lönneberga-park på 22 000 kvadratmeter, eller 4,5 tunnland som man sa på Emils tid, ska byggas. Gästerna ska kunna uppleva en bondgård, de ska kunna ströva omkring på stigarna under de hundraåriga ekarna, se djur, slåtterängar, gärdsgårdar och stenrösen, allt ska återspegla tidpunkten då Emils hyss utspelade sig. Nästa år är det 50 år sedan Astrid Lindgren skrev den första boken om Emil i Lönneberga. Astrid Lindgrens Värld

Pressmeddelande

Resedrömmens nyhet 20/3-2012Sydney Harbour Bridge har fyllt 80
Bild:bridgeclimb.com

Ett av Australiens mest kända landmärekn, Sydney Harbour Bridge fyllde igår 80 år. Bron har varit och är landets mest kända turistattraktion i princip före öppnandet 1932, en miljon människor var med i öppningsceremonin. I dag används bron för 160000 olika fordon per dag och bron är även en känd turistattraktion i sig. Där modiga kan klättra 134 meter upp och få en adrenalinick. Bridgeclimb - hemsidan för den som vill klättra i Australien. Ofta syns bron med landets andra kända byggnad, Operahuset, i bakgrunden

CNNGO

Resedrömmens nyhet 19/3-2012Därför smakar flygplansmaten dåligt
Bild:matresan.blogg.se

Alla som flygit ekonomiklass vet att maten inte är någon höjdare. Men frågan är varför smakar då inte maten bra på höga höjder? Det undrade Lufthansa också efter att deras egna anställda testade en ny flygplansmeny för en tid sedan. De anställda provsmakade rätterna på marken smakade det mycket bra, men uppe i luften var det en helt annan sak då var smakerna inte lika bra. Ett forskningsinstitut fick i uppgift att ta reda på vad som var fel och resultatet av deras tester var helt enkelt att smaklökarna blir sämre och sämre på att uppfatta smaker ju högre höjd planet flyger på.

DN

Resedrömmens nyhet 18/3-2012Valkee - headset mot jetlag
Bild:valkee.com

Alla som rest längre flygsträckor är bekanta med jetlag, något som är mindre roligt och som dessutom kan ta tid ifrån en. Jetlag påverkar folk olika en del får huvudvärk, en del sömnproblem och andra krångel med magen. Men det kan snart vara ett minne blott, flygbolaget Finnair har ett headset som sägs motverka jetlag. Valkee som headsetet kallas kommer lanseras i slutet av månaden. Headsetet Valkee påminner om en iPod fast istället för musik är det en ljusstråle som levereras. Hur fungerar headsetet? Genom att headsetet skickar ett ljust ljus intill hjärnan via öronkanalen, ska det hjälpa passagerarna att förebygga jetlag bättre.

MSNBC

Resedrömmens nyhet 17/3-2012Ingen alkohol på flygresan
Bild:flyertalk.com

Alkohol under flygresan? Nej, tack! En undersökning gjord av flygjämförelsesajten Skyscanner visar att 52 procent av resenärerna är positiva till alkoholfria flygningar. En dryg tredjedel av de tillfrågade tycker fortfarande att alkohol ska få serveras ombord. För 13 procent spelade det ingen roll om det serveras alkohol eller inte. Barnfriaflygningar har länge varit på tapeten, men flygningar utan alkohol har det hittills inte funnits något större engagemang för. Men enligt undersökningen verkar det finnas en efterfrågan på flygningar utan berusade personer eftersom att många upplever dessa som störande, säger Linda Edstrand, Skandinavienchef på Skyscanner.

Skyscanner

Resedrömmens nyhet 16/3-2012En ö enbart för män?
Bild:xxxxisland.com

För australiska män som vill komma ifrån sin flickvän/fru har det australiensiska öl-företaget XXXX en lösning. Företaget har elasat en ö i tre år, med planer på att göra ön tillgänglig enbart för män. XXXX Island är 6ha och ligger vid stora barriärrevet i Australien. Från oktober planerar öl-företaget att skicka en grupp på fyra stycken män, utvalda genom olika event till ön som är mera känd som Pumpkin Island. Organisatörer kommer ta hjälp av allmänheten för att ta reda på vad man kan skaffa till ön, som just nu är "tom" exempelvis en "en-hålsgolfbana" eller smart öl-leverarsystem. Genom att besöka öns hemsida kan man rösta om vilka aktiviteter ön skall erbjuda och vad som ska byggas på ön. Den som kommer på en bra idé vinner en resa och får ta med sig tre kamrater.

Huffpost/Travel

Resedrömmens nyhet 15/3-2012New York hissas och Grekland dissas
Bild:Wikimedia.com

Den ekonomiska krisen i Grekland har satt sina spår i svenskarnas resande. I detta fall tror jag att medias negativa rapportering av landet har medfört en negativ känsla för att tillbringa semestern där. Svenskarna fortsätter resa trots oroligheter och konjunktursvängningar. Antalet bokningar inför sommaren har ökat med två procent jämfört med förra året. Mer än fyra av tio svenskar planerar att resa utomlands i sommar och destinationerna som de helst besöker är Mallorca och Antalya. Samtidigt ökar storstäderna i popularitet och framförallt New York som har ökat med hela 52 procent jämfört med förra sommaren. Enligt en undersökning resebyrån Ticket genomfört.

Ticket

Resedrömmens nyhet 14/3-2012Harry Potters plattform 9 3/4 får ett permanent hem
Bild:Wikimedia/Tagishsimon

Ända sedan böckerna om Harry Potter blev världskända har det skapats turism kring boken/filmen. Dock har det tidigare inte funnits någon permanent plattform 9 3/4, men inte nu längre. Under de senaste sju åren har stationen Kings Cross genomgått en renovering märkt med en skylt och bagagevagn som flyttats från den ena platsen till dena andra till turisternas stora förtret. Enligt en ny karta kommer plattform 9 3/4 att få ett permanent hem i New Western Departures Concourse. Turister kommer kunna besöka ingången till plattformen med start den 19 mars. Det var på plattform 9 3/4 som den magiska tågresan till Hogwart startade.

Huffpost/Travel

Resedrömmens nyhet 13/3-2012"Monroe-utställning" öppnar i London
Bild:Ian Gavan/Getty Images

En ny utsällning dedikerad till den ikonförklarade skådespelerskan Marilyn Monroe, öppnade förra veckan vid Getty Images Gallery. Där kan besökarna beskåda fotografier och original kläder från filmer hon medverkat i. Utställningen berättar också berättelsen hur hon gick från en relativt okänd skådespelare till att bli en av Hollywoods mest oförglömliga personer. Historien om Monroe går att besöka fram till den 26 maj. Inträdet är gratis. Getty Images Gallery ligger i centrala London, en bit från Oxford Circus. Öppettider är: Måndag-Fredag 10:00 -17:30 och lördagar 12:00-17:30.

Gadling

Resedrömmens nyhet 12/3-2012VisitScotland samarbetar med Disney
Bild:Disney/Pixar

VisitScotland ska lansera sin största kampanj någonsin baserad på Disney/Pixar´s kommande film Brave. Detta är första gången Disney samarbetar med ett lands turismorganisation i en större skala. Brave utspelar sig framförallt på det skotska höglandet kommer Brave ha premiär i augusti 2012 och för karaktärerna står följande skådespelare: Billy Connolly och Kelly Macdonald samt sång av Julie Fowlis. VisitScotland-blogg och VisitScotland-hemsida

BBC.CO.UK

Resedrömmens nyhet 11/3-2012Hermitage Plaza - Europas högsta byggnad
Bild: Foster&Partners

Frankrike planerar att bygga ett tvillingtorn som ska bli Europas högsta byggnad. De satsar på att bli högre än Shar, en byggnad som just nu byggs i London. France is to build 1075-feet high twin towers that will trump London’s title as home to Europe’s highest building. Det franska projektet kallas Hermitage Plaza, designad av de brittiska arkitekterna Foster och Partners. De två tornen/byggnaderna kommer inrymma, kontor, lyxlägenheter, shoppingkomplex och hotell och kommer dominera skylinen i det västa business distriktet av La Defense. Bygget av detta projekt beräknas ta fyra år.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 10/3-2012EVEN Hotel - hotell med inriktning mot hälsa
Bild: ihgplc.com

Ett nytt hotell med inriktning mot hälsa och välmående ska öppna i USA. Intercontinental Hotels Group (IHG) heter hotellet som satsar på konceptet "EVEN" med hälsa och träning. Du behöver inte vara vältränad för att bo på hotellet, utan IHG erbjuder ett annat alternativ mot de traditionella hotellen. Rummen kommer inte vara en plats att vila på, där ska man kunna göra lite workout, exempelvis med hjälp av hatthyllan och bagageutrymmet kommer också fungera som en sit-up bänk samt på golvet kommer det finnas plats för yoga. Det kommer inte finnas konferensrum men det kommer finnas gratis Wi-Fi på rummen. Det första EVEN hotel beräknas öppna 2013.

Economist

Resedrömmens nyhet 9/3-2012Res som Bourdain i No Reservations
Bild: travelchannel.com

Alla som gillar Anthony Bourdain's resestil blir nog glada av nyheten att det nu finns en app. Travel Channel lanserade häromdagen appen "Layover Guide with Anthony Bourdain," som erbjuder verktyg till resenärer att skapa sig Bourdain-inspirerade erfarenheter. Appen är till för de som är mer laidback men även för de som är mer äventyrliga, kostar 1,99 dollar, och innehåller delar från "The Layover" och "No Reservations" där användarna kan resa i tio olika städer: Amsterdam, HongKong, London, Los Angeles, Miami, Montreal, New York, Rome, San Francisco och Singapore. Appen tillåter resenärer att planera en eftermiddagsexkursion eller en veckas resa, allt med fokus på Bourdains passion för mat. Ladda ned appen

Gadling

Resedrömmens nyhet 8/3-2012Santa Cruz - Vings nya resmål
Bild: ving.se

Kanarieöarna är Vings störta destination vintertid, därför utökar Ving med ett nytt resmål på Teneriffa, Santa Cruz, lagom till nästa vinter. Ett resmål som passar för dem som söker något nytt, modernt med bra shopping, kultur och bad i en kanariskt miljö. Sammanlagt kommer Ving erbjuda fem hotell i kategorier från 3- till 5-vingat. Det känns roligt att vi kan erbjuda Santa Cruz som är en riktig storstad och passar dem som vill kombinera shopping, kultur och ett bra restaurangliv med sol och bad. Det går även att kombinera Santa Cruz med något av Vings resmål längs med sydkusten, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 7/3-2012Flygplatsen i HongKong först ut med IMAX-bio
Bild: bigmoviezon.com

Här är ännu ett skäl till att älska flygplatsen i HongKong. Inom de närmaste fem månaderna kommer flygplatsen i HongKong bli den första i världen att erbjuda passagerare att vila framför en IMAX-screen. Med sittplatser för 358 personer, en skärm på 46ft x 74ft, som visar såväl 2D som 3D-filmer. Biografen kommer ligga vid Terminal 2 vid underhållningszonen på plan 6. I anslutning till bion finns 20 matplatser, över 80 affärer samt ett Skydeck. 2011 blev HongKong International Airport framröstad som nummer två bland världens bästa flygplatser.

Yahoo.com

Resedrömmens nyhet 6/3-2012Mexiko Citys VW "Bug" taxibilar pensioneras
Bild: Latino.foxnews.com

I slutet av året kommer Mexiko Citys välkända Volkswagen Beetle taxis lämna stadens gator. En bil som transporterat miljontals av människor. Fram till sista december har den sista taxibilen för VW "bugs" fått tillåtelse att köra. Den runda tvådörrarsbilen kom att få smeknamnet "Bug", men i Mexiko kallas bilen: "Vocho" — som länge har varit en informell symbol för staden. Stadens ikoniska txibilar har de senaste fem åren blivit ersatta av modernare bilar och därför får 3500 VW Beetles gå i pension.

CBS News

Resedrömmens nyhet 5/3-2012Panic Room - det tvådelade hotellrummet
Bild: Cargocollective.com

Vare sig du har en bra eller dålig natts sömn i detta hotellrum beror det antagligen på vilken sida av rummet du vaknar på. Rummet som till hälften är vitt och den andra hälften är graffitimålad av konstnären Tilt. Konstnären Tilt skapade "The Panic Room" på Au Vieux Panier hotell i Marseille, Frankrike. The Panic Room – ett utrymme med splittrad personalitet, där ena sidan representerar stillhet och den andra sidan urban (stadsverklighet) verklighet (eller mardröm beroende på hur du ser på saken). Medan många hotell har samma tapeter och färg på väggarna år efter år byter Au Vieux Panier Hotel ut sina då och då.Det unika hotellet har fem rum som är skapade av olika konstnärer.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 4/3-2012Kabinpersonal tränas av en viskningscoach
Bild: Virgin.com

När jag tänker på saker som flygpersonal ska lära sig tänker jag på HLR, flygplanssäkerhet och nödsituationer. Men att de ska viska? nej, de har jag inte en tanke på.Det brittiska flygbolaget Virgin Atlantics kabinpersonal ska få lära sig att viska. Företaget har anställt en speciell viskcoach till den en dag långa kursen. Syftet är att minska kabinpersonalens decibelnivå när de pratar. Personalens nya röstläge mellan 20 och 30 decibel ska ha en lugnande inverkan på företagets högst betalande resenärer när de reser i de nya överklassviterna för cirka 65 000 svenska kronor mellan New York och London från och med april. Den nya arbetsmetoden har utvecklats av flera talpedagoger och har testats under flera flighter och på flera olika grupper.

The Telegraph

Resedrömmens nyhet 3/3-2012Kvinnor uppmanas bära falsk vigselring
Bild: openfile.com

Hur ska kvinnor slippa uppmärksamhet närde reser utomlands? Jo, genom att bära en falsk, om så behövs, vigselring. Eller det är i alla fall vad Kanadas regering råder kvinnor att göra. Detta i syfte att slippa envisa beundrare i utlandet samt att ha ett foto på en låtsasman i väskan. Kritiker hävdar att det är etiskt fel. Detta står att läsa i en bok som den Kanadensiska regeringen har gett ut: "Her own way: A woman’s safe-travel guide", som har delat landet i två läger. Guiden erbjuder, enligt Kanadas regering, en strategi som hjälper kvinnliga utlandsresenärer när det kommer till säkerhet, kultur, hälsa och sociala frågor. Den är inte tänkt som guide i några särskilda länder, utan snarare som vägledning i specifika situationer.

Halifax Openfile

Resedrömmens nyhet 2/3-2012VIP-kunder köper egen Boeing
Bild: Reuters

En person med tålamod och framförallt gott om pengar har köpt sig sin egen jumbojet. Fast det är någon som inte har några problem med att betala två miljarder kronor och låta det dröja två och ett halvt år innan personen får kan flyga med sin egen Boeing. Anledningen? planet ska pimpas upp innan den ska nå nya höjder. Det är en stor dag, sa Boeing-vd:n Jim Albaugh. För den summan ingår ingen inredning – den 747-8 Intercontinental som levererades är bara ett tomt skal. Golvytan uppges vara på drygt 444 kvadratmeter, men Boeing låter meddela att köparen har bestämt sig för att bygga till en avdelning som ökar utrymmet till 480 kvadratmeter. Ytan ska räcka till både salonger, matsalar, sovrum och badrum. Vem som har köpt planet hemligt, men det finns många som både kan och vill äga en privatjumbo och ytterligare åtta köpare står på tur.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 1/3-2012Tokyo Sky Tree - högsta byggnaden i världen
Bild: AP

Byggnaden av Tokyo Sky Tree, världens högsta kommunikationstorn är färdigbyggd, två månader senare än beräknat på grund av jordbävningen och tsunamin som Japan drabbades av förra året i mars. Turistchefer i landet hoppas att tornet ska locka turister till landet, då turiamen efter jordbävningen har minskat. Byggandet av den 634 meter höga byggnaden nära det populära Asakusa distriktet startade i juli 2008. Tokyo Sky Tree är nu världens högsta byggnad. Den är högre än Canton Tower; den högsta byggnaden på en ö, högre än Taipei 101 och högre än Burj Khalifa i Dubai.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 29/2-2012OS-ringarna flyter längs Themsen i London
Bild: AP

Det råder ingen tvekan om at London förbereder sig inför sommarens eler snarare årets största idottshändelse, nämligen de olympsika spelen, OS. I vanliga fall är de ringar som syns på vattnet i Themsen det som skräpet för med sig eller någon okunnig simmare. Men nu kan de fem OS-ringarna ses glida fram på Themsen i ett led att markera att det är 150 dagar kvar till årets största sporthändelse - de olympiska spelen. Ringarna är 11 meter höga och 25 meter breda och seglar i citykärnan på en båt. OS-symbolen har LED-lampor och började sin premiärtur i mörkret.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 28/2-2012Flygplan droppade bajs på ett par
Bild: Traytables-travels.blogspot.com

Det ägs betyda tur nären fågel bajsar på dig. Så vilken tur eler otur har du när du får bajs på dig vid flygplanstoaltten? Ett par frånLong Island njöt av det milda vintervädret när de plötsligt kände svart vätska falla över dem samtidgt som ett flygplan som nyligen lämnat JFK-flygplatsen, befann sig uppe i luften ovanför dem. Artie Hughes säger till 1010Wins: “Some black liquid, black oil came off on her [his wife's] face, and I walked around and I looked and said ‘Oh my God.’ There was quarter-sized, nickel-sized, dime-sized drops all over my deck, my barbecue, my table." Paret tillkallade polisen. De trodde att vätskan var hydralvätska.

Huffingtonpost

Resedrömmens nyhet 27/2-2012Asien har bäst flygplatser
Bild: Wikipedia.org

Asien rockar när det gäller flygplatser. Korea’s Incheon International Airport har fått sin sjunde utnämningen i Airport Service Quality Awards av Airports Council International (ACI). Incheon Airport fick titeln “Best Airport Worldwide” 2011 för sjunde året i rad. Singapore's Changi Airport kom på andraplats och Beijing Capital International Airport knep tredjeplatsen på topp fem listan. Inte helt oväntat hamnade andra asiatiska flygplatser på topp fem listan såsom Hong Kong International Airport och Hyderabad Rajiv Ghandi International Airport.

CNNGO

Resedrömmens nyhet 26/2-2012WTF- Colorados nya turismkampanj
Bild: Fruita.org

En stad i Colorado har släppt en ny turismkampanj, något som stadens politiker har motsatt sig, de anser at reklamen är för vulgär. The city of Fruita, Colorado, har gjort deekaler med förkortningen: "WTF" som står för "Welcome to Fruita". Men många kanske tänker på: "What the F?" Dessa dekaler skickades ut till 500 stycken inom business. Dock får reklamen inte användas, de har de styrande i staden bestämt. WTF slogan var tänkt som en turism-slogan och reklamkampanj i ett led att locka yngre turister till staden. Fruita.org

Huffingtonpost

Resedrömmens nyhet 25/2-2012New Yorks trafikledare sover på jobbet
Bild: Foxnews

Trafikledrae vid en flygplats i New York sover under arbetstiden, de har blivit filmade på jobbet. Trafikledarna blev också filmade när de läste, skrev och arbetade på laptops vid Westchester County Airport. Det är en anställd som vill vara anonym som har filmat sina arbetskamrater. I filmen kan man se upp till tio trafikledare som tar sig en tupplur på sitt jobb i kontrolltornet men de ägnar sig även åt att läsa böcker, leka med mobiltelefon eller titta på sina laptop när de egentligen borde ha sin fokus ut mot himlen och flygplanen.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 24/2-2012Korrespondens med Island via Tumblr
Bild:icelandwantstobeyourfriend.com

Har du någonsin önskat att vissa platser i världen kunde tala om svaren på frågorna och annat intressant om en plats, det är nu möjligt tack vare Tumblr som blivit en röst åt Island(Iceland on Tumblr). Via en länk på Icelandic Tourist Board till Islands Facebooksida för Tumblr, Tumblr sköts om av Icelandic Tourist Board. Islands välkomstmeddelande på Tumblr: "Halló, I am Iceland and this is my Tumblr. I am an island and I want to be your friend. I am also on the Twitter, the Face-book, the Vimeo. (You can also visit me one day, if you are not too busy and important.)"

Gadling

Resedrömmens nyhet 23/2-2012New Yorks kändiskarta
Bild:rentenna.com

Det finns många kändisar som bor i USA, det är stor chans till att se en kändis med andra ord. Men vet du var kändisarna bor? De bor inte i Bronx, Queens eller Staten Island. New York-borna själva sägs vara för coola för att ta fram mobiltelefonen eller kameran för att ta ett foto på en kändis eller be om en autograf. Nu har ett företag tagit fram en karta som pekar ut var en del av kändisarna bor, Rentenna NYC Celebrity Star Map, 2012. Hur ofta kartan uppdateras står det inget om.

Huffpost/Travel

Resedrömmens nyhet 22/2-2012Framtidens flygplats
Bild:terminalu.com

Hur kan framtidens flygplats tänkas se ut? En student från London vann en internationell tävling som handlade om att designa "Framtidens flygplats", med sin version av en flygplats i London med landings pads för hypersonic jets. Tänk dig en flygplats utan runways med landnings pads som tillåter hypersonic jets till en take off vertikalt. Det är så arkitektstudenten Oliver Andrew från Londons South Bank University tänker sig framtidens flygplats.

TerminalU

Resedrömmens nyhet 21/2-2012Starbucks - nu i skidbacken
Bild:blog-the-house.com

Alla som gillar att värma sig med en espresso i skidbacken gläds nog åt Starbucks nya koncept. Världens största kaffekedja har nyligen öppnat sin första ‘ski-in/ski-out’ vid Sierra Nevadas: Squaw Valley’s backar i Kalifornien, där kunder kan dricka en espresso utan att behöva ta av sig skidorna eller snowboarden. Den populära kaffekedjan går att finna i många städer, men nu finns "kaffekedjan" i skidbacken i Sierra Nevada i Kalifornien. Det är inte bara i skidbacken i Kalifornien Starbucks slår upp sina portar de ska även göra entré i Indien, Mumbai och New Dehli kommer bli först ut med den stora kaffekedjan senare i år.

TerminalU

Resedrömmens nyhet 20/2-2012De sämsta souvenirerna
Bild:selfofshame.com

Varför köpa en souvenirer egentligen? Hur ofta tittar man på eller använder souveniren? Nåväl, likväl trillar vi turister dit i alla fall under våra resor. De flesta har väl kommit hem med en totalt onödig souvenir. Vi som rest har väl alla någon gång köpt en souvenir, som för stunden verkade som en bra sak. Men vid hemkomst undrar ni: Varför köpte jag denna pryl/plagg för? Det kan vara t-shirt med tryck på, solfjädrar eller vykort. Fast egentligen är väl de bästa souvenirerna de ätbara såsom mat och godis. Det finnsen Facebooksida, Shelf of shame, där går det att lägga upp en bild på sitt misslyckade souvenirköp, de har även en Twitter - Shelf of shame

Shelf of shame

Resedrömmens nyhet 19/2-2012Air Australia flyger inte mer
Bild:airaustralia.com

Nu har ännu ett flygbolag gått i konkurs. De senaste veckorna har vi kunnat läsa att Spanair och Malev inte kommer flyga något mer. Till listan kan Air Australia läggas till. Air Australia har skiftat från ett fullservicebolag till lågprisflygbolag. Flygbolaget från Australien till Phuket, Bali och Honolulu samt inrikesflygningar. Så från ha sagt g´day till flygbolaget får vi nu säga "hooroo" (slang för hejdår på australiensiska). Nyheten om att flygbolaget gått i konkurs medförde att passagerare blev strandade både i Australien och utomlands.

Air Australia

Resedrömmens nyhet 18/2-2012Turkish Airlines serverar bäst mat
Bild:singaporeairline.com

Turkish Airlines toppar undersökningen av olika flygbolags mat. Flygbolaget är bättre än 18 andra flygbolag i en undersökning genomförd av jämförelsesajten Skyscanner, baserad på passagerares betygsättning av matens presentation och smak. Turkish Airlines bra erbjudanden för barn och passagerare som önskar få Kosher, vegetarisk och skaldjursmat hjälper också till i bedömningen. Singapore Airlines knep andraplatsen med 81 procent, ett flygbolag som har Gordon Ramsay i sin kulinariska panel. Sista platsen på listan gick till American Airlines som fick 47,5 procent.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 17/2-2012Victoria Beckham turistambassadör för Storbritannien
Bild:graziadaily.co.uk

Världens största tågplattform vid Grand Central station i New York har Storbritanniens nya reklamkapanj "Great". Victoria Beckham och Anna Wintour har sällskap av Hamish Bowles, international editor vid Vogue; Georgina Chapman och Keren Craig av Marchesa; Jourdan Dunn, Brittisk supermodell; Karen Elson, Brittisk supermodell och singer-songwriter; Tamara Mellon; David Neville och Marcus Wainwright av rag & bone. De som reser via flygplatserna JFK, LAX och Boston Logan kommer välkomnas av "GREAT-posters". Reklamen kommer även visas på TV:n och New York Citys taxibilar.

ibtimes.com

Resedrömmens nyhet 16/2-2012Ryanairs lättklädda reklam förbjuds
Bild:Ryanair.com

Flygbolaget Ryanair har i sin annonskampanj använt sig av lättklädda flygvärdinnor vilket har upprört tusentals britter. De anses vara sexistiska och kvinnan ses som ett objekt. Därför har reklam föbjudits. 2008 skapade flygbolaget rabalder genom sin så kallade välgörenhetskalender "The girls of Ryanair" - en lättklädd kalender på flygvärdinnor iklädda enbart bikini. Sedan 2008 har det rubrikskapande flygbolaget lanserat en kalender med avklädda tjejer, fast nu har de gått för långt. Denna gång gäller det en annonskampanj av årets kalender. I annonserna poserar lättklädda kvinnor tillsammans med frasen "red hot fares & crew". De är varken sexistiska eller stötande, flygpersonalen ställer upp frivilligt, säger Ryanair om bilderna.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 15/2-2012Dubais nya skrytbygge
Bild:JW Marriott Marquis Dubai

Dubai öppnar ett nytt skrytbygge i höst då staden får en ny hotellbyggnad, Dubai får ännu en skyskrapa, ett hotell. Hotellet, JW Marriott Marquis Dubai, kommer ha 82 våningar och inkludera 1608 rum, 24 konferensrum, nio restauranger, fem lounger, två danssalonger och ett spa på 1500 kvadratmeter. Vault Lounge, som ligger på våning 71 och 72 kommer bjuda på en fantastisk panorama vy över staden. Restaurangutbudet består av ett stekhus, en indisk, en italiensk och en arabisk restaurang samt ett franskt bageri. Nya JW Marriott Marquis Dubai som öppnar vid Sheikh Zayed Road nära Safa Park blir 355 meter högt, bara 26 meter lägre än Empire State Building i New York. Hotellet öppnar i två etapper, den första med 807 rum ska stå klar under fjärde kvartalet i år. Fas två beräknas öppna 2014.

CNN Travel

Resedrömmens nyhet 14/2-2012Få en hel sätesrad på Air Asia X
Bild:smh.com.au

Trött på att sitta bredvid andra människor på flyget? Malaysias lågprisflygbolag Air Asia X ger nu resenärer ett alternativ genom att boka en obokad sittplats bredvid dem, mot en avgift. De har infört något de kallar: "empty seat option" (ESo), mot en avgift på upp till 50 ringgit beroende på destination och vilken tid resan sker. Avgiften måste betalas i förväg, men servicen kan inte tas för given, det finns ingen garanti att få en stolplats till, då en hel sätesrad endast tillåts om flygbolaget inte sålt alla biljetter innan avgång. Om det finns lediga stolsrader lediga får kunden en bekräftelse via e-post mellan fyra och 72 timmar innan avgång.

Airlineasia.net

Resedrömmens nyhet 13/2-2012Wallmans underhöll på Kullaflyg
Bild:Kullaflyg

Häromdagen blev det en annorlunda flygtur för passagerarna på Kullaflygs flight som gick 13:45 från Bromma till Ängelholm. När planet kommit upp på marschhöjd reste sig en av kunderna, upp utklädd till Jerry Williams och drog av ”I can Jive” till övriga passagerares förvåning och uppenbara förtjusning. En mycket trevlig överraskning säger Ola Nydahl en av kunderna ombord. Det piggar upp både för kunderna och medarbetarna att hitta på lite kul saker mitt i vardagen. Vi har tidigare tex haft boksignering av Bodil Mårtensson ombord, säger Christer Paulsson, Chef för Kullaflyg.

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 12/2-2012Bada i champagne på hotell
Bild:bornrich.com

Jag vill bada i champagne, sjöng After Dark för några år sedan. Det är fullt möjligt att göra det i London på Alla Hjärtans Dag. Ett lyxhotell hoppas på att par skall vilja komma dit och "bada i champagne för två", ett sätt att markera denna (för en del) romantiska dag. The Cadogan Hotel’s champagnebad kostar från £4,000 for med drycken Louis de Custine Brut 1998 till £25,000 för ett bad med Dom Pérignon Vintage. Hur många flaskor krävs då för ett bad? Jo, 122 stycken flaskor går det åt

Born rich

Resedrömmens nyhet 11/2-2012Paris är sexigaste staden i världen
Bild:Gridskipper.com

Flera städer runt om i världen är kända för att vara sexiga. Men vad geren stad sex appeal? Orbotz ville ta reda på det, så de frågade resenärer vad som gör en stad sexig. Det mest populära svaret med 32 procent av rösterna var läget/landskapet. Följt av stadens personalitet med 28 procents röster och på tredje plats med 13 procent av rösterna kom nattlivet. 1.Paris 2.Rio de Janeiro 3.Tahiti (som inte är en stad) 4.St:Tropez 5.Barcelona

Orbitz

Resedrömmens nyhet 10/2-2012Gran Canaria är det som gäller på sportlovet
Bild:Fritidsresor.se

Nu är sportlovsveckan i intågande, en vecka då de som reser iväg väljer att resa till Gran Canaria, som dominerar i antalet bokade resor. Nästan dubbelt så många svenskar har bokat resa dit under sportlovet jämfört med tvåan Phuket. Svenskarnas intresse av att resa till USA och framför allt New York har inte trappats ner utan vi fortsätter att resa över atlanten under 2012. Resor till destinationer med fördelaktig valutakurs kommer säkerligen fortsätta öka så länge som svenska kronan är stark i jämförelse. Men även om svenskarna reser mer till de nya destinationerna så är det fortfarande de traditionella resmålen som behåller topplaceringarna på listan, säger Martin Durnik, marknadschef på resebyrån Ticket.

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 9/2-2012Högteknologisk virutell restaurang i Kina
Bild:synotrip.com

Hai Di Lao (海底捞火锅), en kinesisk "hot pot" restaurangkedja känd för sina Kung Fu nudlar och iPad beställningssystem, har just lanserat ett virtuellt matkoncept. Det nya högteknologiska cyber restaurangen tillåter middagsätare i Shaghai och Beijing till att koka "hot pot" ansikte mot ansikte även fast det är 12000 kilometer ifrån varandra. I bägge städerna kommer det finnas ett rum med ett bord som är halvmåneformat med plats för sex personer. En vägg med en gigantisk TV gör att middagsgästerna kan se och äta med varandra.

CNNGO

Resedrömmens nyhet 8/2-2012Plastflaskor förbjuds vid Grand Canyon
Bild:nps.gov

Vattenflaskor i plast kommer inte att säljas vid Grand Canyon i framtiden. Nationalparken meddelade i veckan att de kommer sluta med försäljningen om 30 dagar. Plastflaskorna står för 20 procent av parkens skräp och 30 procent av återvinningen. Besökarna kan fylla på vatten vid någon av de 10 olika vattenstationer. Coca Colaflaskor är också en stor bov i dramat av nedskräpningen.

MSNBC

Resedrömmens nyhet 7/2-2012Scandic satsar på individanpassade sängar
Bild:scandic.se

Sängen Bliss är världens första säng som kan anpassas för personlig komfort genom att hårdhetsgraden kan ställas in efter gästens individuella önskemål. Efter att Scandic testat och utvärderat sängen på hotell Scandic Anglais i Stockholm, har nu hotellkedjan valt att inleda ett samarbete med tillverkaren och erbjuda sängarna till fler gäster. Som ett nästa steg kommer sängen att finnas på ett antal av kedjans nya hotell.

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 6/2-2012Vad menas med bratpacker?
Bild:123rf.com

Visst har du stött på problem/saker när du varit ute och rest men inte haft ord till att beskriva det på ett enkelt sätt? Det problemet har Lonely Planet upplevt och även gjort någonting åt problemet. Lonely Planet blog har skapat en lista på 30 ord som är relaterade till resor och som mycket väl kan användas vid nästa resa. Below see level prep -When you’re seated directly below the drop-down movie screen on an airplane and the other screens are all too far away to view comfortably. Bratpacker n- Someone who believes they have a revolutionary system for packing luggage and insists on explaining it to anyone who will listen.

Lonely Planet

Resedrömmens nyhet 5/2-2012Vart ska man resa 2012?
Bild:Google Maps

Vill du resa till en "ny" plats 2012? Travel PK UK har skapat en världskarta med platser som Frommers, Lonely Planet och World Travel Market tycker är sevärda platser att besöka. Richard Mellor vid Travel PR kindly lade till resenärernas bästa platser med gröna pins, Frommer representeras av gula pins, Lonely Planet av röda pins, World Travel Market av rosa pins, Travel PR är blå och News.com.AU är lila. Om du klickar på en pins får du en större version av platsen på kartan och mer information om platsen.

Intelligent Travel

Resedrömmens nyhet 4/2-2012Flyg direkt till Phuket med Thai Airways
Bild:Thaiairways.se

Thai Airwyas börjar med direktflyg från Arlanda, Stockholm till Phuket i Thailand. Från och med i november behöver man inte åka charter till Phuket utan då kommer det finnas ett reguljäralternativ med Thai Airways. Nu är vi inte bara snabbast till Bangkok utan också snabbast till Phuket! Under lång tid har passagerare och resebyråer bett oss öppna direkt flyg till Phuket och med den starka efterfrågan på vår produkt har det nu blivit möjligt, säger Jonas Broström, Försäljningschef på Thai Airways. Den första november kommer de första resenärerna med Thai Airways från Stockholm Arlanda Airport till Phuket inleda sin resa. Avgångar sker två gånger varje vecka, torsdagar och lördagar, med en Boeing 747.

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 3/2-2012En Cessna i närkontakt med en Boeing 747
Bild:Joel Thomas

En Cessna kommer lite väl närma ett passagerarflyg. En Cessna utförde ett träningsmoment när planet kom i närheten av Boeing 747, vid Archerfield flygplatsen utanför Brisbane i Australien. Momenten fångades på bild av Joel Thomas som hann ta några bilder på Cessna närgånghet mot det stora flygplanet. Jag såg först Boeing 747 på en webbsida som spårar flygplan och slutligen hade det klarnat på himlen så jag beslöt mig för att ta kameran och försöka att få några bilder, säger Thomas.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 2/2-2012Visa din resväskas innehåll
Bild:iampacked.com

En del "släpar" runt på mindre resväskor och andra har megastora resväskor. Men vad har folk i sin resväskor egentligen? Nu finns det en sajt som har svaret på det. Där kan resenärer ta foton på innehållet av sina resväskor och lägga upp på sajten I am packed. På sajten finns även olika anteckningar om hur man packar effektivast. Frågan är då om det finns något större intresse för att visa upp sin packning inför andra.

TerminalU

Resedrömmens nyhet 1/2-2012Flygresor är stressande och irriterande
Bild:traveltourism.info

En ny undersökning bekräftar det vi redan vet: att flygresor kan vara stressande, irriterande och otrevliga. Ingenjörsföretaget HNTB frågade resenärer om deras flygreseerfarenheter och resulatet kan väl sägas vara det förväntade. I undersökningen deltog 1000 amerikaner, 44 procent sa att det var frusterande och 32 procent säger att det är utmattande. Men några svar var av positiv sort som att sju procent tycker att det är avkopplande att flyga och fem procent tycker det är lyxigt.

HNTB

Resedrömmens nyhet 30/1-2012Vi möttes på flyget - ny sajt
Bild:wemetonaplane.com

Love is in the air! På en ny sajt kan de som funnit varandra under flygresa berätta sin historia på sajten We met on a plane. En australiensare mötte sin stora kärlek under en flight och skapade därefter sajten wemetonaplane.com. Det är en sajt för att finna den trevliga personen som satt bredvid dig under flygresan. Sök på flightnummer, datum och destination. We met on a plane sammanbinder dig med personen du gillade på flygresan. Än så länge är sajten gratis.

UNWTO

Resedrömmens nyhet 29/1-2012En miljard väntas turista 2012
Bild:travel-news.co.uk

En miljard turister förväntas resa runt i världen fram till slutet av november, enligt UN World Tourism Organization (UNWTO). UN säger att de internationella ankomsterna väntas öka med tre till fyra procent i år. Mer än en halv miljard turister reste i Europa under 2011, vilket gör regionen till världens mest beresta, enligt UNWTO. Konflikterna imellanöstern och norra Afrika förra året ledde till minskad turism i de regionerna. I Saudiarabien, Oman och UAE däremot ökar turismen. År 2000 gjordes 674 miljoner turistresor. Tio år senare, 2010, var siffran 939 miljoner och förra året 980 miljoner.

UNWTO

Resedrömmens nyhet 28/1-2012Michelinstjärnor för whisky i Skottland
Bild:baconscotch.com

Skottlands mest kända dryck, whiskyn kanske får ett Michelinliknande system med att gradera pubar och barer somserverar whisky. Stjärnorna skulle vara kännbara på barer norr om en gräns (oklart vilken) där personalen har blivit tränade att förklara skillnaden på olika whiskymärken och kunna ge rekommendationer. Whiskyambassadör i Skottland är Victor Brierley som leder Glasgow Whisky Tours och som ska hålla i kurser för personal så att de kan guida turister in i whiskyns värld.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 27/1-2012Yogarum öppnat på flygplatsen i San Francisco
Bild:John Green

Många stressade passagerare som inte kan flyga på grund av dåligt väder eller så kan nu koppla av vid San Fransisco International Airport nya yogarum, som ligger precis vid säkerhetskollen vid Terminal 2. Yogarummet är för övrigt världens första och enda på en flygplats.Rummet kalls Yoga Room och är endast öppet för resenärer. Det finns ingen lärare och ingen TV i rummet utan endast några stolar och yogamattor. Att ta av sig skorna och stänga av den elektroniska utrustningen är självklart att besökare till "Yoga Room" skall göra.

SFIST.COM

Resedrömmens nyhet 26/1-2012Steve Jobs hyllas med citat på ett flygplan
Bild:businessinsider.com

Apple visionären Steve Jobs fortsätter sin dominans från graven, han tar nu över himlen med ett citat på flygplansnosen på ett Virgin America flygplan. Virgin Americas ägare Richard Branson har bestämt sig för att ett av hans flygplan ska få namn efter den forne Applegurun. Steve Jobs flygplan kommer att ha CEO’s tidlösa citat: "Stay Hungry, Stay Foolish". Idén att namnge ett flygplan med Steve Jobs namn kommer från en tävling som Virgin America hade.

Techedon.com

Resedrömmens nyhet 25/1-2012Air Chanel - Lagerfelds modevisning i en "privatjet"
Bild:Reuters

Karl Lagerfeldts senaste modevisning ägde rum i ett rum som såg ut som en privatjet. Ett begränsat utval fashonistas blev inbjudna att kliva ombord på Air Chanel. Ett moderum i Paris hade blivt transformerad till en privatjet, komplett med stolnummer och ljusslinga på golvet. Och precis som på flyget kom en "flygvärdinna" och serverade juice och champagne. Se modevisningen och "flygplanet" (VIDEO)

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 24/1-2012Månen - barnens drömresmål
Bild:kidsdiscovery.com

Vad väljer barnen att resa till om de får välja? Thailand, Mallorca eller Grekland är knappast resmål som barnen skulle resa till om de var dem som bokade biljetterna. Månen, dit går semesterresan om barnen får bestämma. Det är brittiska barn mellan tre och åtta år gamla som gett sina svar om vart de helst av allt vill resa i världen. Resmålen är en skön blandning av verklighet och fantasi. Narnia och Lappland är också med på topp tio-listan över platser barn önskar att resa till.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 23/1-2012Londoneye är utrustad med touch screen
Bild:londoneye.com

Vid London Eye i London har Samsung Galaxy tablets introducerats, den erbjuder interkativ faktavid varje känt landmärke som passeras. Den interaktiva touchscreenguiden är designad för att ge besökaren mer fakta om London. Kostar det något att använda touch sreenen? Nej, det ingår i priset. Förutom fakta om platser går ett även att se platserna i 3D, se staden i 360 grader som filmats i 24-timmar.

Londoneye.com

Resedrömmens nyhet 22/1-2012Vietnam världens mest populära turistland
Bild:Minett Sikström

Vietnam toppar listan i världens som mest uppstickande turistland, enligt en rapport från United States Tour Operators Association (USTOA), en professionell organisation som representerar turistbyråindustrin. Tätt efter kom länder som Indien Ecuador och Kina. Nyligen utsåg Smart Travel Asia, ett prestigefyllt resemagasin på nätet, platserna Hanoi och Hoi An som topp tio mest attraktiva turistplatserna i Asien 2011.

VOV

Resedrömmens nyhet 21/1-2012Mobilen används vid reseplanering
Bild:icelolly.com

Flygsökmotorn Skyscanner senaste trendrapport Travel Trends visar att det blir allt vanligare att söka efter flygbiljetter och att boka resor direkt i mobilen. I januari låg appen etta på iPhones Sverige-lista över reseappar och på fjärdeplats på iPhones Sverigelista för gratisappar. Teknikens frammarsch och sociala mediers växande betydelse har utan tvekan påverkat svenskarnas vanor gällande resebokningar. På tio månader steg antalet nedladdningar av Skyscanners kostnadsfria app till fem miljoner, vilket i genomsnitt motsvarar en nedladdning var femte sekund. Spridningen av smartphones och läsplattor har skapat helt nya tillväxtmöjligheter. På tio år har man gått från att boka resor i traditionella resebutiker till att boka själv på Internet till att göra det direkt i mobilen. Och trenden visar tydligt att vi kommer att få se ännu mer av det sistnämnda under 2012, säger Linda Edstrand, Skandinavienchef på Skyscanner. När svenska folket sökte efter resor 2011 hamnade Spanien på förstaplats, följt av Storbritannien och Sverige.

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 20/1-2012Dolly Parton planerar en ny nöjespark i Nashville
Bild:gretaoutdoorrentals.com

Dolly Parton planerar en ny nöjespark med inriktning mot vatten - och snölekar i Nashville, den beskrivs som den första i sitt lsag i USA och ska komplettera hennes andra turistattraktioner i Tennesse. Det nya 50 miljonersprojektet avslöjades på Partons 66:e födelsedag, parken kommer öppna tidigast sommaren 2014. Något namn har parken ännu inte fått. Hon driver just nu nöjesparkenDollywood och ett vattenland i Pigeon Forge, cirka 190 mil från Smoky Mountains i östra Tennessee. Jag är inte rädd för att tävla med mig själv, säger Parton. Det finns tillräckligt med utrymme. Jag bor i Nashville så det är naturligt för mig att ha två arbetplatser, berättar Dolly.

Huffpost/travel

Resedrömmens nyhet 19/1-2012Hitlers bunker i Polen blir turistattraktion
Bild:globotreks.com

Adolf Hitler's hemliga "Wolf Lair" som ligger djupt inne i skogens hjärta i norra Polen ska bli en turistattraktion. Nu letar skogsarbetare efter investerare för att hjälpa till att låta ruinerna av den forne nazistledarens bli ett boende för semesterfirare. Det kamoflerade komlexet inne i skogen var under andra världskriget ett av Hitlers militära högkvarter. Wolf's Lair blev förstörd av nazistyrkorna närde gjorde reträtt i början av 1945. Wolf Lairs hemsida

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 18/1-2012Vings piloter får Ipadmanualer
Bild:Ving

Den digitala revolutionen har nu nått ända in i cockpit. Genom att förse piloterna med iPads minskar både bränsleförbrukningen och koldioxidutstläppen för Nordens största charterflygsällskap Thomas Cook Airlines Scandinavia. I dagarna får 213 piloter på Vings flygbolag Thomas Cook Airlines Scandinavia varsin Ipad att använda på jobbet. Den 613 gram lätta iPaden kommer att ersätta de 30 kilo tunga manualer som i dag finns i cockpit hos piloterna på Thomas Cook Airlines Scandinavia. Som ett av de första flygbolagen i världen gör vi nu cockpit papperslös. Med hjälp av fingrarna kan piloterna istället hämta de uppdaterade manualerna via sin Ipad. Tack var detta kommer vi att på årsbasis spara cirka 100 ton bränsle och samtidig minska CO2-utsläppen med cirka 300 ton, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Vings pressmeddelande

Resedrömmens nyhet 17/1-2012Annonsmissen om kryssningar
Bild:okänd

Året har bara börjat och redan kan väl årets största annonsmiss ha begåtts. Det är Tidningen Ångermanland som i sin printupplaga plockat in en helsida utrikesbevakning från TT om den lyxkryssare (Costa Concordia) som förliste vid ön Giglio utanför Italiens kust häromdagen. Dock visade sig en annonsplacering vara allt annat än lyckad, annonsen bredvid artiekln om Costa Concordia handlar om kryssningar. På ena sidan stod det om den tragiska fartygsolyckan och på den adra sidan reklam för kryssningar med företaget Resecity. Bilden har spridits sig som en löpeld på sociala medier under gårdagen.

Ajour

Resedrömmens nyhet 16/1-2012Zambias minister hoppar bungyjump
Bild:blog.hotel.com

För en dryg vecka sedan gick gummibandet av för en tjej från Australien, Erin Langworthy, när hon hoppade bungyjump i Victorifallen, Zambia. Nu vill landets turismminister försäkra turister om att det inte är farligt att bungyhoppa genom at själv slänga sig utför i ett bungjump. De senaste 17 åren har 150000 personer hoppat bungyjump utan att det skett en olycka. 111 meter rent adrenalin, så beskriver arrangören Safari Par Excellence bungyjump utmed Victoriafallen. Backpackern fick en annan upplevelse. Langworthy undkom döden med en hårsmån när gummibandet gick av och hon föll med huvudet före ner i Zambeziflodens strömmar. Hon tappade medvetandet tillfälligt, men lyckades lyckligtsvis återhämta sig och ta sig iland. Det brustna gummibandet har skickats till experter i Sydafrika för utredning, men arrangören menar att olyckan var en osannolik tillfällighet.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 15/1-2012Resebokhandeln Agnes i Lund upphör
Bild:agnesilund.se

Resebokhandeln Agnes i Lund som finns på internet har bestämt sig för att lägga ned sin bokhandel. Agnes eller Agneta Eriksson som hon heter anger inte någon anledning till varför hon har fattat detta beslut. Agnes skriver på sin blogg: "Nu har jag bestämt mig. Bokhandeln agnes i Lund läggs ner. 50 % på alla titlar i mitt lager!" Men kanske handlar det om tid och pengar, att resebokhandeln helt enkelt inte är lönsam och därför inte värd att lägga ned någon tid på. Men det är bara vad jag tror inte vad jag vet. Dock skall Agnes uppmuntras för sin idé och att hon vågade försöka. Agnes startade sin resebokhandel 2007. Agnes i Lund:s bokhandel

Agnes blogg

Resedrömmens nyhet 14/1-2012Platser du inte ska resa till
Bild:Gadling.com

Att åka ut och resa är trevligt, men det är även kul att planera resan, Det vill säga planera vart resan ska gå. Dock finns det resmål som en person inte bör resa till under 2012. Gadling har gjort en topp-tiolista över platser som man kan räkna bort vid planerandet av en resa. Så vad baseras listan på? Jo, det är plaster som har råkat ut för naturkatastrof, krig och/eller krig. Gadling tror att platserna vi under 2012 mycket väl kan bli populära i framtiden. Exempel på några platser som inte ska beöskas är: Port Moresby, Papua New Guinea, Rocinha favela, Rio de Janeiro, Brazil och Mogadishu, Somalia. Se länk för hela listan.

Gadling

Resedrömmens nyhet 13/1-2012Hotell Fjällfågeln i Åre en bluff
Bild:simonsresor.net

Ett påhittat hotell i Åre marknadsförs på internet med lockande bilder från skidorten, och möjlighet till förskottsbetalning för bokningar via en betaltjänst. Det här bör vi titta på, säger Micahel Lundberg, förundersökningsledare vid polisen i Jämtland. Om någon lurats att boka rum på hotellet är ännu inte känt. Namnet på "hotellet" var Fjällfågel (fjallfageln.se), sajten är nu nedlagd.

Affärsvärlden

Resedrömmens nyhet 12/1-2012Sov med Barbie på hotell i Seoul
Bild:Courtesy of Sheraton Seoul D Cube City Hotel

Att åka på semester handlar till stor del om att fly vardagen, vilket Sheraton Hotel i Seoul tagit fasta på. Deras hotellrum/sviter är baserade på olika karaktärer. Sheraton Grande sviten fokuserar på Barbie in i minsta detalj med en rosa färg. En Barbiedress finns för dem som vill bli fotograferade iförda en sådan klädsel. Andra karaktärer som rummen är inredda efter är Pororo den lilla pingvinen, Hello Kitty rum finns vid Sheraton Incheon Hotel. Rummen passar perfekt till barnfamiljer och de som gillar figurerna.

Korea Times

Resedrömmens nyhet 11/1-2012Det är roligare i Filippinerna
Bild:itsmorefuninthephilippines.com

Det är roligare i Filippinerna, enligt deras nya slogan i alla fall.Filippinernas turismdepartement har tillsammans med BBDO Guerrero Manila skapat en kampanj som som visas världen över och som även finns på Facebook. It’s More Fun in the Philippines’ kampanjen startade med några foton och denna slogan. Till exempel finns ett foto av en grillad gris med orden: Planking. More Fun in the Philippines. Vad som började som ett enkelt turismintiativ har nu blivit en viral kampanj med en växande lista av It’s More Fun in the Philippines reklam skapad av fansen själva. Kolla in deras Facebooksajt för att se fler roliga förslag på slogan. och sajten It´s mor fun in the Philippines

Huffingtonpost

Resedrömmens nyhet 10/1-2012Australien en hit på Facebook
Bild:australia.com

Australien turism har nu nått två miljoner fans på Facebook, vilket gör att den hamnar som den populäraste turismsajten i världen. En video av nyårsfirandet vid Sydney, vilket inkluderade filmade klipp med iPhones gjorde att sajten fick 85000 medlemmar på tre dagar. Foton av Australiens djur- och naturliv som koalor, kangaross och Stora Barriärrevet har genererat flest gilla, kommentarer och dela av fansen. Sveriges Facebooksida har cirka 45500 medlemmar Visit Sweden

News.com

Resedrömmens nyhet 9/1-2012Udda ting som fastnat i tullen
Bild:tsa.gov

Har du funderat på vad människor har i sina resväskor och vad som finns i deras fickor när du försökt slå ihjäl lite tid i väntan på take off? Nu har The Transportation Security Administration (TSA) gjort en lista på de värsta, bästa och konstigaste sakerna som de beslagtagit på flygplatser under 2011. En del av sakerna är farliga och andra är helt knäppa. Eller vad sägs om 240 levande fiskar, landminor och en Batmankniv för att nämna några av de saker som folk haft med sig på flygplatsen.

TSA-bloggen

Resedrömmens nyhet 8/1-2012NewGusto som couchsurfing för mat
Bild:newgusto.com

Nu kan de som gillar mat och pröva på mindre kända rsetauranger ägna sig år "Dinnersurf", det funegrar som couchsurfing fast det gäller mat. Från matlagning till att äta ute till att dela en påse jordnötter. Den nya sajten NewGusto sammanlänkar hungriga resenärer jorden runt. Tanken med NewGusto är att lokalbornas hem är deras restaurang där resenärer ska få pröva på den "äkta" lokala maten istället för "turistmaten" som ofta serveras på retsauranger.

Matador Abroad

Resedrömmens nyhet 7/1-2012Legoland rekryterar barn som concierge
Bild:legoland.co.uk

Ett par lyckliga barn kommer få chansen att ge sig in i servicebranschen då Legoland Windsor's nya hotell planerar att anställa barn som concierge, när de öppnar i år. Legoland Windsor som ligger utanför London, är en av sex Legoland. Det är et tnytt hotell som ska öppna i mars som kommer erbjuda barn i åldrarna 8-10 år att abeta som concierge, det vill säga hjälpa andra barn med hur de bäst upptäcker nöjesparken. Enligt Legoland Windsor's website, krävs att personen har ett: "genuint intresse för LEGO, en förkärlek för nöjesparker och ett öppet sinne". Ett team av sex killar och sex tjejer kommer rotera som concierge. För att läsa mer om jobbet, kolla Legolands hemsida

NY Dailynews.com

Resedrömmens nyhet 6/1-2012Världens högsta flygplats byggs i Tibet
Bild:AFP

I den tibetanska staden Nagqu, Kina, byggs nu detsom kommer bli världens högsta flygplats år 2015. Nagqu flygplats kommer att befinna sig 4 436 meter över havet. Tibet har i dag fem civila flygplatser, men flera av dem är bara öppna för trafik under några månader om året på grund av extremt väder. Nagqu flygplatsen kommer ha en yta på 2.4 million square meters och därmed korta ressträckan mellan Nagqu och Lhasa från fyra timmar med bil till fyrtio minuter med flyg. Hela flygplatsprojektet beräknas kosta RMB 1.8 billion.

CNN GO

Resedrömmens nyhet 5/1-2012WiFi på restaurangerna i Kuala Lumpur
Bild:muniwireless.com

Tack vare en ny lag kan besökare till Malasyias huvudstad Kuala Lumpur använda sig av WiFi på resturanger och barer med start i april. Lagen som gick igenom häromdagen ger mandat för restauranger, caféer, pubar och barer som är större än 120 square meter att erbjuda gratis (sladdlös) internetservice eller en rimlig summa. Denna WiFi-service innebär att restauranger som erbjuder internet kommer ge sina kunder extra service, säger Kuala Lumpurs borgmästare, Tan Sri Ahmad Fuad Ismail.

New Strait Times

Resedrömmens nyhet 4/1-2012Kinas första Hello Kitty restaurang
Bild:CNS/Hou Yu

Hennes kända ansikte finns på nästan allting från pennor till flygplan. Hello Kitty, den japanska katten, har nu även en restaurang med möbler och annan inredning i kattens tema, restaurangen öppnade nyligen i Beijing. Hello Kitty Dream restaurant, som öppnade 23:e december, har blivit mycket populär, så pass att för att vara säker på att få ett bord bör man ringa och reservera ett innan besöket. Personalen, servitriserna har en rosa klädsel och servitörerna har en vit tröja. Det kostar 160 yuan ($25)per person att äta där.

China Daily

Resedrömmens nyhet 3/1-2012Barcelona är favoritresmålet
Bild:hotellbarcelona.biz

Barcelona är fortfarande svenskarnas favorit som cityweekend resmål! - Överraskande är att Barcelona ökar med 10 procent under 2011, säger Airtours informationschef Stefan Chatzopoulos. 2010 hade vi ett rekordår för kortresor till Barcelona, och den största delen av den ökningen kunde härledas direkt till att Zlatan skrivit på för Barcelona. När han flyttade till ny klubb hade vi räknat med att en stor del av intresset skulle flytta med honom, men vi hade fel. Det visar bara att Barcelona inte bara är en fotbollsdestination utan erbjuder allt som den moderne kortresenären önskar.
2011 års mest populära cityweekendresmål (2010 års placering inom parantes) 1. (1) Barcelona +10% 2. (3) Prag +15% 3. (2) London -3%

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 2/1-2012Nya krav på turismvisum till Kina
Bild:chinavisahg.com

Den Kinesiska Ambassaden i Stockholm har gått ut med ett meddelande om att från och med 20120101, har kraven för att få ett så kallat L-visum (turismvisum) utökats. De nya reglerna innebär att man måste komplettera med en inbjudan från Kina. Vem ska man då få en injudan ifrån? Det kan vara en inbjudan från en närstående i Kina som man har för avsikt att besöka, eller från ett företag (Resebolag). För de som INTE har någon inbjudan gäller att bifoga följande: ett personbevis, en resplan, flygbokningsbekräftelse (tur och retur)och en hotellbokningsbekräftelse.

visaforchina.org

Resedrömmens nyhet 1/1-2012Öppet 24-timmar på Disney
Bild:disney.com

Med start 06:00 den 29 februari och slut 06:00 1:a mars, har både Magic Kingdom vid Walt Disney World och Disneyland park i Kalifornien öppet 24-timmar för att fira "One More Disney Day". Disney kommer fram till dess at ge bort ett "resepaket" varje dag. Vilka attraktioner, mat och underhållning som kommer att finnas är ännu inte bestämt. One More Disney Day - Teaser och One More Disney Day- webbsajt

attractionsmagazine.com

Resedrömmens nyhet 31/12-2011Maldiverna förbjuder spa efter protester
Bild:haveeru.com

Turismdepartementet på Maldiverna har bestämt att alla spaanläggningar skall stängas efter att ett islamistiskt parti anklagar dem för ägna sig åt prostitution. Detta kommer påverka landets ekonomi som i mångt och mycket är beorende av den tid turister spenderar på spa och på boende i den lilla önationen. Oppositionen Adhaalath partiet säger att stängningen inte uppfyller sitt syfte och att att de skämmer ut regeringen, säger en anonym källa till AFP. Men alla har inte brytt sig om förbudet, det finns i ala fall ett spa som har öppet. Vi hörde om beslutet, men vårt spa är öppet, berättar en manager vid det superlyxiga Huvafen Fushi Resort.

Huffpost

Resedrömmens nyhet 30/12-2011Samoas internationella datumlinje ändras
Bild:channel4.com

Den lilla önationen Samoa och dess granne Tokelau i Söderhavet hoppar framåt i tiden. Det innebär att de i år hoppar över fredagen 30 december och går direkt på lördag 31 december. Varför då? Jo, för att de vill vara landet där solen går upp först i stället för sist. Men också att önationen legat bakom Australien och Nya Zeeland ett dygn rent tidsmässigt. När nu Samo har ändrat datumlinjen från östra till västra sidan blir det en tidsskillnad på 24 timmar. Det innebär att man måste radera dagens datum, fredagen den 30 december 2011. När klockan nådde midnatt 00.00 igår natt i Samoa slog den direkt över till att bli 00.01 imorgon lördag.

Time.com

Resedrömmens nyhet 29/12-2011Åk skidor inomhus i Barcelona
Bild:stag4free.com

Tänker Du på skidåkning när staden Barcelona nämns? Inte, då får du tänka om. I staden ska det byggas en inomhusskidåkning. Det beräknas ta två innan det är klart. Anläggningen är miljövänlig byggt på bland annat havsvatten. Energi ska komma från solceller på taket. Barcelonas genomsnittliga temperatur under året ligger på 20 grader.

Gadling

Resedrömmens nyhet 28/12-2011Nytt snabbtåg i Kina
Bild:Reuters

Kina har tillverkat ett testtåg som kan köra upp till 500 kilometer i timmen. Tåget är gjort av ett plastmaterial tillsammans med karbonfiber och kommer bli användningsbar som referent för framtida snabbtåg, säger tågexperten Shen Zhiyun. Designen på tåget har formen av ett gammalt kinesiskt svärd. Tåget har tillverkats av en filial till landets största tågtillverkare CSR. Enligt ordföranden Zhao Xiaogang är det dock inte säkert att de framtida tågen blir så snabba. Vår ambition är att säkerställa säkerheten, säger han till Beijing Morning News. Se snabbtåget visas

Dailymail

Resedrömmens nyhet 27/12-2011Hotellet med plats för en person
Bild:hotelchatter.com

Checka in på världens minsta hotell, det har ett rum på 12 kvadratmeter med säng som är 140 centimeter bred, dusch, och tvättställ. Vin, chokladask och gratis i minibaren finns på rummet. Samt en ordentlig hotellfrukost. Det är vad som ingår för 1500 danska kronor (cirka 1750 svenska kronor), när världens minsta hotell öppnar i vår. Det är rummet på andra våningen som ska bli ett minihotell. Här på Tullingsgade i Köpenhamn har Verdens mindste kaffebar legat på markplanet- men nu när ägarna ägarna Leif Thingtved och Jacob Kampp Berliner tar steget in i hotellbranschen byter de namn till Vesterbro’s Central Hotel and Café. Är Du sugen på att boka hotellrummet? Hotellet öppnar i april.

Copenhagenpost

Resedrömmens nyhet 23/12-2011Dyk ned i Stora Barriärrevet med en miniubåt
Bild:Supplied

Dyk ned i det stora blå i en "yellow submarine". Perfekt för den som inte vill, vågar, kan och törs ta dykcert. Dock får man inte vara klaustrofobisk. Turister vid Stora Barriärrevet i Australien kan nu se livet under vattenytan från en miniubåt. Det är vid ön Fitzroy Island, ne 45-minuters båttur från Cairns som det är möjligt att prova på detta. Två passagerare och en pilot får plats i den 4 meter breda och 1,8 meter höga miniubåten. Miniubåten har en kapacitet att gå ned till 40 meters djup men det räcker med sex meter för att komma till botten för att se det marina livet. Det kostar 150 asutraliensiska dollar (AUD) för 30 minuter. Great Barrier Reef Submarines

News.com.au

Resedrömmens nyhet 22/12-2011Angry Birds får egen nöjespark i Finland
Bild:angrybirds.com

Nu ger sig Angry Birds ut i den verkliga världen, de tar steget ut från mobilapp till uppstoppade djur i deras egna nöjespark. Rovio, upphovsmakaren till Angry Birds har ett avtal med Lappset att byga två nya nöjesparker som är helt fokuserade på dessa fåglar och grisar och deras värld i två finska städer. Den första nöjesparken planeras i staden Espoo som ligger nära Helsingfors, som blir den första av de två städerna att vara med om Angry Birds äventyr. Planen är att nöjesparken skall vara klara i början av 2012. Det populära mobilspelet spelas av 30 miljoner varje dag. Nu är dock inte Finland först ut med en Angry Birds Park, det finns en i Kina

The Telegraph

Resedrömmens nyhet 21/12-2011Air New Zealands nya snygga svarta flygplan
Bild:Boeing

Air New Zealand satsar på svart, helsvart är deras nya flygplan, men mycket snyggt. Varför är planet svart? Jo, därför att Air New Zeeland sponsrar landets rugbylag All Blacks. Den nya helsvarta Boeing 777-300ER lämnade hangaren i Seattle i fredags. Det nya Boeingplanet är större än sitt systerplan och dessutom världens största helsvarta passagerarplan, vilket gör flygplanet till världens just nu coolaste. Följ med bakom kulisserna på tillverkningen av All Black-flygplanet.

Jaunted

Resedrömmens nyhet 20/12-2011Bo som familjen Flinta i Thailand
Bild:squidoo.com

Yabba dabba doo! Kan alla som gillar Flinta och de som tycker om att bo på annorlunda ställen säga, nu kan de sova i en "by" (Bedrock) som liknar familjen Flintas. Cirka två och en halvtimme sydväst om Bangkok ligger Suan Peung Resort, som är byggd efter de tecknade figurerna. Gästerna kan bo i byggnader som påminner om Fred, Wilma, Barney, Betty och Dino. Det finns också ett "stenhus", ett "rock house" och en mindre slags kabin gjord av trä. Kostanderna för att bo där varierar men börjar på 3,500 baht (US$110) per natt för stenhuset. En natt i Bettyhuset kostar 5,000 baht (US$160) och Freds hus får man betala 6,500 baht (US$207) per natt. Det största rummet är Dino och kostar 12,000 baht (US$383) per natt.

CNNGO

Resedrömmens nyhet 19/12-2011airBaltic säljer limegrön bil och sko på flyget
Bild:airbaltic.com

Köp en bil på flygresan! Det lettiska flygbolaget airBaltic blir först med bilförsäljning i luften. Den 16 december är det premiär för en specialdesignad Mini Cooper. Smink, akohol och godis är varor som vi flygresenärer är vana vid att kunna köpa under en flygning. Men airBaltic tänker nytt och annorlunda, du kan nämligen köpa en bil direkt från flygstolen, en specialdesignad Mini Cooper. Den som slår till på det ovanliga erbjudandet får betala 50 euro ombord och får en voucher som efter landning används i airBaltic-shoppen online. Den eventuelle kunden kontaktas sedan av en representant, får testköra bilen och göra upp om betalningen. Bilen är av märket Mini Cooper R56 och kostar 24 699 euro. Det är inte bara en limegrön bil som går att köpa utan även en specialdesignad limegrön (stilett)sko. Försäljningen ombord pågår mellan den 16 december och den 15 januari.

TerminalU

Resedrömmens nyhet 18/12-2011Finnair byter till ny uniform
Bild:finnair.com

Den 16:e december ömsade Finnairs kabinpersonal skinn till flygbolagets nya uniformer. Det är den välkända finländska designern Ritva-Liisa Pohjalainen som har skapat uniformerna. De blåvita uniformerna är tillverkade av högklassigt blandad ull som baserar sig på nanoteknologi. De nya uniformerna är en del av Finnairs pågående omprofilering, bolaget ska bland annat måla om sina flygplan och förnya kabinerna. En del tycker att uniformen påminner en hel del om Star Trekklädseln. Finnairs uniformer genom tiderna och Youtube- Finnairs nya uniform

TerminalU

Resedrömmens nyhet 17/12-2011Lämna inte drinken obevakad i Phuket
Bild:envisioncounsellingcentre.com

Ett av svenskarnas mest populära remål, Phuket i Thailand har drabbast av att någon/några spetsar till drinkar. Nu har polisen gått ut med en varning till turister och lokalbefolkningen. Det gäller med andra ord att inte lämna sin rink obevakad. Den drog som tillförs drinkarna är luktfri, färglös och svår att upptäcka när den blandas i en drink, effekterna visar sig efter 15-20 minuter och gör offret helt hjälplös. Flera fall har inträffat den senaste tiden. De som drabbats har sedan blivit rånade. Syftet med den här varningen är att besökare ska veta vad som hänt. Drogen kan ha livshotande effekter och det är viktigt att få medicinsk vård så snart som möjligt, säger Frank Tomensen, gruppledare för den frivilliga turistpolisen i Patong. Turistpolisen varnar samtidigt för att stölderna av bagage från bussar som ankommer till Phuket har ökat kraftigt.

phuketgazette

Resedrömmens nyhet 16/12-2011Halalturism-Ingen mer sprit och bikini i Egypten
Bild:arabist.net

Politiker i Egypten vill förbjuda alkohol, kvinnor och män ska inte bada tillsammans och kvinnor skall inte få ha bikini, vilket nu upprör turismnäringen i landet. Det är islamistiska partier som vill införa en så kallad: "Halalturism". Cirka 1000 människor som arbetar inom turismnäringen demonstrerade förra veckan mot Halalturismen. Detta har gjort att mer framträdande företrädare för de båda största partierna har känt sig tvingade att gå ut till försvar för turismen och dess viktiga ekonomiska roll för landet. Vi vill inte förbjuda turismen. Tvärtom vill vi att inkomsterna från turismen ska öka, förklarade Nader Bakkar, talesman för Al-Nur, nyligen i den egyptiska tv-kanalen CBC.

arabist.net

Resedrömmens nyhet 15/12-2011Från Moskva till Paris på 37 timmar med tåg
Bild:Sean Gallup/Getty Images

Moskva till Paris på 37 timmar är nu möjligt med ett ryskt tågkompani. Tåget åker genom städer som Berlin, Minsk, Brest, Frankfurt-am-Oder, Berlin, Hannover, Frankfurt-am-Main, och Metz-Ville. Tåget som drivs av det ryska tågkompaniet RZD åkte en premiärtur tidigare i veckan. Tåget en sträcka på 3,177 kilometers (1,974 miles) med en hastighet på 200 kph (124 mph). Tåget har åtta sovvagnar, en bar och en restaurang. Detta tåg kommer att gå under vintern och under fem i veckor i sommar. Biljetter säljs året ut, till en kostnad mellan 330 och 1050 euro.

Huffpost/travel

Resedrömmens nyhet 14/12-2011De mest ovanliga sakerna som stjäls på hotell
Bild:telegraph.co.uk

Det är inte en schampooflaska eller handduk som hotellgäster tar med sig hem från en hotellvistelse. Hotellkedjan Best Western har listat vilka saker som är det mest ovanliga som får följa med hem i väskan eller så... Det verkar som en del gäster inte är nöjda förrän de snott glödlampor, linnelakan och möbler. Ovanliga saker som har saknats på hotellrum är julgran, en modell av en Concorde och delar av en lädersoffa.

Best Western

Världens största galleria vid Sydkoreas flygplats
Bild:courtesy Lotte Mall

Shoppinggallerian Lotte Mall öppnade häromdagen när Gimpo Airport i Sydkorea. Den nya gallerian, som enligt dem själva är världens största shoppingpark i Korea. Jag kände som om jag vore i en labyrint, det var så stort, säger Yehram Kim, 24, som var med vid öppningen. I denna stora galleria finns det bland annat en 4-D teater, ett businesshotell, konstgalleri, en lounge för bebisar, skräddarservice och sex stycken utomhusparker. Och så finns det en massa parkeringsplatser, hela 5000 stycken för att vara exakt. De anställda (30000) vid Gimpo flygplatsen, de 40000 dagliga besökare och de två miljoner människor som bor inom två kilometer har nu ett utbud att välja på med Lotte Mall. Gallerian väntas ta emot 65000 besökare per dag. Hur ta sig dit? Ta tunnelbanan, linje 5 eller 9 till Gimpo Airport Station.

CNN Travel

Resedrömmens nyhet 12/12-2011Ny avgift på Ryanair - 1000 kronor för väskan
Bild:independent.com

Lågprisflygbolaget gör det igen, höjer eller lägger till en avgift. Nu är det väskan som kostar 1000 kronor per väska. Till det tillkommer administrationsavgiften, avgiften för prioriterad ombordstigning, avgiften för reserverad plats och avgiften för att skriva ut boardingkortet på flygplatsen. Det senaste att profitera på är folk som har bagage – och framför allt de som inte förbokar sina väskor. Från och med torsdag gäller nya högre belopp för alla nya bokningar. Att checka in en väska på 15 kilo kostar i dag cirka 150 kronor. Det nya priset blir 260 kronor. Men dyrast blir det som sagt för de som inte betalar sina väskor i förväg på nätet.

The Independent

Resedrömmens nyhet 11/12-2011Skriv en Bangkokönskelista - vinn en resa
Bild:bangkokiswaitingforyou.com

Nu ska Thailand försöka locka till sig fler turister, the Bangkok Metropolitan Authority har lanserat en tävling för reslystna världen över, de tävlande ska skapa sin egen "Bangkok Wish List". Priset går inte av för hackor eller vad sägs om en resa i business class för två personer och boende på Mandarin Oriental Hotel. Dock nämns det inget om hur lång/kort vistelsen är i landet. För att delta klicka på sajten Bangkokiswaitingforyou.com och välj fem städer/attraktioner/aktiviteter du skulle vilja se under en vistelse i Bangkok. Ge sedan en förklaring till varför folk skulle rösta på dig. Röster får man genom att någon klickar på "Like-knappen" på önskelistan via Facebook och/eller retweetar länken på Twitter. Den som har fått flest gilla och retweet när tävlingen avslutas 16:e januari 2012 är den lycklige vinnaren.

CNN GO

Resedrömmens nyhet 10/12-2011Where the hell is Matt? In Thailand
Bild:Matichon

Youtubestjärnan "Dancing Matt" har kommit till Thailand för att visa sina danssteg i en turismkampanj. Enligt A The Nation, the Tourism Authority of Thailand (TAT) och Visa (Thailand) ska Matthew Harding, aka Dancing Matt locka turister till landet i den nya "GO Thailand: All that is missing is you" kampanjen. Harding har blivit känd för den roliga och underhållande dansen han utför tillsammans med lokalbefolkningen på olika platser. Hans Youtubeklipp har setts av miljontals världen över. För tillfället har Harding rest runt i Thailand för att spela in videoklipp. Han startade i Bangkok vid platser som Siam Paragon, Chinatown, Khao San Road och The Giant Swing. Han har även setts vid Suvarnabhumi International Airport där han utförde en dansuppvisning. Hans nästa stopp beräknas bli Ayutthaya. Häromdagen dansade han på platser som Kata och Karon beaches i Phuket och vid en golfbana. På stränderna i Phuket blev han igenkänd och flera turister frågade om de han är "Dancing Matt" som syns på Youtube. Harding säger att Thailand är ett vackert land, och att han älskade den lokala gästfriheten och var mycket glad över att vara en del av kampanjen. Matthew är inte bara känd som "Dancing Matt", många känner till honom som Where the hell is Matt? där han skriver på sin blogg. För att se de berömda dansstegen

The Nation

Resedrömmens nyhet 9/12-2011Nytt sätt att bo på i alperna
Bild:Francesco Mattuzzi/solent

Designerna bakom denna kabin är fan av The Italian Job. Den klassiska brittiska actionfilmen slutar med att en buss hänger över klipporna. Den imponerande kabinen förföyttades upp i berget Mount Blanc, Italien, med hjälp av helikopter. De som besöker berget kan sova i kabinen som har en aircondition pod, beskrivet som ett "nytt sätt att leva i bergen", enligt skaparna. Inuti finns det 12 sängar, ett vardagsrum, kök och toalett som fungerar med solenergi. Ett fönster erbjuder en fantastisk panoramavy. Kabinen går att hyra av Italian Alpine Club och kostar £214,000, i nuläget är den öppen för klättrare.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 8/12-2011Turkish Airlines serverar bästa maten
Bild:lowfares.com

Genom en internationell passagerarundersökning har flygjämförelsesajten Skyscanner utsett vilket flygbolag som serverar den bästa maten ombord. Och vinnaren är Turkish Airlines som fick fem poäng mer än tvåan Singapore Airlines. Undersökningen inkluderade 19 internationella flygbolag, vars mat rankades av en oberoende testpanel. På tredjeplats hamnade Etihad. Testpanelen bestod av mer än 100 flygvana resenärer som ombads att sätta betyg på flygbolagens mat utifrån kriterierna smak och utseende. Turkish Airlines knep första platsen med ett snitt på 86 procent. SAS hamnade precis utanför topp tio, då smakpanelen verkade föredra mat från öst framför skandinavisk mat. Den vinnande menyn bestod bland annat av fyllda auberginer och en pärondessert med valnötter. Flygbolaget serverar inte bara standardmåltider utan även specialmat, som till exempel, barnmat, Kosher, vegetariskt och skaldjur. Den stereotypa bilden av att flygplansmat knappt är ätbar är snart ett minne blott. Dagens hårda konkurrens gör att flygbolagen inte har råd att servera dålig mat. Många flygbolag har satsat enorma summor på att förbättra maten ombord, en satsning som verkar ge resultat. I vår undersökning fick fler än hälften av flygbolagen som betygsattes 70 procent eller mer i betyg vilket är fantastiskt bra, säger Linda Edstrand, Skandinavienchef på Skyscanner. Video - Skyscanners undersökning

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 7/12-2011KLM+sociala medier = hitta medpassagerare
Bild:jetsetfarryn.com

KLM vill hjälpa Dig att finna den perfekta medpassageraren via sociala medier. Det holländska flygbolaget har utvecklat en "checking service" som ska hjälpa till att hitta den (förhoppningsvis) perfekta medpassageraren baserad på deras social medieprofil. KLM planerar att lansera servicen med namnet "social seating" tidigt nästa år. Passagerare kommer att kunna länka till deras sociala mediekonton såsom LinkedIn och välja en passagerare som man tror passar att umgås med. "social seating" är potentiellt till för businessfolket att nätverka. Det kan ju vara ett sätt för dem som reser ensamma att ha sällskap en stund eller så bli det en slags dejting eller så...

Dutch Daily News

Resedrömmens nyhet 6/12-2011Årets kock fixar julsmörgåsen till Malmö Aviation
Bild:Anders Ekström

Malmö Aviations julsmörgås är i år framtagen av årets kock 2011, Tomas Diederichsen, som till vardags håller till på Ulfsunda Slott i Bromma. Julsmörgåsen serveras på utvalda flighter mellan den 6.e-26.e december. ”Vi är stolta över att ha fått uppdraget att sprida Thomas Diederichsens kunskaper även i luften", säger Michael Ågrehn på Stockholm Meeting Selection som driver Ulfsunda Slott. Julsmörgåsen är en stående tradition hos Malmö Aviation, men det är första gången som årets kock tar fram receptet till den. Årets smörgås innehåller bland annat julskinka från Scan och gravad lax.

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 5/12-2011Svenskar tar inte ledigt på semestern
Bild:joyoftech.com

Svenskar har svårt att släppa greppet om jobbet på semestern, enligt en undersökning från nätresebyrån Expedia. Hälften av de (svenska) deltagande i undersökningen uppger att de har avbrutit eller skjutit upp en semester på grund av jobb och lika många har svårt att varva ner under ledigheten. Många kollar e-post från jobbet även under ledighet. Danskarna däremot de kan konsten att släppa taget om jobbet när de har semester, över hälften bryr sig inte om att kolla e-post från jobbet och endast en tredjedel har skjutit upp eller avbrutit sin semester på grund av jobb. Det visas av en internationell studie om semestervanor som omfattar över 7800 personer från 20 länder. I de flesta europeiska länder där de har 25 -30 dagars semester tas alla dagar ut. Vilket även gäller Brasilien, Tyskland, Frankrike, Spanien och Danmark. Det kan jämföras med Asien där japaner har 11 dagars semester men utnyttjar FEM dagar utav dem. Sydkoreaner har tio dagars semester och tar ut sju av dem.

Expedia

h2>Resedrömmens nyhet 4/12-2011

Sydkoreas "engrish"-kampanj
Bild:Gadling.com

Alla som rest i Asien har väl någongång sett en skylt som är skriven på en så kallad "engrish", det vill säga inte helt korrekt engelska. Det kan exempelvis vara en skylt med Kentucky Fried Chicken grill som blivit “The Chicken of Kentucky”. Nu ber Korean Tourism Organization (KTO)allmänhetenom hjälp med att hitta skyltar skriven på så kalla "Engrish" från resenärer som reser runt i landet. Om du är Sydkorea nu och till och med den 14:e december ta då ett kort och skicka till KTO och du har chansen att vinna ett presentkort på 45 dollar. Så fota en rolig skylt och registrera dig på Visit Koreas webbsida och skicka in fotot. Det kan vara en skylt som är skriven på engelska, japanska eller kinesiska. Det får INTE vara en gatuskylt, meny eller guidebok. Vinnaren presenteras den 20:e december på Visit Koreas hemsida. Detta påminner en hel del om sajten engrish.com

Gadling

Resedrömmens nyhet 3/12-2011Tokyo världens bästa gourmetstad
Bild:Gettyimage

Tokyo fick titeln som världens bästa gourmetstad tidigare i veckan, när Michelin guide gav staden fler stjärnor än någon annan stad, för fjärde året i rad. Fjorton av Tokyos topprestauranger serverar japansk mat och två erbjuder fransk mat. Av de 247 stjärnor staden har är 52 stycken tvåstjärniga och 179 restauranger har en stjärna. Vilket kan jämföras med Paris som "endast" har 70 stjärnor.

Reuters

Resedrömmens nyhet 2/12-2011Terrakottaarmé av choklad i Kina
Bild:Gettyimage

Alla som älskar choklad och historia kan nu glädjas åt en ny nöjespark i Kina. Här finns chokladskor, handväskor, bilar och chokladpengar gjord av choklad. Men det som inte får missas är de klassiska hisotoriska figurerna (terrakottaarmén) och en flod allt av choklad, såklart. I Shanghai skapas nu World Chocolate Wonderland. Den goda nöjesparken ligger vid stadens Himalaya Art Museum, och kommer inrymma 200 olika saker skapat av choklad. Det är tre månaders utställning som har fått sin inspiration från olika platser i världen. Varav den mest spektakulära antagligen kommer bli kejsaren Qin Shi Huang:s terrakottaarmé. Besökare kommer få möjlighet att själva skapa något av choklad. The World Chocolate wonderland öppnar sina dörrar för andra gången. Eventet beräknas locka 500000 besökare.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 1/12-2011Eiffeltornet goes grön
Bild:huffingtonpost.co.uk

Franska myndigheter har blivit tvungna att erkänna att Eiffeltornet kan bli transformerad till världens största träd täckt, den 327 meter höga byggnaden ska täckas med växter. Avslöjandet kommer efter den franska tidningen Le Figaro rapporterat att ingenjörer har spenderat två års tid med 72 minljoner eur projekt där 600,000 växter ska hängas på det ikoniska landmärket. Vidare skriver tidningen att arkitekter och ingenjörer redan har bygget en prototype för att se hur den tänkta effekten kan komma att bli när 378 ton läggs till på strukturen. Frön kommer läggas fram till juni nästa år, och placeras på bygnaden i januari 2013. Växterna kommer att få växa fram till 2014 och bli kvar där till juli 2016. Eiffeltornet blir en slags modell för ekoturism.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 30/11-2011iPhone utlöste brandlarm på flygplan
Bild:smh.com.au

Världens mest populära smartphone, Apples iPhone blev ännu mera känd då det började ryka om en mobiltelefon i Australien förra veckan. Det australiensiska flygbolaget Regional Express beskrev det som att: " mobiltelefonen självantände". En iPhone tillhörande en passagerare började ryka ombord på en flight mellan Lismore och Sydney i Australien. Ett foto visar en bränd, svart modell av en iPhone. En flygvärdinna använde en brandsläckare för att mobiltelefonen skulle sluta ryka, ingen ombord blev skadad. Regional Express anmälde incidenten till Australian Transport Safety Bureu och lämnade över telefonen så att den kunde undersökas.

Huffpost/travel

Resedrömmens nyhet 29/11-2011Har Du en idé på hur en flygplats kan förbättras?
Bild:finnair.fi

Sju "kvalitetsjägare" rekryterade av Finnair och Helsingfors flygplats har spenderat de senaste fem veckorna med att resa runt efter idéer för att förbättra deras och andras reseupplevelser. Nu under finalveckan, bjuder Finnair och Helsingfors flygplats in allmänheten för att komma med fler idéer. Den som kommer med det mest kreativa förslaget vinner ett fint pris, några av förslagen är: karaoke till virtuellt schackspel, "hush-hush"-säten och spedddating på flygplatsen. Dock är sista dagen för att komma in med förslag i dag, 29 november 2011.

qualityhunters2.com

Resedrömmens nyhet 28/11-2011Laga mat på flygplats i Paris
Bild:goreng.my

Matintresserade, rastlösa och uttråkade passagerare vid flygplatsen i Paris kan nu spendera tid på gratis matlagningskurs i väntan på nästa flight. Kockskolan, Atelier des Chefs, kommer lära passagerare hur de lagar en fransk maträtt på tio minuter, från honungsglaserat äppel casserole till ugnsbakat ägg med grönsaker, där personen får ta med sig den maträtten. Franck Mereyde, managing director, vid Paris-Orly flygplatsen, säger att han hoppas matlagningskursen kommer vistelsen på flygplatsen mer behaglig. Mereyde har skapat olika recept till de olika flygplatserna: "southern-style sea bream papillote" vid Paris Orly och "salmon papillote with dill and cucumber" vid Charles de Gaulle. Matlagningskurserna erbjöds förra veckan och kommer starta igen 25 november fram till 1:a december vid Paris Orly’s South Terminal Departures Hall och Charles de Gaulle’s ankomsthall vid Terminal 2F.

Reuters

Resedrömmens nyhet 27/11-2011Automatisk banderollmaskin på Schiphol flygplatsen
Bild:Paul Vreeker/United photos

Så har de gjort det igen... skapat nåt nyttt på en flygplats, flygplatsen Schiphol i Amsterdam har installerat en häftig så kallad vending machine, en automatisk banderollsmaskin som kallas BannerXpress. Nu behöver du inte ödlsa tid påatt skapa hemmagjorda banderoller och släpa med till flygplatsen när du ska möta dina nära och kära med ett "Välkommen hem". Betala sedan mellan fyra och 15 Euro, beroende på längden på banderollen, därefter väljer du vilken text du tycker passar bäst, välj där efter textstil och bakgrundsdesign. Vi kom på idén då vi befinner oss på en flygplats och ser alla dessa människor som välkomnar hem sina vänner och familj ståendes med sina egna banderoller gjorda av lakan och då tänkte vi att vore det inte enklare att tillverka banderollen på flygplatsen, säger BannerZpress grundaren Thibaud Bruna.

Reuters

Resedrömmens nyhet 26/11-2011Australien skapar världens största marinreservat
Bild:ourbreathingplanet.com

Australien säger att de ska skapa världens största marinreservat i korallrevet. Miljömyndigheten säger att området har grunda rev som stöder det tropiska ekosystemet med hajar, koraller och en massa olika fiskarter. I förslaget inkluderar det även områden som redan är skyddade vid Stora barriärrevets marina park vid nordöstra Australien. Området skulle få en yta på cirka 1 miljon kvadratkilometer (400,000 square miles). De som gillar fiska kommer kunna göra det vid utvalda platser. Förslaget som lades fram av miljömyndigheten i fredags (igår) är nu öppet för en 90-dagars period för att lämna kommentarer och synpunkter.

CNN.com

Resedrömmens nyhet 25/11-2011Checka in via Skype på flygplats i Moskva
Bild:EPA/Yuri Kochetkov

Resenärer som flyger är bekanta med att kunna checka in online och att skriva ut boardingkortet hemma. Nu har en av Moskvas flygplatser tagit detta ett steg vidare genom att lansera, vad de säger vara världens första, check in Skype. Passagerare som flyger via Sheremetyevo International kan nu ringa flygplatsen via Skype på internet genom att använda:"svo_checkin". I slutändan av processen får passageraren ett boardingkort att skriva ut. Vid flygplatsen behöver passagerarna endast lämna bagaget innan de passerar säkerhetskontrollen. Detta i ett syfte att reducera resenärernas sammanlagda flygtid. Ansvariga vid flygplatsen tror att 15-20 procent av passagerarna kommer använda sig av Skypes service. Dock måste passagerare registrera sig på Skype mellan sex och 24 timmar innan avgång. Servicen är tillgänglig på cirka 20 flygbolag:Air Astana, Royal Air Maroc, China Eastern Airlines, Estonian Air, Hainan Airlines, Hong Kong Airlines, Iran Air, Jat Airways, Turkish Airlines, Transaero and others.

RT.com

Resedrömmens nyhet 24/11-2011Upptäck Sverige med Reseplaneraren
Bild:Robert Gustafsson

Turistmål.se har lanserat webbapplikationen Reseplaneraren. Tjänsten riktar sig till dig som vill bo, äta, aktivera sig och upptäcka nya platser i Sverige. Där kan du söka direkt genom att flytta och zooma kartan eller genom att använda sökfälten "Från plats" och "Till plats". Använder du båda sökfälten så söker Reseplaneraren upp alla turistmål efter den naturliga resvägen. Om du endast söker "Till plats" så söker Reseplaneraren upp alla turistmål nära destinationen. Genom att klicka på ett turistmål på kartan får du utökad information i form av öppettider, bilder, rekommendationer, vägbeskrivning med mera. Du har även möjlighet att spara turistmålet i din egen lista. Denna lista kan du enkelt återvända till och på så sätt kan du i lugn och ro välja ut det turistmål som passar just dig. Reseplaneraren bygger på moderna och komplicerade teknologier men är, precis som resten av Turistmål.se, utformad med enkelhet och användarvänlighet i fokus. Vårt mål är att alla som kan använda en dator skall kunna upptäcka Sverige via Reseplaneraren, säger Robert Bengtsson produktchef på Turistmål.se

Turistmål - Reseplaneraren

Resedrömmens nyhet 23/11-2011Så ser framtidens hotellrum ut
Bild:supplied

Framtidens hotellgäster kommer kunna kontrollera sitt rums apparatur med kroppsgester och röstläten och ett utrymme som kallas "gröna kapseln", ett högteknologiskt område, som ska ersätta den traditionella balkongen. Hotellkedjan Novotel har tillsammans med Microsoft till uppgift att ta fram rum 3120, som nu går att boka och ligger vid Novotel's Paris Vaugirard Montparnasse. Det högtekonologiska konceptet delas in i två områden: en för att sova och en för att spela. Varje rum kommer att en Xbox 360 och en Kinectbox som tillåter besökare at tta reda på väder, nyheter och annan mltimedia. Rummen har plats för fyra personer, två vuxna och två barn och är tillgänglig för besökare från 14 februari 2012, för 199 euro per natt.

News.com.au

Resedrömmens nyhet 22/11-2011Komiker ska slå rekordet i mest besökta flygplatser
Bild:Owen Benjamin

Komkiern Owen Benjamin, ska försöka sätta världsrekord i antalet besökta flygplatser på en månad. Och varför skulle någon (Owen) vilja det? Benjamins svar är helt enkelt: "för att de finns där". Komikern har redan gjort en PR-video, han planerar att uppdatera ofta från flygplatser och andra platser när han är på sin jakt efter flygplatser i USA. Han har en egen hemsida flyingfunny.com Lenovo och Southwest Airlines sponsrar Benjamins resor. Tidpunkten han valt att starta världsrekord i antalet besökta flygplatser på en månad är inte den bästa, det är nämligen en av de mest beresta helgerna på året i USA.

Huffpost/travel

Resedrömmens nyhet 21/11-2011Nya Zealand öppnar ny trekkingrutt
Bild:teararoa.org.nz

Nya Zealand som av många anses vara världens bästa äventyrsland, håller på att öppna en ny trekking rutt. Trekkingturen kommer gå genom hela landet och har fått namnet Te Araroa. Rutten är ett resultat av att flera volontärer nu har enats. Te Araroa betyder den långa gångstigen på Maorispråket och kommer öppnas med en ceremoni i Wellingotn den 3:e december. Den nya rutten har tagit 17 år att färdigställa med hjälp av frivilliga. Hela sträckan från norr till söder eööer vice versa beräknas ta fyra månader. Te Araroas hemsida

Gadling

Resedrömmens nyhet 20/11-2011Vandra i en berg- och dalbana
Bild:EPA

Är Du rädd för berg - och dalbanor? Om du är det kan du utmana dig själv med hjälp av en berg - och dalbana som du kan vandra i. Berg- och dalbanan "Tiger and Turtle - Magic Mountain", designad av Heike Mutter och Ulrich Genth, deras skulptur är ett nytt och unikt sätt att upptäcka och erfara berg- och dalbanor utan att höra människors skrik. Konstruerad av stål, zink och plåtoch har 249 steg och 85 meter hög. Berg - och dalbanan finns i Duisburg, Tyskland och under nattetid är den upplyst av LED-lampor. Projektet kostade 2,7 miljoner dollar och det åtgick 120 tom stål. "Berg- och dalbanan står för acceleration och hög hastighet av en tiger men besökarna får uppleva steg för steg som en sköldpadda, säger designern Ulrich Genth. Vågar DU?

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 19/11-2011Bli en CSI-mordutredare i New York
Bild:cbslocal.com

En kropp, blod och en dator, precis som på TV. Tv-serien CSI som handlar om brottsplatsutredare i Las Vegas, New York och Miami och som ses av miljoner tv-tittare i hela världen. Nu pågår en utställning vid Times Square i New York, CSI: The Experience, som baseras på TV-serien med tillhörande mordoffer, blodanalyser,tandindentiteten och användandet av teknologi. Där du kan låtsas vara Gil Grissom, Nick Stokes eller Horatio Caine eller åtminstone försöka vara lika bra som dem på att lösa ett mord. Besökarna får en penna, en skrivplatta och bevismaterial, men tråkigt nog inte ett par blå latexhandskar, därefter gäller det att lista ut vad som hänt med hjälp av flera olika labb, ett obduktionsrum och massor av datorer. Och slutligen lämna en rapport för en av tre brottsscener. Attraktionen ”CSI: The experience” turnerar runt i USA och finns i Discovery Times Square tills den 4 mars 2012. För att testa på yrket mordutredare krävs en ålder på minst 12 år och utställningen är öppen söndag till onsdag från 9:00 till 20:00 samt torsdag till lördag 9:00 till 21:00. Ett fall vara mellan 60 och 90 minuter. Det kostar 25 dollar per person, för barn 19,50 dollar. CSI Exhibit

NY Times

Resedrömmens nyhet 18/11-2011Hotell som ser ut som en halvmåne
Bild:cnn.com

Azerbaijan vill utmana Dubai. De tänker bygga ett hotell som påminner om en halvmåne. Baku känd som den "svarta staden" på grund av oljan. Det senaste projektet är hotell Crescent, ett 33 våningar högt hus som kommer få formen som en halvmåne. Hotellbygget beräknas klart 2015 och ett liknande projket som kallas fullmåneprojektet med tema från Star Wars har kommit som förlsag.

CNN/Travel

Resedrömmens nyhet 17/11-2011Passagerare tvungna att betala bensinen till flygresan
Bild:BPM

Passagerare på en flygresa från Indien till England var tvungna att betala 31,100 dollar för bensinatt kunna fylla tanken med, då flygbolaget inte hade några pengar. Nära 200 passagerare som flög med Comtel Air jet från Amritsar i Indien till Birmingham International Airport i var hållna som gisslan i sex timmar i Wien. Österrikisk polis tillkallades och eskorterade passagerarna till bankomater. Insamlingen av pengar inkluderade både euro och brittiska pund, men många av de äldre och yngre hade inte några pengar. Flygbolaget hotade med att betala eller så kommer ni inte hem.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 16/11-2011Världens mest avskyvärda flygplatser
Bild:paris.com

Världens mest hatade flygplats? Inte helt oväntat toppar Charles de Gaulle i Paris den listan. CNN har med hjälp av resesajter, diskussionsforum, bloggar och egna mindre bra flygplatsupplevelser skapat listan: Världens mest hatade flygplatser. Det som placerar Charles de Gaulle överst på den mindre smickrande listan är flygplatsens sjaskiga toaletter, trasiga scanningapparater, brist på informationsskyltar och det faktum att Paris sämsta barer, restauranger och kaféer finns här. Den förvirrande cirkelformade arkitekturen, den föraktfulla personalen samt alla passagerare som väntar i evighet i fel kö. Det värsta av allt är dock inte att det finns brister utan att flygplatsen tycks strunta i dem. Tvåa på listan placerar sig Los Angeles International Airport eftersom den är alldeles för liten i förhållande till trafiken. Trea är London Heathrow.

CNNGO

Resedrömmens nyhet 15/11-2011Bästa landet för livsförändring? Indien
Bild:forbes.com

Om du letar efter en plats att förändra ditt liv, så skadu bege dig till Asien, bästa platsen är Indien, enligt en ny undersökning. Indien hamnade i topp i en underöskning på vilket land som förändrat dem mest. På andra plats kom Kambodja följt av Australien och Thailand. Undersökningen är genomförd av Lonely Planet som via twitter och Facebook tagit reda på vilka länder/platser som förändrat en människa mest. Lonely Planets talespersonHeather Carswell säger: Det är inte förvånande att Indien hamnda på förstaplats det är en favorit bland resenärer och en vibrerande, utmanande och spännande land att besöka. Människor som vill uppleva en livsförändring i en urban miljö bör bege sig New York City.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 14/11-2011Tälta intill en vulkan - ett hett resmål
Bild:Cai Tjeenk Willink/Chris Murphy

Gudieböcker beskriver ofta explosiva scener som ska få dig att förvånas och fascineras. Men för en grupp vandrare blev detta verklighet när det kom när en vulkan som hade utbrott. Personalen vid Virunga National Park har ny rutt där man övernattar i närheten av Nyamulagiras vulkanutbrott, i östra delen av Kongo. Där de sätter uppen camp för att beskåda vad naturen kan åstadkomma. Platsen som de modiga/intressrade vandrarna tältar vid är vald av vulkanologen Dario Tedesco som arbetar på Goma Volcanological Observatory.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 13/11-2011Favoriterna bland världens 7 underverk
Bild:mailonline.com

Det är de mest spektakulära platser vår planet har att erbjuda, nu har det genomförts en undersökning online där tusentals deltagit, för att ta reda på vilka platser som är världens sju underverk. Efter en första röstning återstod 28 finalister valda utifrån kriterier som vackert, mångfald och utbredning. Välkända plaser som Grand Canyon, Amazonas och Stora Barriärrevet finns representerade men även Bay of Fundy i Kanada och Jeju Island i Sydkorea. Fotbollsstjärnan Lionel Messi fick gehör för sin vädjan om att rösta fram de sydamerikanska Iguazúfallen bland de sju underverken. Andra platser som är med bland finalisterna är: Halong Bay (Vietnam), öarna Jeju (Sydkorea) och Komodo (Indonesien), floden Puerto Princesa (Filippinerna), Taffelberget i Sydafrika samt Amazonas. New7wonders.com

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 12/11-2011Världens största Starbucks öppnar på O´Hareflygplatsen
Bild:moodiereport.com

Nyligen öppnande världens största Starbucks Coffee butiken på O'Hareflygplatsen i Chicago. Denna Starbucksbutik är den största jämfört någon av de omgivande flygplatserna och erbjuder plats för mer än 40 personer, och har utformats med hållbara material. Butikens väggar har varma färger, väggmålningar som visar samhället i området, berättar om kaffet skörd och hur Starbucks Coffee behandlas, och det mänskliga sammanhang som är involverad i den processen. Denna nya Starbucks Coffee är flaggskeppets design för våra framtida Starbucks flygplatsbutiker Det visar att innovativ design, hållbara metoder -. Och en stor kopp kaffe - kan gå hand i hand, säger Steve Johnson, Senior Vice President of Business Utveckling för HMSHost.

Chicago Racked

Resedrömmens nyhet 11/11-2011Kinas nya turistattraktion - inget för höjdrädda!
Bild:chinafotopress/barcroftmedi

Ny turistattraktion som inte är till för höjdrädda eller så är vandringsleden kanske det. Modiga turister som vill pröva sina nerver åker till Kina för att gå på en vandringsled gjord av glas på en klippa. Den glasbottnade vandringsleden ligger 1432 meter högt upp på en klippa, Tianmen Mountain i Zhangjiajie, Kina. För att hålla glaset rent ombeds turister sätta på sig skoskydd innan vandring. En vandring på 200 meter.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 10/11-2011Nu lanseras varumärket USA
Bild:discoveramerica.com

USA får nu landets första globala reklam för landet med hjälp av de fyra ting såsom landksapen, städer, kultur och nöjen. En webbsida - Discover America har lanserats. Varumärket USA, en icke vinstdrivande organisation som har regeringens stöd, grundades för ett år sedan för att skapa koordinerade marknadsstrategier för landet. Det senaste tio åren har USA uppfattats som att vi bara fokuserat på säkerhet, vilket gjort att besökare inte har känt sig välkomna. Nu gör vi om varumärket USA, säger Jim Evans, vd för USA:s marknadsföringsorganisation. Huvudtema i det nya varumärket är en ny USA-logotyp uppbygd av tydliga bildpunkter som ska symbolisera alla möjligheter i landet. Loggan ska uppfattas som oväntad, inkluderande och välkomnande.

Breaking Travel News

Resedrömmens nyhet 9/11-2011Ryanair vill visa porr på flyget
Bild:ryanair.com

Lågprisflygbolaget Ryanairs chef Michael O´Learys senaste påhitt är att lansera pay-per-view porr för passagerarna att titta på under flygning. O´Leary hoppas kunna lansera en app för flygbolagets resenärer så at tde kan se porr på deras iPads eller smartphones under flygresan. Genom denna "service" får passagerarna möjlighet att spela spel och se erotiska filmer. O´Leary säger att det handlar inte om att titta på porrfilm på tv-skärmen på bakpå stolen framför dig i planet så att alla kan se.Enligt Ryanair kommer det ta minst ett år innan idén kan bli verklighet. Först måste flygplanen ha ett fungerande bredband. Hur motiverar då Ryanair chefen att sälja porr? Hotell runt om i världen visar porr, så varför skulle inte vi göra det? Att Michael O´Leary har en sunkig och omodern kvinnosyn är inget nytt, det syns även i en kalender med lättklädda kvinnor

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 8/11-2011Boeing 787 problem vid landning
Bild:bbc.co.uk

Boeings nya plan, 787 även kallad Dreamliner, som precis börjat flyga passagerare har haft problem med landningsproblem. Det var vid en inflygning till en flygplats i västra Japan i söndags som landningsstället inte fungerade som det skulle. Planet fick ta en extra inflygning, under vilket piloten tvingades fälla ut stället manuellt. Japan's All Nippon Airway (ANA) navände istället "en alternativ procedur som fungerade", enligt Lori Gunter, taleskvinna vidChicagobaserade Boeing Co. Planet landade säkert och ingen rapporterades skadad. ANA är än så länge det första och ända flygbolag i världen som fluger Boeing 787.

Lonely Planet

Resedrömmens nyhet 7/11-2011Lonely Planets topptio-städer 2012
Bild:etn

Lonely Planet har utsett de städer anser vara bäst att resa till 2012. Efter att ha rest jordenrunt för research har de nu bestämt sig för sina favoritstäder 2012. Som vanligt är det några kända och några där man kanske höjer på ögonbrynen. Stockholm intar en hedrande femteplats. Förstaplatsen intar London som arrangerar OS 2012. Resedrömmens favoritstad ligger på åttondeplats.

Lonely Planet

Resedrömmens nyhet 6/11-2011Jamie Olivers nordiska vintermeny på Scandic
Bild:restauatoren.se

Scandics samarbete med världsberömda kocken Jamie Oliver har pågått sedan 2009. Nu har han komponerat en helt ny nordisk Vintermeny som serveras i alla Scandics restauranger. Samarbetet med Jamie Oliver har varit en stor framgång för hotellkedjan. Jag har alltid blivit imponerad av den goda mat jag ätit i de nordiska länderna och är därför stolt över den här menyn som bygger på influenser från mina resor till alla dessa vackra platser. Menyn har massor av lokala, säsongsaktuella ingredienser och jag är säker på att du kommer gilla det. Detta är tredje året som jag jobbar tillsammans med de trevliga människorna på Scandic och jag fortsätter att inspireras av dem, säger Jamie Oliver.
Scandics nordiska Vintermeny av Jamie Oliver:
Lättrökt hjortcarpaccio med ruccola, söt äppelvinäger och hyvlad Västerbottensost
Krispigt stekta anklår med potatis- och rotsellerimos, bräserad savoykål och kryddig plommonsås
Chokladmousse med päron i rödvin och rosmarin, syrliga körsbär och vaniljkräm

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 5/11-2011Världens största flygplats vid Themsen
Bild:PA

Det finns planer på att bygga en fyra-runway flygplats vid Themsen Estuary, som ses som en lösning på Londons flygproblematik. Arkitekten Lord Norman Foster, som även designat Wembley stadium, har visat sin design för $77 billion som skulle bli världens största flygplats. Flygplatsen beräknas ta upp till 150 miljoner passagerare per år och vara öppet 24-timmar per dag vid "Thames Hub", vilket är två gånger mer resenärer jämfört med Heathrow.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 4/11-2011Ön S:t Helena får en flygplats
Bild:philatelia.net

Äntligen får ön S:t Helena som ligger i Atlanten. Ön är kanske mest känd för att Napoleon bodde där, som fånge, från 1815 fram till sin död 1821, denna ö som än så länge bara varit tillgänglig via havet. S:t Helena ligger 18000 mil från Brasilien och hoppas i och med flygplatsen att detta ska få cirka 30000 per år turister att komma till ön, i nuläget kommer det ungefär 900 personer per år. Flygplatsen ska byggas av ett Sydafrikanskt företag vid namn Basil Read.

Huffpost/travel

Resedrömmens nyhet 3/11-2011Tom Cruise ska boosta turismen i Dubai
Det kan ses som ett mission impossible men nu förbereder sig Dubai för en turismboom när filmen Mission Impossible med Tom Cruise i huvudrollen har premiär i slutet av året. Filmen heter, Mission Impossible: Ghost Protocol ger en spektakulär vy av staden med Hollywoodstjärnan dinglande från 124:e våningen på världen högsta byggnad, Burj Khalifa. Dubai är exceptionellt vackert och familjevänligt, min familj och jag spenderade kvällarna med att åka gokart, inomhusskidåkning, shopping, dykning och kamelridning och ändå har vi inte tagit del av allt utbud som erbjuds, säger Tom Cruise.

News.com

Resedrömmens nyhet 2/11-2011Världens största kasino planeras i Miami
Bild: mailonline.com

Nu vill Miami bräcka Las Vegas genom att bygga världens största kasino. Ett kasino som ska ha mer yta än Las Vegas sex största kasinon. Det malaysiska företaget Genting planerar att spendera $3.8 billion på Resorts World Miami. Kasinot kommer ha mer spelyta än Sin City's Mirage, Venetian, MGM Grand, Bellagio, Wynn och Caesars Palace tillsammans. Byggnaden kommer att bli två och en halv gånger större än världens största kasino i USA - the Foxwoods Resort i Ledyard, Connecticut. Förutom at tdet beräknas skapa 100000 jobbtillfällen så planeras 5,4 miljoner turister komma till staden. Kasinot ska ligga vid vattnet och inkludera fyra hotell med 5200 rum, en vattenlagun av en storlek motsvarande 12 swimmingpooler och mer än stycken barer och restauranger. Video- Resorts World Miami

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 1/11-2011Åk rutschkana på museum i New York
Bild: architizer.com

Att gå på museum kan för baren och vuxna med barnasinnet kvar få en helt annan betydelse på New Museum i New York. Där kan besökarna åka rutschkana genom byggnaden för at ttill slut hamna i en pool. Utsällningen "Experience" innehåller saker från den tyska konstnären Carsten Holler. Det öppnar på onsdag och pågår fram till 15 januari. Besökarna får hjälmar och stöd för armarna att ha vid åkandet av rutschkanan. När du åker rutschkanan måste du släppa taget och bara följa med och du förlorar kontrollen, förklarar Holler sin kreation.

Huffpost

Resedrömmens nyhet 31/10-2011Frihetsgudinnan firad på sin 125-årsdag
Bild: EPA

New yorks mest kända dam har fyllt 125 år och som hon blev firad Frihetgudinnan. I födelsedagspresent blev hon utrustad med webbkameror så nu går det att beskåda hennes vy av Manhattan. Under firandet som varade i 12 minuter var det fyrverkerier och musik, nu väntar ett års reparationer för damen. Och för turister som besöker New York som vill se Frihetsgudinnan får tänka om, hon kommer nämligen vara avstängd i ett år. Hon ska få nya trappor, hissar ska installeras och så ska säkerheten förbättras.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 30/10-2011Lonely Planets resmål för 2012
Bild:africanatravel.se

Vilka länder kommer bli resmål 2012? Lonely Planets har samlat hundratals idéer från resenärer, familj, bloggare och twittrare. Nu har de gjort en lista på topp tio länder för 2012, listan är gjord efter hur landet är rankat, rankningen är gjord av en panel bestående av reseexperter. Listan baseras bland annat på dess aktualitet och hur spännande resmålet är. Förstaplatsen innehavs av... Uganda.

Lonely Planets lista

Resedrömmens nyhet 29/10-2011Qantas stoppar all flygtrafik
Bild:smh.com

Det australiensiska flygbolaget Qantas stoppar all flygtrafik efter en facklig konflikt. Berörda anställda kommer att utestängas från arbetet, i en så kallad lockout, från måndag morgon.Trafiken har stoppats från klockan 08.00 svensk tid på lördagen. Detta inkluderar piloter, ingenjörer, bagage-, mark- och cateringpersonal som redan strejkat i månader berörs av lockouten. Eftersom de är nödvändiga för att hålla igång verksamheten måste alla flygningar som inte redan påbörjats ställas in. Strejkerna på Qantas har pågått i flera månader och kostat bolaget över 460 miljoner kronor hittills. Omkring 70 000 resenärer har redan drabbats och över 600 flygresor har ställts in. Det oväntade beskedet att stoppa all flygtrafik kommer att påverka 108 plan på 22 flygplatser. Flygbolaget kommer att stå på marken så länge det krävs för att få ett slut på det här, sade vd:n Alan Joyce vid en hastigt sammankallad presskonferens och tillade att han inte kunde välja "den enkla vägen" och gå med på fackens krav. Beslutet att stoppa flygtrafiken kom efter ett stormigt årsmöte på fredagen. Qantas pressmeddelande om stoppet

News.com.au

Resedrömmens nyhet 28/10-2011Boeing 787:s premiärtur till HongKong
Bild:Reuters

Efter mer än te års försening har så äntligen Boeing 787 gjort sin premiärtur från Tokyo till HongKong. All Nippon Airways (ANA) flygplan var fullt med reportrar och entusiaster varav en del betalat flera tusen dollar för privilegiet att få vara med om detta. 787 vars tilltalsnamn är The Dreamliner är inte det snabbaste eller största flygplanet. Men det är byggt av kompositmaterial, vilket tillsammans med nya motorer förväntas bidra till en 20 procent lägre bränsleförbrukning. Enligt tillverkarens löften ska materialet även borga för ett mer trivsamt kabintryck, vilket lär bli upp till passagerarna att bedöma. Flygplanet ska i dagens utförande ta upp till 250 personer, med två mittgångar och ett utökat bagageutrymme ovanför sätena. Youtube - Boeings premiärtur och Bra bilder på och inuti planet

Chicago Tribune

Resedrömmens nyhet 26/10-2011Barnförbjudet nya trenden på semestern
Bild:booked.net

Allt fler verkar ha upptäckt hur skönt det är att slippa barn under sin semester, semester utan barn är det nya som gäller. Efterfrågan på barnfria hotell växer. Sommaren 2012 erbjuder Sveriges största researrangör 17 Couples-hotell. För en del är det semester att bo på ett hotell utan badbollar och barnklubbar. För de resenärerna erbjuder vi 70 procent fler hotell som är helt barnfria nästa sommar, säger Bassam el Mattar, Fritidsresors Sverigechef. Det här är det bästa alternativet för de som reser utan barn. Allt är upplagt för att man ska gå ner i varv, njuta och ha gott om tid för varandra, säger Bassam el Mattar, Fritidsresors Sverigechef. Med nya hotell och resmål satsar Fritidsresor ännu mer på vuxna resenärer, som jämte barnfamiljer är den största kundgruppen. Ett sätt att nå en vuxen målgrupp är satsningen på Couples, men också på andra handplockade hotell.

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 25/10-2011Ryanair fixade fönsterruta med tejp
Bild:PA

Ett Ryanairflygplan med 200 passagerare fick vända tillbaka efter att de använt tejp till att fixa ett trasigt fönster i cockpit. Flygresan som startade i Riga, Litauen misslyckades med flighten efter 20 minuter då tejp lossnat och utlöst ett alarm. De förde oss bakom ljuset och vi var skräckslagna. Jag såg några killar tejpa vindrutan med vad som såg ut att vara silvertejp, säger passageraren Anthony Neal, 33. Det irländska luftfartsverket IAA har undersökt ärendet och säger att tejpen användes för att säkra upp vindruteskyddet. Med tanke detta och allt annat som Ryanair har gjort eller lagt fram förslag om är det inte konstigt att det finns en sajt som heter I Hate Ryanair

Telegraph

Resedrömmens nyhet 24/10-2011Svensk utsedd till quality hunter
Bild:qualityhunters2.com

För cirka en månad sedan gick Finnair och Helsingfors flygplats ut i en kampanj där de sökte "Quality Hunters". Finnair och Helsingfors flygplats sökte sju människor med talang och intressen för allt som rör resor, en så kallad Quality Hunter (kvalitetsjägare). En Quality Hunters uppgift är att resa runt i världen och leta efter fräscha ideer hur man kan utveckla flygresandet och Helsingfors flygplats. The Quality Hunters, kommer rapportera, observera och utvärdera från flighter, transfer som erbjuds av Finnair och Helsingfors flygplats. De sju lyckliga som får jobbet kommer vara ute i sju veckor och undersöka sju kategorier på kvaliten av servicen. Alla sju ska skriva i en blogg och berätta om sina erfarenheter som alla publiceras på sajten www.qualityhunters2.com. Nu har vinnarna presenterats. Kocken och reseentreprenören Sanjoo Malhotra från Stockholm ska under två månader blogga om mat och dryck ombord på Finnairs flyg och på Helsingfors flygplats. Sanjoo Malhotra har fått jobbet tillsammans med sex andra Quality Hunters från olika kontinenter, som ska kvalitetstesta bland annat underhållning och shopping. Syftet är att höja servicenivån ytterligare. Under perioden 20 oktober till 20 december reser de runt i Europa, Asien och Nordamerika med Finnair och bloggar. Följ Sanjoo Malhotra på qualityhunters2.com. och på Twitter, skriver Finnair i ett pressmeddelande. qualityhunters2.com

Presskontakt

Resedrömmens nyhet 23/10-2011Det råder Pippi-feber i världen
Bild:alv.se

När utländska turister ska välja turistattraktion i Sverige råder det ingen tvekan om vad de vill se, det är Astrid Lindgrens värld i Vimmerby som gäller. Astrid Lindgrens Värld vann det prestigefyllda priset TRIP Global Award som instiftats av RTS, Rese- och Turistnäringen i Sverige, i samarbete med Visit Sweden. Astrid Lindgrens värld i Vimmerby knep första platsen och Junibacken i Stockholm kom trea. På andra plats placerade sig Skansen. Priset kallas Trip Global Awards och i juryn sitter norska, finska, danska, tyska, italienska, franska, brittiska och ryska researrangörer. När man tävlar mot upplevelser som Skansen och Kungsleden, känns det naturligtvis hedrande att vinna förstapris, säger Mikael Ahlerup, vd för Astrid Lindgrens Värld. För att se alla vinnarna på galan

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 22/10-2011SnoozeCube pods vid flygplatsen i Dubai
Bild:Pankaj Sharma/XPRESS

Dubai International Airport är den första flygplatsen i mellanöstern som erbjuder så kallade "sleeping pods" till resenärer. Tio"SnoozeCubes2 har blivit installerade längs med Gate 122 vid Dubai International Airport’s Terminal 1. Det nya "SnoozeCube-boendet" innehåller en säng, en touch-screen TV, internettillgång med hög hastighet och sammanlänkad med flygplatsens flight-information system. under pilotfasen kan SnoozeCube bokas per timme mot en kostnad på 18 dollar per timme de fyra första timmarna. SnoozeCube är designat och byggt i Nya Zealand.

The rich traveller.com

Resedrömmens nyhet 21/10-2011Framtidens resande - res bland flytande moln
Bild:Tiago Barros

Vem har inte drömt om att flyta bland molnen? Den drömmen har en person nu gjort en skiss på.En arkitekt, Tiago Barros, från New York har kommit på en galen idé om hur man kan färdas i framtiden. Och det är inte tåg, buss eller flyg som gäller, nej, det är ett stort flytande moln (passing cloud) som följer vindens riktning. Barros har hämtat inspiration från zeppelinarna. Hur ta sig upp till molnen? Men hjälp av en stege går det att sitta på molnet och hoppa av vart nu molnet landar, någon garanti för ankomsttid finns inte. Frågan är om detta kan bli framtidens resande?

Designboom.com

Resedrömmens nyhet 20/10-2011Ismoské på gång i Jukkasjärvi
Bild:Minett Sikström

Iskyrkan i Jukkasjärvi kan snart få sällskap av en ismoské, allt enligt ett förslag av Mahmoud Aldebe,tidigare ordförande i Sveriges Muslimska Förbund (SMF). Varje år uppför ishotellet i Jukkasjärvi en kyrka där det vigs 150 par i iskyrkan varje år. Tidigast nästa vinter kan ismoskén ta plats bredvid kyrkan. I år kommer någon ismoské antagligen inte hinnas byggas då ansökan om EU-medel tar sin tid.Yngve Bergqvist säger att byggtekniken som används vid Icehotel lämpar sig väl för en kupolbyggnation i is som skulle kunna utgöra en ismoské. Däremot ser han inte en ismoské som en möjlig vallfärdspunkt, utan något som kan tillföra ett mervärde för den befintliga målgruppen. Ishotellets skapare Yngve Bergqvist, grundare av ishotellet, säger dock att det pågår en förprojektering och att de är öppna för allt då religionsfrihet råder i Jukkasjärvi. Vi har besökare från precis hela världen och många kommer från till exempel London och Saudiarabien. Vi tyckte att det var en rolig idé med tanke på att vi redan har en iskyrka, säger han. Första isbyggnaden byggdes 1990 och de första gästerna kom 1992. Icehotels hemsida och Resedrömmen om Ishotellet

Huffpost/travel

Resedrömmens nyhet 19/10-2011Know the code i Las Vegas
Bild:timesharegiant.com

Las Vegas staden som är känd för sina alla spelkasinon är även känd för sin slogan:"what happens in Vegas stays in Vegas" har lanserat en interaktion med sociala medier kallad: "Know the Code". Know the code går ut påatt besökare til staden får logga in och skriva på online att de lovar att de inte kommer avslöja detaljer om sin vistelse om sin resa via sociala medier. Självklart lockar hastagen #knowthecode på twitter mer publicitet. Besökare får logga in på sajten VisitLasVegas.com och skriva på följande: "I promise to follow the code of Las Vegas by not tweeting, tagging, posting, telling, whispering, emoting, defining, drawing up, writing about or in any way revealing the all powerful What Happens Here, Stays Here moment of me or any one else in my party to others not on said trip during or at any time after said trip's duration - i.e. the moment being the part or parts of the trip that should stay in las vegas. The other parts are fine ... so sayeth this person." Youtube - Know the code

Gadling

Resedrömmens nyhet 18/10-2011Välkommen till världens första spaceport!
Bild:AFP/Getty Images

Med den flärd som tillkommer en multimiljonär som Richard Branson öppnade han världens första spaceport, han öppnade ståndsmässigt med champagne nedsvingandes från en balkong. Branson Virgin Galatic ligger i södra New Mexiko. Branson hade sälskap av guvernör Susana Martinez, astronauten Buzz Aldrin och framtida rymdresenärer. Han hoppas att flera tester med Virgin Galactic kan bli utförda i slutet av 2012 för att kort därefter starta kommersiella rymdresor. Mer än 450 människor har köpt biljetter för att flyga med Virgin Galactic. Cirka 150 av dem var med vi ceremonin.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 17/10-2011Miljardsatsning på att utveckla Arlanda
Bild:airamb.se

Swedavia inleder nu en storsatsning på Stockholm Arlanda Airport. Under tre år är planen att investera en miljard SEK i kapacitets- och kvalitetshöjande åtgärder. Målsättningen är att skapa en mer välkomnande flygplats som ännu tydligare sätter resenären i fokus. Först ut är Terminal 2. För att säkerställa effektivitet, kundvärde och konkurrenskraft även under kommande år inleder nu Swedavia en storsatsning på flygplatsen. Stockholm Arlanda Airport är något av Sveriges fönster mot världen. Swedavia inleder nu ett antal infrastrukturprojekt som omfattar alla delar av flygplatsen. Det är viktigt för oss att förbättringarna görs i dialog med våra kunder, för att vi ska vara en bättre affärspartner och skapa en bättre upplevelse för resenärerna. Investeringen är en milstolpe i flygplatsens utveckling och visar tydligt på vårt mål att öka kundvärdet för resenärer, flygbolag och butiksoperatörer säger Torborg Chetkovich, koncernchef Swedavia.

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 16/10-2011Vinnarna i Condé Nast Traveler 2011
Bild:squa.re

Letar du efter inspiration til ldin nästa resa? Nu är vinnarna av årets The Conde Nast Traveler Readers Choice Awards presenterade. Mer än åtta miljoner, enligt Conde Nast Traveler, har röstat på vad de tycker om öar, städer, hotell, flygbolag och fartyg/kryssningar som de rest med. Bland annat har de fått ta ställning till vänlighet, restauranger, kultur, sightseeing och shopping.

Conde Nast Traveler

Resedrömmens nyhet 15/10-2011Hotellet som tagit 24 år att bygga
Bild:IAN TIMBERLAKE/AFP/Getty Images

Äntligen, det har tagit 24 år att färdigställa Nordkoreas största hotell,Ryugyong Hotel i Pyongyang, men bättre sent än aldrig. Hotellet som kallats världens fulaste bygnad av en arkitekt. Kärt barn har många namn, detta hotell har kallats: ”Domedagens Hotel”, ”Phantom Hotel” och ”105 Building”, detta är tre öknamn på den pyramidformade byggnad som är 330 meter hög och som fullständigt dominerar Pyongyangs skyline. När bygget inleddes 1987 var målet att detta skulle bli världens högsta hotell med sina 335 meter och 105 våningar. Invigningsdatum var satt till juni 1989, men arbetet drog ut på tiden och 1992 avstannade bygget helt i samband med att Nordkoreas ekonomi gick i botten. Den spöklika byggnaden stod sedan öde i 16 år, och myndigheterna lät radera bort hotellet från alla officiella foton och kartor över Pyongyang. Men 2008 tog det egyptiska företaget Orascom Group över ansvaret för projektet. Nytt invigningsdatum är satt till den 15 april 2012. Datumet är ingen slump. Den 15 april 1912 föddes Kim II Sung som ledde landet fram till sin död 1994. Kim II Sung har utsetts till ”landets evige president”.

The Telegraph

Resedrömmens nyhet 14/10-2011Polar Land på Legoland
Bild:legoland.dk

Polar Land är namnet på ett helt nytt område i LEGOLAND®. Huvudattraktionen blir världens första rutschbana som kombinerar ett fritt fall på 5 meter med en utflykt bland levande pingviner. Polerna möts i LEGOLAND-parkens nya 12 500 kvm stora område Polar Land. Här kan besökarna prova Polar X-plorer, som är världens första rutschbana med fritt fall på 5 meter kombinerat med en titt in i pingvinernas värld. Polar Land består dessutom av en pingvinanläggning, en restaurang och den nuvarande Power Builder, som görs om till en flygsimulator. Utbyggnaden av parken är den största i LEGOLAND Billunds historia och innebär en rekordhög investering på 75 miljoner danska kronor. Det nya området Polar Land blir hela 12 500 kvadratmeter stort och byggs av 750 000 LEGO klossar. I landet bor 15 pingviner från Antarktis, och förutom berg- och dalbanan finns här en flygsimulator för polarpiloter och en restaurang med direkt utsikt över pingvinernas område. Satsningen är den största i LEGOLAND Billunds historia och innebär en investering på 75 miljoner danska kronor.

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 13/10-2011Ryanair vill spola toaletterna
Bild:guardian.co.uk

Lågprisflygbolaget Ryanairs senaste idé är att spola toaletterna, de vill ta bort två av tre toaletter ombord på planen. Detta i ett led att få fler stolsplatser och därmed göra flygbiljetten billigare. Michael O’Leary, VD på Ryanair säger att kostnaden sjunker med ungefär fem procent för alla passagerare. Ryanair som årligen flyger 75 miljoner passagerare per år har bara en flygplanstyp: Boeing 737-800, som har 189 platser, vilket är max tillåtna antal. Vi försöker övertala Boeing om att utöka platserna med sex mer sittplatser, säger O´Leary.

Huffpost/travel

Resedrömmens nyhet 12/10-2011Emirates Air Line - namnet på Londons linbana
Bild:Emirates

Flygbolaget Emirates Air Line sponsrar de nya linbanorna som kommer korsa Themsen i London inför OS 2012. Linbanan kommer kallas Emirates Air Line kommer erbjuda besökarna en underbar vy av staden. Sträckan kommer vara 1,1 km mellan två stationer: Greenwich Peninsula och the Royal Victoria Docks, åkturen tar ungefär sex minuter. Det komer finnas mellan 20 och 34 kabiner åt gången, som kan ta 2500 passagerare åt gången i timmen i varje riktning. Emirates Air Line är ett spännande och innovativ transportmedel, lätt att resa med för tusentals resenärer och erbjuder ett fågelsperspektiv av Themsen, säger borgmästare Boris Johnson. Youtube- The Emirates Air Line

News.com

Resedrömmens nyhet 11/10-2011Köttfria måndagar på Malmö Aviation
Bild:peta.org.uk

Nu inför Malmö Aviation köttfria måndagar, det gäller från och med 10 oktober. Syftet är att få resenärerna att få upp ögonen för miljöproblemen och visa hur vi själva kan minska påverkan på miljön. Flygbranschen står för cirka 2-3 procent av de globala utsläppen av koldioxid medan uppfödningen av djur för köttindustrin genererar 18 procent av de globala växthusgasutsläppen. Detta är en av anledningarna till introduktionen av Köttfri måndag.Genom införandet av köttfri måndag räknar Malmö Aviation med att minska koldioxidutsläppen med cirka 35 ton per år. Köttförbrukningen minskas med över fem ton, vilket motsvarar den årliga förbrukningen för 65 genomsnittsvenskar. Konceptet Meat Free Mondays lanserade i juni 2009 av Paul McCartney tillsammans med döttrarna Stella och Mary. Köttfri måndag och

Facebook - Meat Free Monday

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 10/10-2011Nytt snabbtåg i Uzbekistan
Bild:anons.uz

Uzbekistans järnväg Railways och JSC Uzzheldoropass har infört ett höghastighetståg som kallas Afrosiyob, på rutten Tashkent - Samarkand - Tashkent, med start från den 8 oktober 2011. Enligt järnvägsbolaget har biljetter redan sålts till Afrosiyob och med en sträcka på 344 km som tar två timmar. Maxhastigheten är 250 km/h. För höghastighetståget "Registan" tar samma sträcka 3.5 timmar. Tåget har en kapacitet för 267 personer och har en mattågsvagn och en VIP-klass, första klass och ekonomiklass. Priset i VIP-klass är 40 dollar och första klass kostar 30 dollar och vad ekonomiklass kostar nämns inte i texten.

ETN

Resedrömmens nyhet 9/10-2011Blå,lila eller en orange flygpassagerare?
Bild:AP

Världens flygplatser väntar på en ny säkerhetskontroll som ska underlätta för den stora majoriteten flygresenärer. Passagerarna ska placeras i färgfack, en tunnel är blå, en är lila och en tredje orange. I den blå passerar frekventa flygresenärer, i den lila normala passagerare och i den orange personer som bedöms kräva en extra koll. En helt ny säkerhetsmodell presenterades i samband med International Air Transport Association Aviation (IATA) Security-konferensen i Amsterdam nyligen. Inom en snar framtid ska flygpassagerare slussas genom sex meter långa tunnlar där de får ha på sig precis allt det som nu måste plockas av i säkerhetskollen. Under den korta tunnelgången scannas passagerarna på misstänkt material. Genom att göra vår säkerhetskoll smartare, där vi använder oss av redan kända fakta om resenärer, får vi ett riktvärde för säkerhet och kan slussa igenom alla mycket snabbare, säger IATA-chefen Tony Tyler.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 8/10-2011Kisspåse ombord på holländska tåg
Bild:survivalcenter.com

Vad gör du på tåget när det inte finns en toalett? Använder en plastpåse (kisspåse)! Nederländska tågoperatören NS har satt in tåg som saknar toalett, något som väckt irritation både bland pendlare och politiker. Men nu har bolaget funnit en (nöd)lösning för resenärer som är kissnödiga, lösningen är en kisspåse som ska finnas ombord och delas ut vid behov. Men, påpekar, Eric Trinthamer, NS-talesman, det är inget för dagligt bruk utan mer en katastrofberedskap, som att ha första hjälpen-utrustning ombord. Infrastruktur- och miljöminister Melanie Schultz van Verkeer säger att hon läste om det toalösa tillståndet i tidningen och trodde att det var ett skämt. Nu har hon bestämt att vartenda tåg i Nederländerna ska ha toalett före 2015.

Yahoo.com

Resedrömmens nyhet 7/10-2011Finalisterna klara till Trip Award
Bild:trip.se

Snart är det dags att dela ut TRIP Award – rese- och turistnäringens årliga pris till framgångsrika företag och entreprenörer. Vinnarna utses i samband med Svenska Turistgalan den 20 oktober, då även Stora Turismpriset och TRIP Global Award delas ut. Jag är oerhört imponerad av finalisterna till Trip Award! De visar alla kreativ höjd och innovationskraft och kan pedagogiskt få ut sina budskap. Finalisterna paketerar dessutom sina erbjudanden på ett attraktivt sätt och bygger vidare på rådande trender inom turistnäringen, säger Jan Lundin, vd för RTS, Rese- och Turistnäringen i Sverige. RTS har sedan 2005 delat ut TRIP Award för att uppmärksamma det goda företagandet inom näringen. Vinnarna av fjolårets TRIP Award var Ramundberget, Tree Hotel och STF. Lista över finalisterna och TRIP

Cisionwire

Resedrömmens nyhet 6/10-2011Gran Canaria - dit reser vi i vinter
Bild:tasemester.se

Vintern är som bekant en mörk period, så vart reser då folk för att få lite sol denna tid på året? Jo, till Gran Canria. Resebyrån Ticket har låtit Novus fråga ett riksrepresentativt urval svenskar om deras resvanor inför vintern. 76 procent svarar att den krisande världsekonomin inte påverkar deras resplaner och antalet bokningar ligger kvar på samma starka nivåer som förra vintern. Vinterns solklara favoritdestination är klassikern Gran Canaria som behåller förstaplatsen från förra vintern. Nu presenterar resebyrån Ticket bokningsstatistiken för vintern 2011/2012 tillsammans med en färsk Novus-undersökning om svenskarnas resvanor. Det absoluta favoritresmålet i vinter är Gran Canaria som behåller första platsen som vinterns mest bokade destination och antalet bokningar ökar med 10 procent. Näst mest bokat är Thailand, tätt följt av USA som har ökat med 50 procent. Det är New York som står för den största ökningen på hela 68 procent.

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 5/10-2011Flygpriserna sjunker mot rekordlåga nivåer
Bild:travelmarket.se

Under hela 2010 och större delen av 2011 har det blivit dyrare att flyga på grund av höga bränslepriser samt att flygbolagen har svårt att anpassa sig till den tillgängliga kapaciteten. Nu har dock biljettpriserna åter satt kurs mot rekordlåga nivåer, som präglade flygtrafikens krisår 2009. Det visar senaste utgåvan av Svenskt Flygprisindex, som ges ut av resesökmotornTravelmarket.se Svenskt Flygprisindex, har genomfört en priskoll på de billigaste flygresorna till 10 europeiska storstäder och 10 interkontinentala storstadsdestinationer. Priskollen är genomförd utifrån avresa i vecka 43, vilket är mellan den 24:e till den 30:e oktober 2011.

Boarding.no

Resedrömmens nyhet 4/10-2011David Hasselhoff - Air New Zealands senaste kändis
Bild:youtube

David Hasselhoff, skådespelaren som medverkat i tv-serier som "Knightrider" och "Baywatch" samt "America's Got Talent". Nu gör han reklam för Air New Zealand. Det Nya Zeeländska flygbolaget har gjort sig känt för att använda kändisar i sina reklamfilmer, bland annat har följande medverkat: Lohan Lindsay; Simmons Richard och Dogg Snoop. Flygbolagets nya reklam handlar om två, Mason och Jason, oskiljbara får i ett led att marknadföra "cuddle class" i deras Skycouch. Tre säten som kan bli en slags soffa finns på 777-300ER- flygplanen. Det är här som Hasselhoff kommer in i bilden. Reklamfilmen är minst sagt udda och konstig. The Inseparable Sheep Twins - Air New Zealand och David Hasselhoff - On the Skycouch with Rico - Air New Zealand. "The Mason and Jason videos, visar komforten och anvädnbarheten med Skycouch med en tvist av humor, säger Kathryn Gregory, Air New Zealand''s director of marketing.

Huffpost/Travel

Resedrömmens nyhet 3/10-2011Upper East Side- där bor svenskar i New York
Bild:uppereastsideevent.com

Svenskar bor trendigare och mer exklusivt än den genomsnittlige New York-resenären. Populäraste stadsdelen för hotellvistelser är Upper East Side, följt av Broadway/Times Square och SoHo/Tribeca. Det visar undersökningen om bokningsstatistik av Expedia. Bokningsstatistiken omfattar de tre senaste månaderna (juli, augusti, september) och sökstatistiken omfattar resor som planeras de tre kommande månaderna (oktober, november, december). Antalet hotellbokningar i Upper East Side har dessutom ökat med hela 300 procent jämfört med samma period förra året. Vi upplever att svenskar är mer trendkänsliga och att de ofta har större resbudget än den genomsnittliga New York-resenären. Det kan vara två viktiga förklaringar till att så många väljer Upper East Side, säger Charlotte Gogstad, vd för Expedia i Norden.

Expedia - pressmeddelande

Resedrömmens nyhet 2/10-2011Drop of Doom - 116m fritt fall på 5 sekunder
Bild:thecoasterguy.com

Lex Luthor Drop of Doom i Los Angeles får Gröna Lund och Lisebergs åkattraktioner att verka löjliga. Det är Six Flags Magic Mountain som ligger bakom den nya åkattraktionen. Den nya fritt fall-attraktionen har ett 126 meter högt torn,vilket kan jämföras med 100 meter för Fritt fall på Gröna Lund och 116 meter för Atmosfear på Liseberg. Till våren 2012 öppnar världens högsta fritt fall i en nöjespark i Los Angeles - 116 meter på fem sekunder. Även hastighten skiljer Gröna Lund och Liseberg mot Los Angeles, 137 kilometer i timmen mot Fritt falls och Atmosfears 110 kilometer i timmen. Åkattraktionens namn är tänkt efter Lex luthor som är Stålmannens ärkerival och Stålmannen är också temat för andra attraktioner intill det nya superåket, bland annat "Superman: Escape from Krypton Tower". För den modige som vågar ge sig på Drop of Doom bör känna till att det finns ett magnetbromssystem som tillåter att Drop of Doom kan tvärnita bara några decimeter från marken efter fem sekunders fritt fall. Hoppas då att de modiga har en kryptonithård mage. Youtube - Lex Luthor Drop of Doom

News.com

Resedrömmens nyhet 1/10-2011Radisson Blu inreder efter Mood Boards
Bild:radissonblu.com

Radisson Blu kommer inreda ett hotellrum efter idéerna från det vinnande förslaget i hotellkedjans så kallade Mood Board tävling. Ett Moodboard är en blandning eller ett kollage som används för att beskriva en designidé. Moodboards används av designers i en konceptutveckling för att beskriva en idé med hjälp av bilder, texter, färger, foton och materialprover. Deltagarna i Radisson Blu:s tävling bjöds in att designa ett hotellrum som matchar deras unika stil och personlighet. Juryn utsåg ett förslag av Wim Alenus från Belgien till vinnare. Hans design kommer att fungera som inspiration för ett rum på Radisson Blu Royal Hotel i Bryssel och Wim kommer att få 30 fria nätter i ”sitt” rum under ett år. De som lämnat in de tio bästa förslagen får också en helgvistelse i det nya rummet. Radisson Blu

Travelreport

Resedrömmens nyhet 30/9-2011Gotland kommer till New York
Bild:gotland.vingar.se

Har du aldrig varit på Sveriges största ö och bor i New York, kan du snart beskåda Gotland i den stora staden. Från och med 30 oktober till 5 november, kommer Scandinavia House ha en utställning och event som kallas "Gotland in New York" för att hylla, skönheten, kulturen, historien, maten och konsten av ön. Eventet är ett samarbete mellan the Swedish-American Chamber of Commerce in New York, Gotland och VisitSweden. Några av höjdpunkterna på utställningen: Ingmar Bergman Film Festival, Gotland Design Exhibition, featuring native Gotland art Specialty Gotland Cuisine vid Aquavit (65 East 55 St.) Scandinavia House ligger vid 58 Park Ave. at 38th St. Gotland in New York

Gadling

Resedrömmens nyhet 29/9-2011Vi reser helst utan barn
Bild:Katrin Jakobsen

Var tredje förälder tycker att det är roligare att semestra utan barnen. En undersökning från Skyscanner.se visar att 97 procent av föräldrarna anser att barnen begränsar i beslut om var utlandsresan ska gå. Och så mycket som en tredjedel erkänner att det är roligare att semestra utan barnen. När par förändrar familjesituationen och får tillökning förändras även deras resvanor. Friheten att åka precis vart de vill i världen minskar för barnfamiljer. 28 procent uppger att den främsta orsaken är helt enkelt att det är dyrare att resa iväg med en hel familj. Av de svarande uppger 15 procent att de begränsar sig till kortare distanser när de reser med barn, för att flygningen inte ska bli mödosam för barnen. 9 procent undviker väldigt varma resmål och fyra procent undviker exotiska ställen utifall barnen inte skulle gilla maten. En tredjedel av alla föräldrar svarade att det är roligare att semestra utan barn. Detta kan höra ihop med att 50 procent anser att semesterresan är en chans till avkoppling och avbrott från vardagen snarare än ett tillfälle att få mer kvalitetstid med familjen, säger Skyscanners Mary Porter som själv är mamma.

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 28/9-2011Sverige toppar listan, vi bokar flest resor via nätet!
Bild:barnensturistguide.se

Det vanligaste sättet att boka sin resa i Europa är via nätet. De allra flesta föredrar att sitta och surfa och boka resan via datorn/mobilen. Det är alltmer sällan som vi går till den lokala resebyrån för att få hjälp med allt fixande och inför resan. I genomsnitt bokar 80 procent av skandinaverna sina resor via nätet när de ska iväg på en resa. Detta visar en internationell undersökning som Zoover genomfört med hjälp av 7000 besökare som medverkat på resesajten. Östeuropéerna verkar vara lite mer försiktiga och tar helst hjälp av någon researrangör när det ska resas bort. I Tyskland, Belgien och Frankrike börjar man sakta men säkert följa med i trenden. Omkring hälften av de som medverkat i undersökningen bokar via nätet. Men ingen slår Sverige som tillsammans med Finland hamnade på en delad förstaplats. Hela 89 procent av befolkningarna använder den egna datorn när det vankas semester.

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 27/9-2011Så undviker du att bli en turist
Bild:gothamgazette.com

Det är ingen tvekan att det syns när vi och många andra är turister i en stad elle känd plats. Förutom kameran syns det på kläderna. Arthur Frommer, grundaren av guideboken Frommer, berättar att han alltid är "överklädd", speciellt i stora städer, för att inte ses som en turist. Han vill så långt som möjligt smälta in bland lokalbefolkningen, för att bland annat undvika uppmärksamhet. Men hur gör man då för att undvika att se ut som en turist? Det svaret har webbsidan HNTBAT - "How to not be a tourist". Sajten ger råd om hur man lever och liknar en lokalbo, med guider till New York, London och Singapore. Paris och Melbourne är på gång. HNTBAT.com syfte är att förebygga att resenärer:"falling into the trap of making that imminent mistake when visiting a new city."

News.com

Resedrömmens nyhet 26/9-2011Livet som flygvärdinna på Pan Am
Bild:ABC.com

I USA har ABC serie "Pan Am" haft premiär. Tidningen HuffPost Travel har träffat sex stycken forna flygvärdinnor för att prata om tiden som var och om programmet. I porgrammet överdramatiseras flygplanskapning, sexuella eskapader och spioneri av Pan Am:s flygvärdinnor, vilket de ikoniska flygvärdinnorna kan relatera till i viss utsträckning och visst hade sin tid av galmour. Flygvärdinnorna var tränade att ta hand om alla möjliga och omöjliga problem såsom cocktailblandning till eliten och ta hand om bebibsar medan de flög på weekends till Teheran, Bangkok och Paris. I Sverige har filmen premiär 16 oktober på TV3. Pan Am ABC - Trailer TV3 Sverige

Huffpost/travel

Resedrömmens nyhet 25/9-2011The Layover - Anthony Bourdains nya program
Alla som gillar Anthony Bourdain kan nu se fram emot ett nytt TV-program med det nya programmet: The Layover. Premiären för programmet ärden 21 september på Travel Channel. Konceptet handlar om "from dive bars to five stars" — på 24 till 48-timmar. Såhär skriver Bourdain på Tumblr "We are well aware that many of the meals and experiences on No Reservations are, frankly, impossible to duplicate. The upcoming last meal at El Bulli show being a particularly extreme example. The crew and I got drunk one night and said, “hey, let’s make Samantha Brown’s show! Only….different…and good! ” unlike No Rez, you will actually be able to do the stuff covered on the show. And unlike other shows of the genre, you might actually want to".

Huffpost/travel

Resedrömmens nyhet 24/9-2011Hotel Hell- Gordon Ramsays nya program
Bild:insidetv.com

Den brittiske kände tv-kocken Gordon Ramsay ska göra ett nytt tv-program med hotelltema, Hotel Hell. Hotel Hell kommer produceras av Ramsay och den amerikanska tv-kanalen Fox där amerikanska hotell, motel och bed & breakfast. Serien som ännu inte har ett datum för visande på tv kommer ha samma format som Kitchen Nightmare och Hells Kitchen, där Ramsay arbetar med restauranger för att få dem bättre. Från skitiga sovrum till skitiga badrum, inkompetent personal eller dålig service är några saker som ska granskas och förbättras med Ramsays hjälp, säger Fox i ett utlåtande. Hela programmet kommer genomsyras samma anda som Kitchen Nightmare. TV-serien känns som ett naturligt val om Ramsay, nu driver han bland annat York & Albany, boutique townhouse hotel i London med tio rum och medelhavsmat i restaurangen. Nu pågår kastingen för programmet Casting nationwide

The Independent

Resedrömmens nyhet 23/9-2011Bangkok och New York - dit reser vi i vinter
Bild:hostellinenewyork.org

Svenskarna hittar tillbaka till Egypten redan i vinter. Enligt Resias bokningsstatistik för charterresor i höst och vinter är Egypten det tredje mest bokade landet, näst efter Thailand och Kanarieöarna som står sig som svenskfavoriter. Vinterns raketer ligger västerut – USA och Mexiko ökar mest. Det är tydligt att Egypten är på väg tillbaka och faktiskt behåller sin attraktionskraft som charterresmål även om det är en bit kvar till förra årets nivåer. Generellt sett går vi mot en vinter med en stark konsumtion av privatresor, där USA och Mexiko fortsätter att dra till sig en större publik, säger Bo Jakobsson, försäljningsdirektör på Resia. De har delat in resmålen i tre kategorier: charter, utrikesflyg och paketresor.

Cisionwire

Resedrömmens nyhet 22/9-2011Världsrekord inom turism och resor
Bild:Richard Bradbury/Guinness World Records

Från den snabbaste tiden till att öppna en låst resväska till den största samlingen av trafikkoner, det verkar som resenärer är beredda att göra allt för att slå världsrekord. Från det konstiga, till det extravaganta och fantastiska, listan inkluderar även världens största hotell som ligger i Malaysia -- the Genting Highlands Resort in Pahang Darul Makmur med sina 6118 rum. Vidare finns på listan den dyraste pizzan, största sandhotellet och en man som drar ett flygplan som väger 188.83 ton. Med på listan finns även ishotellet i Jukkasjärvi, Sverige.

CNNGO

Resedrömmens nyhet 21/9-2011Tunnelbanan till Frankrikes vindistrikt
Bild:Delongcompany

Ta tunnelbanan i Frankrike, exempelvis "Burgundy Line-tåget" till Lyon, byt sedan till "Rhone Valley-linjen" vid Vienne till Chateauneuf-du-Pape eller Libourne till Medoc på "Bordeaux-linjen." Inspirerad av den stora variationen av små byar och städer som varje vinregion erbjuder i Frankrike skapade arkitekturhistorikern Dr. David Gissen, en karta där alla platser är samlade som om det vore en tunnelbanekarta i Paris eller New York. Exempelvis hoppa på Bordeaux-linjen vid Sauternes till Bordeaux city, sedan transfer till Right Bank line till St. Emilion. Karta - Metro wine map

Huffpost/travel

Resedrömmens nyhet 20/9-2011Hollywoodborna har tröttnat på turister
Bild:planetwire.com

Hollywoodborna demonstrerar, Hollywoodborna har fått nog. Ett av Los Angeles, kanske mest kända, attraktion/symbol, nämligen Hollywoodskylten kan få ett slut. Om Hollywoodborna får som de vill. De boende i det 87-åriga området kring skylten har tröttnat på turister och ser helst att det blir ett turiststopp. Somliga har redan tagit ärendet i egna händer. ”Varning - turistfri zon - alla turister måste lämna området” och ”Turister - försvinn” lyder skyltar i området. I dag, tisdag, arrangeras en öppen debatt om kraven.

LA Times

Resedrömmens nyhet 19/9-2011Världens bästa turister
Bild:istockphoto

Ordet turits väcker många assciationer, men vilka är egentligen världens bästa turister? Och hur kan de klassas? CNN GO har gjort en lista där svenskar ingår men jag vet inte om jag håller med om det synsättet. I lsitan ingår även de värsta då man minss även dem. Så här skriver CNN GO om Sverige: " Identifying travel feature: Tall, blond, relaxed, healthy: Swedes are easy to spot, but not to be confused with Norwegians (prone to being taller but gloomier) or Danes (even taller, even gloomier).Commendable habits: Easygoing Swedes are often seen as the Californians of Europe, even if they can come across as a bit dour. They’re known for being polite, self-deprecating and evenly tanned. Few nationalities look better in beachwear. Shortcomings: They make the rest of us look like gelatinous blobs".

CNN GO

Resedrömmens nyhet 18/9-2011Obestämt kön i australiensiskt pass
Bild:DFAT

Australiensare som ansöker om ett nytt pass har nu ett tredje alternativ att fylla i, nämligen ett tredje alternativ av kön, det finns kvinna (F), man (M) och bestämbar (X). Vilket innebär (förhoppningsvis) att könsöverskridande inte ska känna av någon diskriminering. Tidigare av personer som bytt kön tvungna att operera sig innan de kunde fylla i vilket kön de har i passet. Nu har myndigheterna bestämt at tdet räcker med ett intyg från en läkare för att få fylla i X. Senator Louise Pratt, australiens första parlamentariker som lever tillsammans med könsöverksriver person säger att den nya reformen angående passet är viktigt steg framåt. Hon säger till ABC radio: "Det har funnits många fall där människor blivit försenade vid flygplatsen av immigrationen för utländska resenärer, helt enkelt beroende på att deras pass inte liknar hur de egentligen ser ut.

Terminal U

Resedrömmens nyhet 17/9-2011Qantas erbjuder iPad som underhållning
Bild:corbis

Med start i oktober kommer det australiensiska Quantas bli världens första flygbolag som erbjuder en iPad 2 som underhållning ombord på flygresan, laddad med filmer, shower och musik. Flygbolaget säger att vid varje säte kommer det finnas en iPad, vilket innebär att det blir 254 iPads på planet. Dock kommer denna möjlighet än så länge bara finnas på Boeing 767-300. Det kommer ske under en sexveckors-period från oktober till december.

Huffpost Travel

Resedrömmens nyhet 16/9-2011O´Hare flygplatsen öppnar en aeroponic trädgård
Chicago’s O’Hare International Airport har öppnat världens första flygplats med en aeroponic trädgård. Vad menas då med aeroponic trädgård? Jo, det är ett sätt att låta saker växa med vatten och mineraler, där ingen jord ingår i en luft-eller dimmiljö. Vad kommer då att växa i trädgården? Grönsaker och kryddor, 44 stycken olika närmare bestämt, såsom red habanero peppers, som ska användas av flygplatsens restauranger. Stanley's Blackhawks Lounge och the Wicker Seafood samt Sushi Restaurant är några restauranger som använder sig av kryddorna. Det kommer även vara en plats där passagerare kan koppla av. Du hittar trädgården i den runda byggnaden mellan terminalerna 2 och3.

abclocalgo.com

Resedrömmens nyhet 15/9-2011Söktjänsten Google Flight har startat
Bild:googleflight

Google har smyglanserat sin kommande tjänst, Google Flight, dä det går att söka flygavgångar i hela USA. Utöver en egen tjänst som finns tillgänglig på http://google.com/flights så har man också inlett arbetet med att införliva flygsökningar i sökresultaten (tillsammans med den sedan tidigare tillgängliga flight-informationen). Tyvärr så är inte tjänsten lanserad i Sverige än, men förhoppningsvis så hittar den hit inom en snar framtid. Google.com/flights

Be better online

Resedrömmens nyhet 14/9-2011Finnair söker "Quality Hunters"
Bild:qualityhunter2.com

Finnair och Helsingfors flygplats söker sju människor med talang och intressen för allt som rör resor, en så kallad Quality Hunter. En Quality Hunters uppgift är att resa runt i världen och leta efter fräscha ideer hur man kan utveckla flygresandet och Helsingfors flygplats. The Quality Hunters, kommer rapportera, observera och utvärdera från flighter, transfer som erbjuds av Finnair och Helsingfors flygplats. Detta kommer förhoppningsvis leda till att flygplatsen i Helsingfors ska fungera smidigare i framtiden. De sju lyckliga som får jobbet kommer vara ute i sju veckor och undersöka sju kategorier på kvaliten av servicen. Alla sju ska skriva i en blogg och berätta om sina erfarenheter som alla publiceras på sajten www.qualityhunters2.com. De som är intresserade av detta har fram till den femte (5) oktober att söka Quality Hunters twitterkonto och Quality Hunters

Finanznachrichten

Resedrömmens nyhet 13/9-2011Lotties värld - nytt reseprogram
Bild:fritidsresor.se

Nu lanseras Lotties Värld - en serie om nio webb-tv-program med Lottie Knutson som programledare och med kända gäster som älskar att resa. Med start igår (12/9) släppttes ett program i veckan med reportage och möten. Programmen presenteras på Fritidsresor.se. Lotties Värld bygger på reportage från semesterorter och länder som Kreta, Lanzarote, Cypern och Turkiet. Programmen handlar mycket om mat, bad, njutning och personliga tips, säger Lottie Knutson. På hemmaplan hälsar författarinnan Mari Jungstedt på hos Lottie och bjuder på sin hemliga guacamole och Mexikotips. Pernilla Wahlgren lagar thaimat i PhuketmedanLottie får en lektion i konsten att göra thai chicken cashewnuts hemma hos tv-kocken Fredrik Eriksson. Mästerkocken Louise Johansson lär ut hemligheten bakom kanarisk saltpotatis och mojomedanLet's Dance-stjärnan Tobias Wallin lär Lottie att dansa zorba i ett avsnitt om Kreta. Jag är ju journalist från början. Det redaktionella upplägget i programmen tilltalar mig. Dessutom är det spännande och lärorikt att få lära sig hur webb-TV fungerar, säger hon. Lotties värld

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 12/9-2011Mobil TV på flyget
Bild:newsrt.co.uk

Snart kan passagerare ombord på utvalda flighter kunna se nyheter- och sportsändningar live på deras mobila apparater under resans gång. Row44, utvecklare av in-flight WiFi för flygbolag, säger att de skrivit ett avtal med flera tv-kanaler att sända live internet television som streamas till smartphones, laptops och tablets på flighten. Samarbetsparterns kan komma att bli BBC World News and Bloomberg Television, while FOX News, CNBC, MSNBC och VERSUS. Resenärer kommer kunna streama till deras WiFi för en avgift som i nuläget inte är bekräftad.

The Independent

Resedrömmens nyhet 11/9-2011Flygplatsen i Amsterdam öppnar 6D teater
Bild:schiphol.nl

Amsterdams flygplats Schiphol har redan ett casino, bilbiotek, en utomhus - och inonhuspark, ett museum och massvis med shopping och matplatser. En flytande busstur, Floating Dutchman, erbjuder en city tour med start vid flygplatsen. Nu har det öppnats en 6D XD teater vid flygplatsen. Lokaliserad strax vid Schiphol Plaza, inne på XD-teatern kommer besökarna att få sitta i bekväma säten med ljud, vind och ljuseffekter. resan på teatern är kort, endast fyra- fem minuter per film, det går att välja mellan tre filmer Canyon Coaster,Jett & Jinn, som handlar om en liten pojke och hans katt som flyger genom en stad och filmen Snowride, en spännande resa genom snölandskap. För att få en åktur på XD-teatern måste man vara fem år fyllda och kostar 6 EURO. VIDEO-Canyon Coaster

Stuck at the airport

Resedrömmens nyhet 10/9-2011Resia satsar på ekolyx
Bild:resia.se

Resia satsar på ekolyx i samarbete med Ecospheres.se. Resorna är utformade med omtanke för miljö, människa, och kultur. Filosofin är att alla som reser ska lämna ett positivt avtryck på den destination som besöks. Intresset för småskalig och hållbar turism ökar. Vi har många kunder som visar sin omtanke för både miljö och sociala frågor när de ska boka sina resor. Vi vill aktivt delta i den utvecklingen genom att erbjuda alternativa sätt att resa. Ekolyx handlar om lyxen att få uppleva en unik resa på ett sätt som också är ekologiskt och ansvarstagande, och där besitter Ecospheres.se en väldig kompetens, säger Ingela Schönning, kommunikationschef på Resia. Ecospheres.se arbetar enligt ett värderingssystem som de benämner "Ekolyxranking", baserat på de principer för ekoturism som är framtagna av The International Ecotourism Society. Alla resmål är besökta och rankade utifrån dessa principer som utgår från att natur och närliggande miljö bevaras och att resan aktivt bidrar till att stötta lokalsamhället samtidigt som service och boendestandard håller hög kvalitet.

Cisionwire

Resedrömmens nyhet 9/9-2011Från flygplats till rymdflygplats i New Mexico
Bild:Vyonyx Ltd

Världens första kommersiella spaceport är nästan klar. Ute i den amerikanska delstaten New Mexico finns plattformen. Här finns även Richard Bransons Virgin Galatic som börjar med rymdturism 2013. Start- och landningsbanan är 3,2 kilometer lång, terminalen ser mer futuristisk ut än det mesta och själva rymdledningscentralen är domformad. Hela bygget är klart inom några månader och före årsskiftet, ett år innan de första rymdturisterna beger sig hit för sina livsäventyr. Christine Anderson är nytillträdd chef för det bygge som går under namnet New Mexico Spaceport Authority och imponerad över hela projektet. Tänk vilken bedrift det hade varit att bygga något sådant här var som helst, men att göra det mitt ute i New Mexicos öken! Det är ju som en liten ny stad som byggts.

Terminalu

Resedrömmens nyhet 8/9-2011En syrebar har öppnat i Sydney
Bild:supplied

Lite luft och en macchiato, tack! Så kan det låta på en syrebar. Australien har fått sin egna syrebar, vid Darling Harbour i Sydney. O2 Bar Oxygen Station där det går att lukta 15 gånger i 15 minuter åt gången. Kaffeälskare kan beställa en luftburen capuccino eller följa doften av fräsch vanilj, kokosnöt eller lime via barens många aromer. 02 besökarna mottar direkt 90 procent syre vid ett aromatisk andetag, till en kostnad av 1 dolar per minut. Syrebarer har blivit populärt i USA och Japan, det är tillflykt från föroreningarna i luften.

News.com

Resedrömmens nyhet 7/9-2011Hotell öppnar Sveriges minsta bokhandel
Bild:Rica.se

En bokhandel med tre böcker i utbud, med detta hoppas nya Rica Hotel No.25 i Göteborg att bli Göteborgs nya mötesplats för kulturintresserade. Nu tar hotellet ytterligare ett steg när man öppnar Sveriges minsta bokhandel i vardagsrummet. Bokhandeln får namnet ”Boklådan” och kommer att ha enbart tre titlar till försäljning. Den kommer att drivas i samarbete med bokförlaget Kabusa, som varje månad kommer att presentera tre nya aktuella titlar. Vid sidan av minibokhandeln kommer det också finnas ett lånebibliotek av böcker, med cirka hundra titlar att låna och läsa på plats i vardagsrummet eller på hotellrummet. Minibokhandeln ”Boklådan” hade premiär i samband med hotellets nypremiär den 1 september 2011.

My Newsdesk

Resedrömmens nyhet 6/9-2011En sandlåda för vuxna i Las Vegas
Bild:AP

Har du barnasinnet kvar? Vill leka med en bulldozer och andra bilar i en stor sandlåda? Nu kan man leka på i sanden i Las Vegas. La Vegas som är känd för sina kasinon men nu kommer bilarna/redskapen som byggt staden att bli leksaker för spänningssökande vuxna som besöker staden. En person i businessbranschen har skapat en sandlåda i en gigantisk storlek där vuxna får betala $US750 ($700) per person för att flytta på stenar, smuts och stora däck med utrustning som finns på platsen. Allt som krävs är en tio minuters klassrumslektion och guidande av tränare genom headset. Jag trodde att det skulle vara svårare men ju lättare jag tog det med kontrollerna, desto lättare gick det, säger Mary Fitzsimons, en kalifornisk akutläakre som har spenderat två timmar med att gräva i sandlådan. Dig this (hemsida)

Huffingtonpost

Resedrömmens nyhet 5/9-2011Ett Jackie Chan museum öppnar i Shanghai
Bild:AFP

Nu får alla Jackie Chan fans sitt lystmäte stillat när et museum öppnar till skådisen är i slutet av året. Museet som är byggt inute en gammal fabrik är lokaliserad vid Changfend Ecological Business District (CEBD) i Shanghai. Den HongKong-födde 57-åringen är en symbol för Kina, Kung-Fu stjärna och välgörenhets ambassadör. Fabriken/huset är på 10,000-square-meter och har varit under konstruktion under de senaste tre åren i Avenue of Stars. Det kommer inrymma bland annat ett galleri för filmstjärnors konst, en italiensk restaurang och Chans egna filmstudio med hans egna filmer. Vidare säger Chan att fans ska få möjlighet att träffa andra kinesiska kändisar under sitt besök på museet.

CNN GO

Resedrömmens nyhet 4/9-2011Hyatt hotel har lyckligast personal
Bild:careerbliss.com

Om du letar efter leende och lycklig personal när du ska välja hotell, är det Hyatt du ska checka in på. Det har en karriärsajt (CareerBliss) kommit fram till då de undersökt vilka hotell i USA som har de lyckligaste anställda. CareerBliss talade med tusentals anställda från stora hotellkedjor och frågade hur lyckliga de är på sina jobb. Efter Hyatt kom Marriott på andra plats följt av Walt Disney Parks och Resorts. Hyatt må ha den lyckligaste personalen med det är de anställda vid Marriot som rekommenderar hotellet för andra.

The Independent

Resedrömmens nyhet 3/9-2011Välkommen ombord på Nordkoreas första kryssningsfartyg
Bild:AFP

Trenden i kryssningsbranschen har den senaste tiden varit att det ska vara lyxigt, större och vräkigt. Men det budkskapet har gått Nordkorea helt förbi, nu när de lanserat ett kryssningsfartyg. Det forna lastningsfartyget, 39-årige Man gyong bong, är landets första steg mot kryssningsvärlden och ska ta passagerare från hamnen Rajin i staden Rason till Mount Kumgang, nära den Sydkoreanska gränsen. Passagerarna får dela kabin och vara beredda att sova på en madrass på golvet och en dansande servitris som kvällsunderhållning. Dock finns det färskt kaffe och en karaoke, men det som befinner sig på lägsta däck har inget vatten.

Daily Mail

Resedrömmens nyhet 2/9-2011British Airways goes guide Michelin
Bild:pressoir-de-bacchus.fr

British Airways goes gudie Michelin, på sätt och vis. British Airways kommer tillföra glamour till sin vinlista och det med världens mest prestigefyllda viner och därmed skapa en vinkällare ombord på flyget. En vinkällare som varje restaurang med Michelinstjärnor skulle bli stolt över. Flygbolaget har investerat i champagne och viner ombord, kunderna kommer kunna ta del av utbudet från och med nu i september. Först ut är champagne av serien Grand Siècle av Laurent-Perrier, och kosta £120.

British Airways pressmeddelande

Resedrömmens nyhet 1/9-2011Gratis inträde för oskulder vid en park i Kina
Bild:chinaforum.com

En naturpark i Kinas Hunan province erbjuder gratis inträde till oskulder som är 22 år eller äldre. I parken finns det blommor som är rena och enkla, vilket ska symbolisera kvinnor födda före 17 september 1989 och som aldrig haft sex. The Zhoulou Scenic Resort har vackra vattenfall och fina blommor att beskåda. Helt sjukt, eller är detta ett marknadsföringstrick?

News.com


Kompatibel med Firefox och Internet Explorer 7+
Copyright © Minett Sikström 2009 - Bilder av Joakim Johansson och Minett Sikström